Editörler : Pangaea

ohh bee
Aday Memur
09 Mayıs 2025 08:28

Memurluğu izole ortamda masa başı keyifli iş olarak düşünmeyin. Belirli yaşa gelmiş insanlara laf anlatmak çok zor. Ayrıca memurluğun hiç bir saygınlığı yok yeri geliyo ayak işleri dahi yaptırdıkları için temizlik personeli bile "bey,hanım" demek istemiyo. Sizler en azından birbirlerinize "hocam" diye hitap ediyorsunuz. Milli Eğitimde memur arkadaşlar var onların yerine geçebilirsiniz mesela.

A.Ozan91
Aday Memur
09 Mayıs 2025 17:35

Kendince haklı olabilirsin. Çalıştığın kurum ve iş arkadaşları bu şekilde denk gelmiştir. Öğretmen olarak atandığında böyle insanlarla aynı okulda çalışmayacağının garantisi yok.

ohh bee, 1 ay önce

Memurluğu izole ortamda masa başı keyifli iş olarak düşünmeyin. Belirli yaşa gelmiş insanlara laf anlatmak çok zor. Ayrıca memurluğun hiç bir saygınlığı yok yeri geliyo ayak işleri dahi yaptırdıkları için temizlik personeli bile "bey,hanım" demek istemiyo. Sizler en azından birbirlerinize "hocam" diye hitap ediyorsunuz. Milli Eğitimde memur arkadaşlar var onların yerine geçebilirsiniz mesela.

ohh bee
Aday Memur
12 Mayıs 2025 08:36

Öğretmen olarak muhatap olacağın kişiler öğrenciler ve veliler. Devlet memurları her yaş grubundan herkesle muhatap olmak zorunda. Algılamaları maalesef öğrenci gibi değil. Öğretmen dersini verir çıkar gider, devlet memuru her işi yapar masa başından ayrılamaz (8.30-17.00), işler yetişmeyince mesaiye kalır vs vs

A.Ozan91, 1 ay önce

Kendince haklı olabilirsin. Çalıştığın kurum ve iş arkadaşları bu şekilde denk gelmiştir. Öğretmen olarak atandığında böyle insanlarla aynı okulda çalışmayacağının garantisi yok.

Ögretmenbey91
Aday Memur
12 Mayıs 2025 09:57

Kendince haklısın ne desem boş bu saatten sonra size
ohh bee, 1 ay önce

Öğretmen olarak muhatap olacağın kişiler öğrenciler ve veliler. Devlet memurları her yaş grubundan herkesle muhatap olmak zorunda. Algılamaları maalesef öğrenci gibi değil. Öğretmen dersini verir çıkar gider, devlet memuru her işi yapar masa başından ayrılamaz (8.30-17.00), işler yetişmeyince mesaiye kalır vs vs

Ögretmenbey91
Aday Memur
12 Mayıs 2025 10:05

Ne desem boş derken kararınız belli yani. Etkilemez sizi
Ögretmenbey91, 1 ay önce
Kendince haklısın ne desem boş bu saatten sonra size

ohh bee
Aday Memur
16 Mayıs 2025 08:03

öğretmen arkadaşlarıma sordum bunların arasında memurluktan öğretmenliğe geçenlerde var. bir öğretmenin asla memurluğa geçmek istemeyeceğini söylediler. buyrun gelin memurluğu deneyin.

Ögretmenbey91, 1 ay önce
Ne desem boş derken kararınız belli yani. Etkilemez sizi

Ögretmenbey91
Aday Memur
16 Mayıs 2025 18:40

İyi yapmışsın sormakla
ohh bee, 1 ay önce

öğretmen arkadaşlarıma sordum bunların arasında memurluktan öğretmenliğe geçenlerde var. bir öğretmenin asla memurluğa geçmek istemeyeceğini söylediler. buyrun gelin memurluğu deneyin.

fatih ç.
Genel Müdür
16 Mayıs 2025 20:26

Öğretmenlik, memurluktan kat kat iyi bir meslektir. Kötü okuldaysanız eğer, öğretmenlik zulüm gibi geliyor olabilir ama bu sizin özelinizde öyle.

Önceki okulumda benim de sıtkım sıyrılmıştı artık, idareci olacaktım. Sınav gününün öncesinde akşam zehirlendiğim halde önce hastaneye gittim, 2 saat dinlenip sınava gittim ve geçer puan aldım.

Sonra o yaz okul değiştirdim ve unuttum hepsini, geride kaldı. Şimdi idareden, programımdan, öğrencilerden memnunum. Boş günüm var, 12ler sınava odaklı ve yormuyor, idareciler anlayışlı...

Benim 24 dersim var. Günde 6 ders, 1 günüm de boş. Bazılarının 18-22 dersi var. Gelip 2-4 dersine girip evine gidiyor. O gün sana ait. Mis gibi. Hele evi yakın olanlar için...

Yanisi, Allah nazardan saklasın, çok memnunum. Sizler de iyi okullara geçtiğinizde inşallah rahatlayacaksınızdır. Memnun değilseniz okulunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim, işinizi değil.

odtulu962014
Aday Memur
20 Mayıs 2025 15:49

Çalışma bakanlığı'ndan (6 yıl hizmet süresi) MEB'e geçtim 22 yıldır çalışıyorum.Simdi de başka bir bakanlığa geçmek derdindeyim nasıl olacak bilmiyorum.

m.r_f
Şube Müdürü
20 Mayıs 2025 15:56

Öğretmenliği memurlukla kıyaslamak bi dursun, önce kurumlar arasında memurlukları birbiriyle kıyaslamak lazım. Şimdi MEB, Gençlik ve Spor gibi kurumlarda memur olmakla Tapu ve Nüfus gibi kurumlarda memur olmayı kıyaslamak çok yanlış.

İşkurda memursundur atıyorum, ne işsizi biter ne vatandaşı biter. Ama Milli Eğitimde memursundur, akşama kadar yazını yazar, canın isteyince çayını sigaranı içer mesai bitince de evine gidersin. İkisi bir olabilir mi hiç? Halka doğrudan hizmet veren hiç bir kurumda yapılacak memurluk öğretmenlikten iyi olamaz. Belli branşlar dışındaki hiç bir öğretmenlik de halkla muhatap olunmayan kurumdaki memurluktan iyi olamaz.

VHKİ-MEB
Şef
20 Mayıs 2025 16:17

Aha! Forumda işini seven biri?! Hayrolsun.

fatih ç., 1 ay önce

Öğretmenlik, memurluktan kat kat iyi bir meslektir. Kötü okuldaysanız eğer, öğretmenlik zulüm gibi geliyor olabilir ama bu sizin özelinizde öyle.

Önceki okulumda benim de sıtkım sıyrılmıştı artık, idareci olacaktım. Sınav gününün öncesinde akşam zehirlendiğim halde önce hastaneye gittim, 2 saat dinlenip sınava gittim ve geçer puan aldım.

Sonra o yaz okul değiştirdim ve unuttum hepsini, geride kaldı. Şimdi idareden, programımdan, öğrencilerden memnunum. Boş günüm var, 12ler sınava odaklı ve yormuyor, idareciler anlayışlı...

Benim 24 dersim var. Günde 6 ders, 1 günüm de boş. Bazılarının 18-22 dersi var. Gelip 2-4 dersine girip evine gidiyor. O gün sana ait. Mis gibi. Hele evi yakın olanlar için...

Yanisi, Allah nazardan saklasın, çok memnunum. Sizler de iyi okullara geçtiğinizde inşallah rahatlayacaksınızdır. Memnun değilseniz okulunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim, işinizi değil.

ohh bee
Aday Memur
22 Mayıs 2025 08:31

çevremde memurdan çok öğretmen var bilgi alışverişinde bulunmayalım mı. memurlukla öğretmenlik kıyaslanamaz bile. haftanın 3 günü okula giden öğretmenler var ve geri kalan boş günlerinde özel şirkette çalışan arkadaşlarım var. memurken hastaneye giderken bile izin formu doldurursun. yaz gelince sıcakta işe gidip gelmekde zor. memurken her sene sınava girip öğretmen olmak isteyen yüzlerce kişi var. öğretmen olup memur olmaya çalışanda hiç görmedim.

Ögretmenbey91, 1 ay önce
İyi yapmışsın sormakla

pisuanzi
Memur
02 Haziran 2025 15:31

Sizin durumunuza çok uymuyor ama okulumuzun memuru ilçeye geçmişti ve çok pişman olduğunu dile getirmişti. Okul ortamının daha nezih ve kaliteli olduğunu ilçenin çok sıkıntılı bir yer olduğunu söylüyordu. Öğretmenlik memurluğa göre hem parasal hem de zamansal olarak daha avantajlıdır. Memnun olmadığın bir okulda çalışırsan da zaten çeşitli şekillerde yer değiştirme imkanı oluyor.

Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi