Editörler : Pangaea
22 Nisan 2024 23:35

Norm fazlası öğretmen

İyi akşamlar arkadaşlar, yaklaşık 3 yıl önce idarecilikten istifa ettiğim için norm fazlası öğretmen olarak bir okula verildim. Hala norm fazlasıyım. Bu yıl eylül ayında bir öğretmen eş özrüyle il milli eğitimin havuzuna verildi ordan da bizim okula ikinci norm fazlası olarak verildi. Bu durumda norm açıldığında hangimiz norma gireriz yeni gelenin puanı benden daha yüksek.

kimuni
Daire Başkanı
23 Nisan 2024 00:24

hocam anladığımkadarı ile bir engeliniz yok ise ve onun puanı daha yüksek ise siz norm fazlası olacaksınız yine. Gerçi idari görevinizin olmuş olması durumu değiştirir mi (sanmıyorum ama) yine de başka yani bu şekilde bir tecrübesi veya bilgisi olan varsa görüş bildirebilir. Misal benim engel durumum var ve norm fazlası olarak gösterilme ihtimalim var . Öyle bir şey olursa itiraz/şikayet etmem gerekli imiş sanırım ben de bu başlık altında bu konuda yani hangi aşamada bunu yapmamın gerekli olacağını neyi yapmam ve neyi yapmamam gerektiğini sormak isterim.

Saygılarımla

adyokk
Aday Memur
23 Nisan 2024 01:05

Hocam dolu norma gelen birinin hizmet puanı mevcut normdakilerden yüksek olsa da norm fazlası oluyor bu konuda meb tarafından yazılmış bir görüş yazısı var ama iki norm fazlası arasında nasıl oluyor bir görüş yazısı yok bu konuda

kimuni, 1 yıl önce

hocam anladığımkadarı ile bir engeliniz yok ise ve onun puanı daha yüksek ise siz norm fazlası olacaksınız yine. Gerçi idari görevinizin olmuş olması durumu değiştirir mi (sanmıyorum ama) yine de başka yani bu şekilde bir tecrübesi veya bilgisi olan varsa görüş bildirebilir. Misal benim engel durumum var ve norm fazlası olarak gösterilme ihtimalim var . Öyle bir şey olursa itiraz/şikayet etmem gerekli imiş sanırım ben de bu başlık altında bu konuda yani hangi aşamada bunu yapmamın gerekli olacağını neyi yapmam ve neyi yapmamam gerektiğini sormak isterim.

Saygılarımla

kimuni
Daire Başkanı
23 Nisan 2024 01:19

hımm bi daha okudum ilk yazınızı , yani diyorsunuz ki "ben zaten gittiğim okula o okulda norm fazlası olacak şekilde gitmiştim. " Anladım galiba. Eğer demek istediğiniz bu değil ise ben yanlış anladım demektir. Bir de hocam benim durumum ile de ilgili bir görüş bildirmek isterseniz okumak isterim.

ya sizin durumunuzda da , eğer gittiğiniz okulda açık norm yok ise nasıl vermişler ki sizi merak ettim sadece. Tahminim şu ama : açık norm olmaması demek o okulda ders dağıtımı yapılamaz demek değil. Çünkü kabaca hatırladığım ders dağıtım şekline göre açık norm olmasa dahi o okulda norm fazlası öğretmenin girebileceği 15 saat ders var olabilir. Size de teşekkür ederim hocam.

adyokk, 1 yıl önce

Hocam dolu norma gelen birinin hizmet puanı mevcut normdakilerden yüksek olsa da norm fazlası oluyor bu konuda meb tarafından yazılmış bir görüş yazısı var ama iki norm fazlası arasında nasıl oluyor bir görüş yazısı yok bu konuda

Serkan 43
Aday Memur
24 Nisan 2024 15:52

İl içi ve il dışı atamada 3 yıl şartı kaldırılsın

Kemal Yaldız
Aday Memur
24 Nisan 2024 16:59

adaaam

majesteleri7
Daire Başkanı
24 Nisan 2024 18:47

İkinizinde normunun bulunduğunuz yerin milli eğitimine bağlı olması gerekir.nasıl okulla ilişkilendirip sizi okulun norm fazlası gibi göstermişler.bundan emin misiniz.mebbisinizi kontrol edin.sonuçta ikinizde o okulda kadroluyken sonradan norm hesabıyla norm fazlası olmamışsınız.o okulda görevlendirme çalışmakla okulda norm fazlası olmayı karıştırıyor olmayasınız.norm fazlaları her yıl norm fazlası ataması tercihiyle tercih yapar zaten burda bi karmaşa var.okulda norm yok ama seni kadronla oraya norm fazlası verdik işi olacak bir iş değil

resmiplaka
Memur
24 Nisan 2024 19:55

ikiniz de gelemeyebilirsiniz.Norm fazlası atamada puanı yüksek olan kimse o atanır.

Ms7722
Aday Memur
07 Mayıs 2024 12:44

Okuldaki durumunuz nasıldı hocam norm fazlası durumunda. Ders saati boş gün angarya vs durumu

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi