Editörler : gül-feşan

Kapalı
04 Mayıs 2024 02:41

Aranma kararı nedeniyle 2024/5 te SMS gelmemesi.

Merhabalar yeni atandım ve SMS gelmedi. Araştırmam sonucunda aranmam olduğunu öğrendim biri beni tanık yazmış bilgim olmayan bir konuda neyse savcı ya ifade verdim tamam sizlik bir durum yok dedi zaten olayla ilgim yok ve aranma kararı kalktı dedi. Hâlâ bekliyorum sms gelmedi arşiv araştırmam ne zaman sonuçlanır veya iptal mi oldu? Bilgisi olan varsa cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

memurolacak1
Aday Memur
04 Mayıs 2024 05:55

Aranma kararınız olduğunu kendi araştırmanız sonucunda mı öğrendiniz? Doğru mu anladım?

Tuqbaak
Kapalı
04 Mayıs 2024 07:16

Evet bir polise sordum tc girer girmez aramanız var diyip tutukladı beni savcı karşısına çıktım.

Tuqbaak
Kapalı
04 Mayıs 2024 07:19

Ama iki tarafı da tanımıyorum benim ismimi vermişler. Savcı alakam olmadığını anladı kalktı aranmam.

kykdr
Aday Memur
04 Mayıs 2024 09:03

ifade vermezseniz tutuklama talep edilir, savcı sadece ifade verdiğinizden dolayı tutuklamanızı kaldırmış ama ortada hala bi dava var sanırım

memurolacak1
Aday Memur
04 Mayıs 2024 12:23

Dalga mı geçiyorsunuz? Tutuklanacak kadar önemli bir meseleyse, kolluk kuvvetlerinin çoktan size ulaşmış olması gerekmez mi?

Tuqbaak, 12 ay önce

Evet bir polise sordum tc girer girmez aramanız var diyip tutukladı beni savcı karşısına çıktım.

Tuqbaak
Kapalı
04 Mayıs 2024 20:51

Arkadaşlar mahkemede adınız geçtiyse ifade vermeniz gerekiyor ve konu ile bağlantım olmadığı için

Tuqbaak
Kapalı
04 Mayıs 2024 20:53

Haberim yoktu 2 mahkemeye gitmeyince arama çıkmış. İfade verdim aranma ve mahkeme yok şuan.

memurolacak1
Aday Memur
04 Mayıs 2024 21:32

İfade vermeniz gerekiyorsa size neden ulaşılmamış? Ben bunu soruyorum.

Tuqbaak, 12 ay önce

Arkadaşlar mahkemede adınız geçtiyse ifade vermeniz gerekiyor ve konu ile bağlantım olmadığı için

Tuqbaak
Kapalı
05 Mayıs 2024 00:09

Bende bilmiyorum ve şuan mağdurum bir olay olmuş ve taraflar bütün mahallenin adını vermiş resmen dinlensin diye alakam olmayan bir konuda işe başlayamıyorum çok büyük haksızlık. doğduğum günden beri aynı adresteyim numaram 10 senedir aynı bi haber vermek bu kadar mı zor gider ifade verirdim hem onlara da kolaylık olurdu bu kadar uzamazdı isimler dinlenmeden karar veremiyorlar çünkü. Uyap, sicil , gbt benim hepsi temiz ama arama kararı gözüktüğü için o dönemde herkes başladı işe ben kaldım.

memurolacak1, 12 ay önce

İfade vermeniz gerekiyorsa size neden ulaşılmamış? Ben bunu soruyorum.

memurolacak1
Aday Memur
05 Mayıs 2024 10:56

Herkes işe başlamadı.

Tuqbaak, 12 ay önce

Bende bilmiyorum ve şuan mağdurum bir olay olmuş ve taraflar bütün mahallenin adını vermiş resmen dinlensin diye alakam olmayan bir konuda işe başlayamıyorum çok büyük haksızlık. doğduğum günden beri aynı adresteyim numaram 10 senedir aynı bi haber vermek bu kadar mı zor gider ifade verirdim hem onlara da kolaylık olurdu bu kadar uzamazdı isimler dinlenmeden karar veremiyorlar çünkü. Uyap, sicil , gbt benim hepsi temiz ama arama kararı gözüktüğü için o dönemde herkes başladı işe ben kaldım.

lDeimosl
Genel Müdür
05 Mayıs 2024 11:28

Bu yür olaylar başlı başına saçmalık. Bir olayda tanık olarak ifadenize başvurulması gerekiyor. Nasıl oluyorsa tebligat bir türlü ulaşmıyor, ya da ulaşıyor evde olunmadığı için muhtara bırakılıyor, kişi ihbar kağıdına bakmıyor. Nihayetinde zorla getirilme kararı çıkarılıyor, polis her nasılsa yeri yurdu belli olan kişiyi bulamıyor. Ancak bir GBT sorgusu sırasında çıkarsa gözaltına alıp ifade için savcılığa götürüyor.

Tuqbaak
Kapalı
06 Mayıs 2024 05:36

Kaç kişi kaldı bilginiz var mı?? 27000 kişiden sadece 800 kişi kadarına mesaj gitmedi. Tabiri caizse herkes başlamış oluyor.

memurolacak1, 12 ay önce

Herkes işe başlamadı.

Tuqbaak
Kapalı
06 Mayıs 2024 05:37

Aynen öyle desteğiniz için teşekkür ederim Allah kimsenin başına vermesin zor bir durum.

lDeimosl, 12 ay önce

Bu yür olaylar başlı başına saçmalık. Bir olayda tanık olarak ifadenize başvurulması gerekiyor. Nasıl oluyorsa tebligat bir türlü ulaşmıyor, ya da ulaşıyor evde olunmadığı için muhtara bırakılıyor, kişi ihbar kağıdına bakmıyor. Nihayetinde zorla getirilme kararı çıkarılıyor, polis her nasılsa yeri yurdu belli olan kişiyi bulamıyor. Ancak bir GBT sorgusu sırasında çıkarsa gözaltına alıp ifade için savcılığa götürüyor.

memurolacak1
Aday Memur
06 Mayıs 2024 10:04

"Herkes başladı işe, ben kaldım."

Tuqbaak, 12 ay önce

Kaç kişi kaldı bilginiz var mı?? 27000 kişiden sadece 800 kişi kadarına mesaj gitmedi. Tabiri caizse herkes başlamış oluyor.

15 Mayıs 2024 21:52

Bende başlayamadım, gelişme olursa paylaşalım lütfen

memurolacak1, 12 ay önce

"Herkes başladı işe, ben kaldım."

Sedat Yılmazi
Aday Memur
16 Mayıs 2024 13:48

tanık olarak çağrılmış iseniz ve gitmemiş iseniz hakkınızda zorla getirme kararı çıkartılır, bu karar da sadece bağlı bulunduğunuz karakola gönderilir gbt ile alakalı bir durum yok hakkınızda yakalama kararı çıkartılabilmesi için şüpheli veya sanık olmanız lazım

Tuqbaak
Kapalı
29 Mayıs 2024 16:06

Şimdi SMS geldi bana , yarın evrak teslimi yapacağım inşAllah darısı herkesin başına olsun.

Köylü05, 12 ay önce

Bende başlayamadım, gelişme olursa paylaşalım lütfen

Harun KOTUK
Aday Memur
30 Mayıs 2024 09:08

Hakkınızda arama kararı olmaz, yakalama kararı olabilir, yakalama kararı olan bir kişiye de kolluk veya adli görevliler bilgi vermez, yakalaması olduğunu söylemez, yine olayda tanık veya müşteki iseniz hakkınızda yakalama kararı çıkartılamaz, sadece zorla getirme emri düzenlenir, eğer hakkınızda yakalama kararı çıkartıldı ve savcı huzurunda ifade verdiyseniz siz şüphelisiniz, yani suç işleyensiniz, hakkınızda devam eden bir soruşturma var demektir. yine cumhuriyet savcısı hakkınızdaki yakalama kararı kalkı dediyse siz mutlak suretle suç işleyen yani şüpheli konumundasınız, bu durumda da güvenlik soruşturmanız bayağı uzar, çünkü hakkınızdaki davalar, soruşturma ve kovuşturmalar güvenlik soruşturmasını çok uzatıyor, davaların sonuçları bekleniyor, bu da muhtemelen bir kaç yıl sürer.

Tuqbaak
Kapalı
06 Haziran 2024 00:11

Yok dediğiniz gibi değil, 2 ayda soruşturmam bitti ve başladım işe.

Harun KOTUK, 11 ay önce

Hakkınızda arama kararı olmaz, yakalama kararı olabilir, yakalama kararı olan bir kişiye de kolluk veya adli görevliler bilgi vermez, yakalaması olduğunu söylemez, yine olayda tanık veya müşteki iseniz hakkınızda yakalama kararı çıkartılamaz, sadece zorla getirme emri düzenlenir, eğer hakkınızda yakalama kararı çıkartıldı ve savcı huzurunda ifade verdiyseniz siz şüphelisiniz, yani suç işleyensiniz, hakkınızda devam eden bir soruşturma var demektir. yine cumhuriyet savcısı hakkınızdaki yakalama kararı kalkı dediyse siz mutlak suretle suç işleyen yani şüpheli konumundasınız, bu durumda da güvenlik soruşturmanız bayağı uzar, çünkü hakkınızdaki davalar, soruşturma ve kovuşturmalar güvenlik soruşturmasını çok uzatıyor, davaların sonuçları bekleniyor, bu da muhtemelen bir kaç yıl sürer.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi