Editörler : Lanet
23 Nisan 2024 10:58

Sözleşmeli personeller eş durumu tayini yardıma ihtiyacım var

Arkadaşlar merhaba. Eşim x şehrinde tapu müdürlüğünde sözleşmeli tekniker (1 yıl 3 ay oldu). Ben sağlık bakanlığında mühendisim yeni atandım 4b sözleşmeli. Eş durumı tayinini araştırdım mevzuatta olabileceği söyleniyor eşim 1 yılını doldurduğu ve benimde kamu personel olmam nedeniyle eş durumu tayini isteyebiliriz ama tapu kadastro genel müdürlüğünü arayıp sordum olmaz dediler. Kesin bir bilgiye ulaşamadım. Yardım edebilecek biri varsa çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden

koftekmek
Aday Memur
24 Nisan 2024 02:48

4 yıl hayır

umutsuzkatip
Şube Müdürü
25 Nisan 2024 13:49

Resmi Gazete Kanun No 7433 kabul tarihi 19/1/2023 madde 3/ç

"Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar."

koftekmek
Aday Memur
27 Nisan 2024 10:36

4 uıl hayır

sekindiz
Aday Memur
29 Nisan 2024 01:03

bu kanunu tam anlamıyla okumadan yorum yapmayın lütfen!!!

kanun 2023 yılındaki sözleşmeliden kadroya geçenlerin kadro sonrasını tarif ediyor, kaldıki sözleşmede hal ettiği mevzuat haklarının korunacağı yazıyor. Emsal karar bulup paylaşmamız gerekiyor, zira mahkeme kararı ile tayin olanlar mevcut

umutsuzkatip
Şube Müdürü
29 Nisan 2024 09:20

Arkadaş sözleşmeli olduğunu yazmış zaten, yani kanun kapsamında kadroya geçmemiş ve 4 yıl boyunca tayin olamayacak demektir bu. Kadroya geçenler, kadroya geçmeden önceki yer değişikliği hakları korunarak geçti.

sekindiz, 1 yıl önce

bu kanunu tam anlamıyla okumadan yorum yapmayın lütfen!!!

kanun 2023 yılındaki sözleşmeliden kadroya geçenlerin kadro sonrasını tarif ediyor, kaldıki sözleşmede hal ettiği mevzuat haklarının korunacağı yazıyor. Emsal karar bulup paylaşmamız gerekiyor, zira mahkeme kararı ile tayin olanlar mevcut

sekindiz
Aday Memur
29 Nisan 2024 16:09

ilgili kanunda sözleşmeli tarif yok, sadece sözleşmeliden kadroya geçenler var, buda sözleşmeli personel mevzuatına tabidir anlamına gelir

umutsuzkatip, 1 yıl önce

Arkadaş sözleşmeli olduğunu yazmış zaten, yani kanun kapsamında kadroya geçmemiş ve 4 yıl boyunca tayin olamayacak demektir bu. Kadroya geçenler, kadroya geçmeden önceki yer değişikliği hakları korunarak geçti.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi