Editörler : E.Kayı Han

dca23
Şef
09 Mayıs 2024 00:11

Arkadaşlar bunlar kurulacak mahkemeler değil, maliye bakanlığından bütçe alabilmek amacıyla gösterilmiş olan norm kadrolar. yakın zamanda orada listede yazılı mahkemeler açılmayacak. Mesela 2 ay önce Pazar Aile Mahkemesi kurulacak diye yazı düşmüştü ekrana ve karar çıktıktan sonra UYAP a hemen işlendi, sorgulayınca çıkıyor ama işletimde değil. Bu listede yer alan binlerce mahkemenin hiçbiri UYAP a işlenmedi ve işlenmeyecek.

Adliyeci
Şef
09 Mayıs 2024 08:54

o zaman havuz tayininde İstanbul'a toplam 990, Ankaraya toplam 283, izmir'e toplam 400 katip atamasını öylesine yapacaklar keyfi yani, açılmayacak mahkemeler için mi :)))

09 Mayıs 2024 09:22

sanmıyorum personel alacaklarını yani benim tahminim haberlerde okudum; kamu tasarrufuyla ilgili https://www.memurlar.net/haber/1101115/kamuda-tasarruf-tek-merkezden-takip-edilecek.html?utm_source=forum&utm_medium=haber&utm_campaign=sagsutun

Kamuya personel alımı sadece yıl içinde emekli olanların sayısıyla sınırlandırılacak. Personel ihtiyacı varsa yine bu ihtiyaç, başka kurumlardaki fazla personelle giderilecek, diye tedbirlerden bahsediyor. Büyük adliyelerde o kadar personel fazlalığı var ki çalıştığı birime göre değişiyor. Sırf bunun için ek personel almazlar, diye biliyorum. Yoksa sözünde duramaz bu tedbirleri yapmazsa

pdsude, 12 ay önce

münhal listenin yayınlanması yeni alımın geleceğine delalet midir

09 Mayıs 2024 09:27

Böyle yapmaları iyi değil hem kamuda tedbirlerin konuşulduğu şu günlerde;

https://www.memurlar.net/haber/1101115/kamuda-tasarruf-tek-merkezden-takip-edilecek.html?utm_source=forum&utm_medium=haber&utm_campaign=sagsutun

Uygulama merkezi sistemle takip edilecek. Tedbirlere uymayan kamu kurumları uyarılacak. Uyarılara rağmen harcamalarına özen göstermeyen kamu kurumları veya personelle ilgili farklı yaptırımların gündeme gelebileceği belirtiliyor. Hangi harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğine yönelik uzun bir liste hazırlandı.

Yeni kamu binası alınması ya da kiralanmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bir kurumun bina ihtiyacı olması durumunda, diğer kurumların atıl halde tuttuğu veya kullanmadığı binalarla bu ihtiyaç karşılanacak. Kamuya personel alımı sadece yıl içinde emekli olanların sayısıyla sınırlandırılacak. Personel ihtiyacı varsa yine bu ihtiyaç, başka kurumlardaki fazla personelle giderilecek, diyor.

dca23, 12 ay önce

Arkadaşlar bunlar kurulacak mahkemeler değil, maliye bakanlığından bütçe alabilmek amacıyla gösterilmiş olan norm kadrolar. yakın zamanda orada listede yazılı mahkemeler açılmayacak. Mesela 2 ay önce Pazar Aile Mahkemesi kurulacak diye yazı düşmüştü ekrana ve karar çıktıktan sonra UYAP a hemen işlendi, sorgulayınca çıkıyor ama işletimde değil. Bu listede yer alan binlerce mahkemenin hiçbiri UYAP a işlenmedi ve işlenmeyecek.

Moccha
Aday Memur
28 Mayıs 2024 16:29

adalet bakanlığı ve iki bakanlığın bu tedbir ve uygulamadan muaf olduğunu öğrendim

memed duran, 12 ay önce

Böyle yapmaları iyi değil hem kamuda tedbirlerin konuşulduğu şu günlerde;

https://www.memurlar.net/haber/1101115/kamuda-tasarruf-tek-merkezden-takip-edilecek.html?utm_source=forum&utm_medium=haber&utm_campaign=sagsutun

Uygulama merkezi sistemle takip edilecek. Tedbirlere uymayan kamu kurumları uyarılacak. Uyarılara rağmen harcamalarına özen göstermeyen kamu kurumları veya personelle ilgili farklı yaptırımların gündeme gelebileceği belirtiliyor. Hangi harcama kalemlerinde kesintiye gidileceğine yönelik uzun bir liste hazırlandı.

Yeni kamu binası alınması ya da kiralanmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bir kurumun bina ihtiyacı olması durumunda, diğer kurumların atıl halde tuttuğu veya kullanmadığı binalarla bu ihtiyaç karşılanacak. Kamuya personel alımı sadece yıl içinde emekli olanların sayısıyla sınırlandırılacak. Personel ihtiyacı varsa yine bu ihtiyaç, başka kurumlardaki fazla personelle giderilecek, diyor.

29 Mayıs 2024 09:31

MEB'le, Sağlık Bakanlığı o zaman

Moccha, 11 ay önce

adalet bakanlığı ve iki bakanlığın bu tedbir ve uygulamadan muaf olduğunu öğrendim

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi