Editörler : Pangaea

Asur72
Memur
28 Nisan 2024 23:31

Hocam öğretmenlik meslek kanunu rafa kalksın bak sen gör o zaman bu müfredat değişikliğine uzman olmayan hiçbir öğretmen sahiplenmez. Öğretmenlerin yarısı hem bakanlığa küser hem mesleki veremlilikleri düşer. öğretmenleri küçük ölçüde de olsa mitive etmek için bakanlık ÖMK kanunu çıkarmak zorunda ve yıl şartını da 7 yıla indirir diye düşünüyorum. Bir kaynakçı bile 1200 tl günlüğüne iş kabul etmiyor. yeni atana öğretmen 34 bin maaş alıyor. Maaş düşükse mesleki doğumda maalesef düşüyor. Kimse demesin benim karnım tokken benim mesleki doyumum etkilenmiyor. Kısacası ÖMK yoksa yeni yapılacak tüm çalışmalar boşa gider
Anuşirvann, 1 yıl önce

Tekrar söylüyorum. Gerçekten de beklenti içine girmeyin hayal kırıklığı yaşarsınız. Bırakın sürenin düşmesini iptal edilen maddelerin bile tekrar düzenleneceğinden kuşkum var.

f0xy
Şef
29 Nisan 2024 00:36

Uzman Öğretmenlik 5 yıldan fazlası zulümdür. 5ten sonra Uzman değil, bıkkın olunuyor

29 Nisan 2024 09:03

ÖMK nın bu hafta kamuoyuna açıklanması gerekir artık

29 Nisan 2024 09:30

7 ya da 8 yıla uzmanlık 15 yıla başöğretmenlik olmalı

kamuran15
Yasaklı
29 Nisan 2024 10:19

Siz rehber öğretmenler MEB in elite grubu; bizlerse marabayız..:/

medip, 1 yıl önce

rehber öğretmenlerin nöbet görevi nedeniyle ek ders alması bakanımızın müsteşarlık dönemine denk geliyor.

Sairvesair
Kapalı
29 Nisan 2024 10:39

hadi inşallah

Krblt21
Memur
29 Nisan 2024 11:16

Kabine toplantisi yada 1 Mayıs'ta taslak sunulabilir işçi bayramı diye bide bakan bir kaç güne kamuoyuna sunacaz demişti.Vala bıktık artık aciklansa da en azından he yok beklemeyiz artk

Özgürlükzamanı, 1 yıl önce

ÖMK nın bu hafta kamuoyuna açıklanması gerekir artık

Anuşirvann
Genel Müdür
29 Nisan 2024 11:33

Hocam maalesef ben sizin kadar iyimser değilim. Bu bakanın daha müsteşar iken öğretmenlerin aleyhine getirdiği birçok yenilik oldu. Ayrıca maliyenin durumu da ortada. Bunun yanında öğretmenin motivasyonu kimin umurunda. Eğitimi düşünen mi var? Umarım siz haklı çıkarsınız çünkü ben 18 yılımı doldurmuşum ve başöğretmenlik bekliyorum.

Asur72, 1 yıl önce
Hocam öğretmenlik meslek kanunu rafa kalksın bak sen gör o zaman bu müfredat değişikliğine uzman olmayan hiçbir öğretmen sahiplenmez. Öğretmenlerin yarısı hem bakanlığa küser hem mesleki veremlilikleri düşer. öğretmenleri küçük ölçüde de olsa mitive etmek için bakanlık ÖMK kanunu çıkarmak zorunda ve yıl şartını da 7 yıla indirir diye düşünüyorum. Bir kaynakçı bile 1200 tl günlüğüne iş kabul etmiyor. yeni atana öğretmen 34 bin maaş alıyor. Maaş düşükse mesleki doğumda maalesef düşüyor. Kimse demesin benim karnım tokken benim mesleki doyumum etkilenmiyor. Kısacası ÖMK yoksa yeni yapılacak tüm çalışmalar boşa gider

Hukukcu-hoca
Genel Müdür
29 Nisan 2024 12:30

Eğer uzmanlık 7 veya 8 yıl olacaksa başöğretmenlik en fazla 15 yıl olmalı

Krblt21
Memur
29 Nisan 2024 14:39

Taslak ne zaman açıklanır duyumu olan yok mu malum sendika normalde tahmin edebiliyor du böyle durum

Pintose
Aday Memur
29 Nisan 2024 16:02

"MÜJDE" geldi derken ??!! Bunun neresi müjde? bunun, 5 yıla inecek diye SÖZ verilmişti, 7-8 yıl beklentisi bile yalan oldu. Bizim gibi 15 yılını doldurmuş ama eski yılları sayılmayan, hatta Yüksek Lisans mezunu da olup bekleyenler ne yapacak?? Emekli olunca mı uzman olacağız? Bizden yıllar sonra atananlar uzman oldu şimdi. Uygulamanın bu yönü hiç düşünülmüyor, emeklisi gelip daha uzman olmayan var yazık!!!!

29 Nisan 2024 21:39

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, toplanıp icazet verdikten sonra ÖMK taslağı kamuoyu ile paylaşılacaktır.

reberemo
Şube Müdürü
30 Nisan 2024 12:06

bu bana da sıradışı geliyor. dün cumhurbaşkanı ile bahçeli beyefendi arasında bir görüşme gerçekleşti. neler konuşulduğu anında medyaya sızdı. genelde de konu ne olursa olsun böyle olur. bu konuda nedense sızıntı yok gibi bir şey. öğretmen siteleri sınırlı birkaç cümle yazıyorlar 7 yıl 14 yıl gibi, tazminat artışı gibi. o sitelerin de kerameti kendinden menkul. tık tuzağı mıdır ciddi kaynak mıdır bilinmez.

Krblt21, 1 yıl önce

Taslak ne zaman açıklanır duyumu olan yok mu malum sendika normalde tahmin edebiliyor du böyle durum

Krblt21
Memur
30 Nisan 2024 12:49

Hocam idarecilik taslağini da hiç kimse bir şey sizdiramadı ve bambaşka bir taslak çıktı ortaya.O yüzden birşey belli değil sadece MEB bikiyor gibi.Son zamanlarda yapılacak düzenlemeleri sızdırmıyorlar yada sızmasını istemiyorar.Bu cumartesi öğretmenler odası buluşması Diyarabakir da olacak.Katilim için başvuru yaptım onaylanırsa ve cumartesiye kadar taslak yayinlanmazsa soracam inşallah

reberemo, 12 ay önce

bu bana da sıradışı geliyor. dün cumhurbaşkanı ile bahçeli beyefendi arasında bir görüşme gerçekleşti. neler konuşulduğu anında medyaya sızdı. genelde de konu ne olursa olsun böyle olur. bu konuda nedense sızıntı yok gibi bir şey. öğretmen siteleri sınırlı birkaç cümle yazıyorlar 7 yıl 14 yıl gibi, tazminat artışı gibi. o sitelerin de kerameti kendinden menkul. tık tuzağı mıdır ciddi kaynak mıdır bilinmez.

reberemo
Şube Müdürü
30 Nisan 2024 13:30

aynı şeyi söylemeye çalışmıştım. meb'de nedense böyle oluyor. dün yeni şafak a konuşmuş. kurula iletildi eklemeler çıkarmalar olabilir diyor sanırım kurul evet demeden açıklanmayacak. akademi geliyor mesela atama sonrası. link verilmiyor malum google a sorulabilir.

Krblt21, 12 ay önce

Hocam idarecilik taslağini da hiç kimse bir şey sizdiramadı ve bambaşka bir taslak çıktı ortaya.O yüzden birşey belli değil sadece MEB bikiyor gibi.Son zamanlarda yapılacak düzenlemeleri sızdırmıyorlar yada sızmasını istemiyorar.Bu cumartesi öğretmenler odası buluşması Diyarabakir da olacak.Katilim için başvuru yaptım onaylanırsa ve cumartesiye kadar taslak yayinlanmazsa soracam inşallah

Hckkskn51
Aday Memur
30 Nisan 2024 13:35

Siz sorsanızda muhtemelen size de gazeteye verdiği cevabı verecektir hocam, ben şahsen icerigin çok değişeceğini şartların çok agirlasacagini düşünüyorum. Atanacak öğretmenler için onca sınavın üstüne mülakat yapan üstüne de akademi de eğitim vermeyi amaçlayan düşünce bedavadan kimseye uzmanlık vermez diye düşünüyorum.
Krblt21, 12 ay önce

Krblt21
Memur
30 Nisan 2024 13:50

Hocam yakın zamanda 3+5 yıl düşünüyoruz diyen bizzat kendisiydi kulis de değil bu söylem bakalım ne kadar gercekleşecek ama en geç önümüzdeki haftaya kadar taslak yayınlanır

Hckkskn51, 12 ay önce
Siz sorsanızda muhtemelen size de gazeteye verdiği cevabı verecektir hocam, ben şahsen icerigin çok değişeceğini şartların çok agirlasacagini düşünüyorum. Atanacak öğretmenler için onca sınavın üstüne mülakat yapan üstüne de akademi de eğitim vermeyi amaçlayan düşünce bedavadan kimseye uzmanlık vermez diye düşünüyorum.
30 Nisan 2024 16:42

Kanunun ciddi açıkları var. Uzman öğretmenlik süresinin 10 yıl olması çok uzun. Bazı öğretmen arkadaşlar 10 yıldan aşağı olmasın diyor çok garip bir şekilde, ben de onlara soruyorum: neye, kime dayanarak? 5 yıl da az diyenler oluyor, evet görünürde az. Ancak uzman öğretmenlik ile gelecek bazı iyileştirmelere genç öğretmenlerin ihtiyacı daha fazla. Ben, 2014 atamasıyım ancak 1 yıl yedek subaylık yaptığım için ÖMK'nin bu gibi eksikleri gidermesini bekliyorum. Birçok erkek öğretmen vatani görevini yaptığı için, askerlik vazifeleri ÖMK'de çalışma yılından sayılmadığından mağdur oluyor. Yıl şartı düşürülmeli, eksiklikler giderilmeli. Askerlik vazifesi çalışma süresinden sayılmalı.

mıcheal owen
Daire Başkanı
30 Nisan 2024 16:45

Nerde demiş hocam bu 3+5 meselesini kulis değil diyorsunuz da resmi bir bilgi de yok

Krblt21, 12 ay önce

Hocam yakın zamanda 3+5 yıl düşünüyoruz diyen bizzat kendisiydi kulis de değil bu söylem bakalım ne kadar gercekleşecek ama en geç önümüzdeki haftaya kadar taslak yayınlanır

235U
Genel Müdür
30 Nisan 2024 16:57

5 yıl az diyorlar

savunma sanayi uzman yardımcısı uzmanlığa 3 yılda geçiyor

Allah kahretsin

öğretmen deyince herkesin bir kinidir tutuyor

Astronot seçiyorlar sanki

o ülkelerdeki öğretmen maaşını bi kıyaslasınlar mühendis doktor maaşlarıyla da öyle benzeştirsinler

yani ben Y. Tekinden bir salvo bekliyordumda bu kadar büyük bir darbe hayal etmemiştim

bundan sonra eğitim fakültesi tercih eden çocuğun aklına şaşarım.

DenEimaiEgo, 12 ay önce

Kanunun ciddi açıkları var. Uzman öğretmenlik süresinin 10 yıl olması çok uzun. Bazı öğretmen arkadaşlar 10 yıldan aşağı olmasın diyor çok garip bir şekilde, ben de onlara soruyorum: neye, kime dayanarak? 5 yıl da az diyenler oluyor, evet görünürde az. Ancak uzman öğretmenlik ile gelecek bazı iyileştirmelere genç öğretmenlerin ihtiyacı daha fazla. Ben, 2014 atamasıyım ancak 1 yıl yedek subaylık yaptığım için ÖMK'nin bu gibi eksikleri gidermesini bekliyorum. Birçok erkek öğretmen vatani görevini yaptığı için, askerlik vazifeleri ÖMK'de çalışma yılından sayılmadığından mağdur oluyor. Yıl şartı düşürülmeli, eksiklikler giderilmeli. Askerlik vazifesi çalışma süresinden sayılmalı.

Toplam 101 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi