Editörler :
29 Nisan 2024 10:23

EKPSS Sınav Süresinin 60 dk olması hak mıdır?

Değerli arkadaşlar aşağıya ÖSYM tarafından yapılan bazı sınavların soru sayısı ve sürelerini yazdım. EKPSS'de Soru başına 1 dakika vermek gibi bir saçmalığı ve adaletsizliği neden yaptıkları konusunda bir fikri olan var mı?

EKPSS

60 soru 60 dakika (1 saat)

YKS Grubu:

TYT (Temel Yeterlilik Testi ) 120 soru 165 dakika (2 saat 45 dakika)

AYT (Alan Yeterlilik Testi) 160 soru 180 dakika (3 saat)

YDT (Yabancı Dil Testi) 80 soru 120 dakika (2 saat)

KPSS Grubu:

KPSS P93 (Önlisans) 120 soru 180 dk (3 saat)

KPSS P94 (Ortaöğretim) 120 soru 130 dakika (2 saat 10 dakika)

KPSS P3 (Lisans) 120 soru 130 dakika (2 saat 10 dakika)

Eğitim Bilimleri 80 soru 100 dakika (1 saat 40 dakika)

YDS 80 soru 180 dakika (3 saat)

ALES 100 soru 150 dakika (2 saat 30 dakika)

EKPSS'de engel durumuna göre süre sayısının 80 ila 100 dakika arasında değiştiği de oluyor ancak böyle bir ayrım yapmak yerine herkese asgari 90 dakika (1 saat 30) zaman verilmeli. 60 dakika bırakın cevapları kontrol etmeyi, soruları çözmeye bile yetmiyor. Nitekim dünkü sınavda da öyle oldu. Diğer sınavlarda da süre yeterli denmez ama en azından EKPSS'de yapılan saçmalık yok. Böyle olmamalı.

birdost2022
Aday Memur
29 Nisan 2024 19:18

EKPSS de çıkan soruları kitaplardan görüyoruz. Çok basit sorularınız var. Diğer sınavlarda sorular çok detay isteyen ve çözümü daha uzun süre isteyen sorular.

30 Nisan 2024 09:19

Bu kabul edilebilecek bir cevap değil. Soruların diğer sınavlara nazaran daha kolay olduğu söylenebilir ama 1 soruyu 1 dakikada cevaplayacak kadar kolay olduğu söylenemez. Düşünmeye bile vakit kalmıyor. Soruyu okur okumaz cevabı çıkarmamız isteniyor. Bu da her zaman mümkün değil. Bu nedenle sürenin artırılması lazım. Herkes için 90 dakika yapmak zor bir şey değil.

birdost2022, 1 yıl önce

EKPSS de çıkan soruları kitaplardan görüyoruz. Çok basit sorularınız var. Diğer sınavlarda sorular çok detay isteyen ve çözümü daha uzun süre isteyen sorular.

dogrusoyle
Memur
30 Nisan 2024 09:21

Bu sınava girenler görme,piskolojik,ortobetik engelli insanlar soruların zor yada kolay olmasından ziyade anlama işaretleme gibi sorunları olan insanlar o yüzden biraz daha fazla olabilir süre.

birdost2022, 1 yıl önce

birdost2022
Aday Memur
30 Nisan 2024 17:36

Kabul edenler kabul etmeyenlerden daha fazla ise sayıca. Ne olacak bu durumda ?

Ahmet Miraç Kaytan, 1 yıl önce

Bu kabul edilebilecek bir cevap değil. Soruların diğer sınavlara nazaran daha kolay olduğu söylenebilir ama 1 soruyu 1 dakikada cevaplayacak kadar kolay olduğu söylenemez. Düşünmeye bile vakit kalmıyor. Soruyu okur okumaz cevabı çıkarmamız isteniyor. Bu da her zaman mümkün değil. Bu nedenle sürenin artırılması lazım. Herkes için 90 dakika yapmak zor bir şey değil.

birdost2022
Aday Memur
30 Nisan 2024 17:37

Bilemiyorum. Bu işi uzmanlarına bırakmak lazım diye düşünüyorum. Her işi o işin uzmanı yapmalıdır, karar vermelidir.

dogrusoyle, 1 yıl önce

Bu sınava girenler görme,piskolojik,ortobetik engelli insanlar soruların zor yada kolay olmasından ziyade anlama işaretleme gibi sorunları olan insanlar o yüzden biraz daha fazla olabilir süre.

Hayalet Çocuk
Aday Memur
01 Mayıs 2024 14:10

Bende sınavda süre sıkıntısı yaşadım. Genel Yetenek bittiğinde süreye baktım ve ne göreyim sınavın bitmesine son 14 dakika var . Genel Kültür 'ü nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum soruları okurken anlamadan işaretlemeler yaptım ama sınav süresi 60 dakika normal çünkü sinav süresi uzun olsa puan ortalamaları yükselir diye düşünüyorum bu şekilde hızlı olan , okuduğunu anlayan stres yaşamayan vs. Zamanında sınavı bitirirdi . Yine de sağlık olsun herkes için Ekpss Sınavı hayırlısı neyse o olsun . Saygılar .

01 Mayıs 2024 21:26

Zaten bu sınav sorularını ve sürelerini söz konusu uzmanlar belirliyor ama bize 60 dakikayı layık görüyorlar. Engellilere yapılan ayrımcılığa gelince onun da cevabını arkadaş vermiş. Bir sürü hastalıktan muzdarip insanlara bu çok görülmemeli.

birdost2022, 1 yıl önce

Bilemiyorum. Bu işi uzmanlarına bırakmak lazım diye düşünüyorum. Her işi o işin uzmanı yapmalıdır, karar vermelidir.

01 Mayıs 2024 21:33

Ben düşük veya yüksek puan alınma durumunun süreden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Yanlış cevap veren, süre uzun olsa da yanlış yaptığını bilmedikten sonra bir şey değişmez. 60 dakikada gerçekten cevapları kontrol etmeye bile vakit yetmiyor. Genel yetenek testi sürenin 3/4'ünü alıyor zaten. Kalan sürede genel kültür bitmek zorunda. Matematik soruları 1 dakikaya asla sığmaz.

Hayalet Çocuk, 1 yıl önce

Bende sınavda süre sıkıntısı yaşadım. Genel Yetenek bittiğinde süreye baktım ve ne göreyim sınavın bitmesine son 14 dakika var . Genel Kültür 'ü nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum soruları okurken anlamadan işaretlemeler yaptım ama sınav süresi 60 dakika normal çünkü sinav süresi uzun olsa puan ortalamaları yükselir diye düşünüyorum bu şekilde hızlı olan , okuduğunu anlayan stres yaşamayan vs. Zamanında sınavı bitirirdi . Yine de sağlık olsun herkes için Ekpss Sınavı hayırlısı neyse o olsun . Saygılar .

Hedsap
Aday Memur
03 Mayıs 2024 09:23

ben lisanstan girdim. 60 dk bence yeterli. komple bitirdiğimde daha 10 dk vardı. ki sınavımın da güzel geçtiğini düşünüyorum. türkçe matematik için bir kere okmak yeterli derecede kolaydı bence. çok da zor bir soru yoktu. zaten ikinci kısım yarım dk lık sorular. bence no problem.

04 Mayıs 2024 02:30

Kardeş ben memurum bende girdim 43 44 net var ama bu sınava normal insan girmiyor ona göre düşünmeniz lazım

Hedsap, 1 yıl önce

ben lisanstan girdim. 60 dk bence yeterli. komple bitirdiğimde daha 10 dk vardı. ki sınavımın da güzel geçtiğini düşünüyorum. türkçe matematik için bir kere okmak yeterli derecede kolaydı bence. çok da zor bir soru yoktu. zaten ikinci kısım yarım dk lık sorular. bence no problem.

04 Mayıs 2024 07:48

Zihinselden mi girdiniz?

Hedsap, 1 yıl önce

Hedsap
Aday Memur
06 Mayıs 2024 10:15

Normal insan girmiyor ama sonuçta herkes engelli olarak giriyor mu giriyor. bir eleme usulu olarak her soruya 1 dk yeterli bence. Genelden girdim evet sınava.

Burak Eker67
Daire Başkanı
23 Mayıs 2024 11:30

KPSS önlisans 120 soruya 180 dakika mı

Burak Eker67
Daire Başkanı
23 Mayıs 2024 11:31

yüzde 10 unu al sen cebine koy. ben sana tamamını atayım

Burak Eker67
Daire Başkanı
23 Mayıs 2024 11:32

"necoles"adlı kullanıcıya yazdım