Editörler : crops35
23 Nisan 2024 18:02

Ortaöğretim KPSS den atanıp lisans bölümüne geçiş yapma

Merhaba ben lisans ögrencisiyim mezun olmama 1 sene var. Bu sene ortaöğretim kpss sınavına girsem ve atansam mezun oldukdan sonra lisansda bitirdiğim bölüme geçiş yapabilir miyim? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
23 Nisan 2024 22:44

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını ya da bölümünüzle ilgili kpss'yi kazanırsanız tabi ki geçiş yapabilirsiniz. Yok ben sınavsız geçişi soruyorum diyorsanız o işler o kadar kolay olsaydı herkes en basit şekilde atanır sonra bitirdiği bölüme kısa yoldan geçiş yapardı.

Emin KASKAN
Aday Memur
24 Nisan 2024 00:53

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Demek istediğinizi çok iyi anladım.Benim tam sormak istediğim eğer ben ortaöğretimden girersem okuduğum lisans bölümü bitince sınava,mülakata mı giriyorum yoksa en baştan kpss lisansa girmek zorunda mıyım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
24 Nisan 2024 15:24

Ortaöğretimden atanıp göreve başladığınızda eğer lisans bölümü bitirirseniz bitirdiğiniz lisans bölümüne atanabilmek için 2 yolunuz var:

1. Kurum içinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılır mezun olduğunuz lisans bölümüne kadro verilir siz de kazanırsanız atanırsınız. Örneğin Ortaöğretimden hizmetli olarak atandığınız varsayalım. Lisanstan bilgisayar mühendisliği bitirdiniz. Bilgisayar mühendisi olarak kurum içinde atanmak isterseniz bu şekilde olmalı.

2. KPSS lisansa girip bitirdiğiniz lisans bölümüne kadro açılır ve atanmaya puanınız yeterse atanırsınız.

Emin KASKAN, 1 yıl önce

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Demek istediğinizi çok iyi anladım.Benim tam sormak istediğim eğer ben ortaöğretimden girersem okuduğum lisans bölümü bitince sınava,mülakata mı giriyorum yoksa en baştan kpss lisansa girmek zorunda mıyım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Emin KASKAN
Aday Memur
24 Nisan 2024 23:08

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi