Editörler : crops35
23 Nisan 2024 12:27

KPSS Lisanstan mı Ön Lisanstan mı girmek mantıklı?

Öncelikle herkese iyi forumlar, ben bilgisayar programcılığı ön lisans mezunu ve halihazırda AÖF yönetim bilişim sistemleri son sınıf öğrencisiyim(bu dönem mezun olacağım). 2022 KPSS Ön Lisans sınavına genel kültür(tarih-coğrafya için) kısmında altyapım olmadan girdiğimde 77 aldım ve bir şekilde bu puanımı kullanmadım. Önümüzdeki 2024 KPSS Lisans sınavına hazırlanıyordum ancak bazı sebeplerden dolayı çalışmalarım sekteye uğradı beklediğim verimlilikte çalışamadım. Herkes gibi ben de 90 küsür hatta belki 95 puanları hedefliyorum fakat çevremdeki bazı memurlar lisanstaki rekabete girmenin öyle ahım şahım bir avantaj sağlamayacağını, lisansın daha zor olduğunu, elimde ön lisans imkanı varken onu değerlendirmemi söylüyorlar, işin açıkçası ne bilgisayar programcılığından(ön lisans) ne de yönetim bilişim sistemleri(lisans) bölümlerinin kontenjan açısından fazla bir avantajı yok ancak benim amacım 90-95 arası puan alıp bölümdü, kurumdu v.s seçimimi kendim yapabilmek. Şu günden itibaren kalmış 80 gün, ikilemde kalıp daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum. Özetle KPSS Lisanstan mı yoksa imkanım varken Ön Lisanstan mı girmek mantıklı ve neden, gereksiz tartışmalara girmeden sebepleriyle yardımcı olur yol gösterirseniz sevinirim. Vereceğiniz her tavsiyeye açığım özelden de daha detaylı yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

the back of furkan
Şube Müdürü
23 Nisan 2024 13:04

ön daha iyi. rekabet daha az lisansa göre

cyberet01
Aday Memur
23 Nisan 2024 16:37

Cevap için teşekkürler, rekabetin lisansa göre daha az olduğu belli ancak atanıp işe başladım diyelim o alanda benimle aynı işi yapan lisans mezunuyla aramda bariz farklar(rütbe olsun, maaş olsun diğer durumlar haklar vs.) olur mu, olursa imkanım varken zaman kaybetmemek ve sonradan pişman olmamak için lisanstan girerdim diye soruyorum hocam.

the back of furkan, 1 yıl önce

ön daha iyi. rekabet daha az lisansa göre

h.ulker
Aday Memur
23 Nisan 2024 17:04

işe başladıktan sonra lisansı bitirirseniz hiç fark olmaz.
cyberet01, 1 yıl önce

Cevap için teşekkürler, rekabetin lisansa göre daha az olduğu belli ancak atanıp işe başladım diyelim o alanda benimle aynı işi yapan lisans mezunuyla aramda bariz farklar(rütbe olsun, maaş olsun diğer durumlar haklar vs.) olur mu, olursa imkanım varken zaman kaybetmemek ve sonradan pişman olmamak için lisanstan girerdim diye soruyorum hocam.

muh18
Şef
23 Nisan 2024 20:02

önlisanstan atanmak çok daha kolay. lisansı bitirirsen, bu şansın sonsuza dek yok olur.

İpekbalık
Aday Memur
23 Nisan 2024 21:35

sonsuza dek yok olmuyor ama lisanstan diploma kirdirmak gerekiyor. bence de onlisanstan bahsettigin gibi 90+ yapiyorsan degerlendirmelisin. lisansta 90+ seni cok buyuk kolaylar ama sadece ilk 1000de falan olursun yanlissam duzeltin lutfen. onlisansta o puanlar daha iyi siralama yaptirir diye dusunuyorum.
muh18, 1 yıl önce

önlisanstan atanmak çok daha kolay. lisansı bitirirsen, bu şansın sonsuza dek yok olur.

the back of furkan
Şube Müdürü
23 Nisan 2024 22:21

hiçbir fark yok desem yeridir. sözleşmeli personelde hiç yok hatta

cyberet01, 1 yıl önce

pasaport35
Aday Memur
23 Nisan 2024 22:32

önisanstan girip atandıktan sonra lisansa tamamlamak en iyi seçenek
24 Nisan 2024 00:58

ön lisans daha sonra istiyosan tamamla ve maaş farkı da pek olduğunu düşünmüyorum .Bölümlerden dolayı teknik sınıf falan olsa bilemem

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi