Editörler : crops35
13 Mayıs 2024 08:55

Yeni seçilen belediye başkanının memuru başka görev vermesi hk.

Merhaba arkadaşlar, bir ilçe belediyesinde 6/1 derecesinde teknik hizmetler sınıfı mühendis kadrosundayım. Belediye başkan beni tahsildar olarak görevlendirmek istiyor. Bu kanunen mümkün mü? Bununla ilgili neler yapabilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
13 Mayıs 2024 10:53

Sİz istemediğiniz sürece mümkün değil. 657 45. maddeyi okuyunuz. Size yazılı görev verilmediği sürece kabul etmek zorunda değilsiniz. Yazılı olarak verildiği takdirde mahkemeye gidebilirsiniz. Bazı benzer kararlar var ve bahsettiğim 45. madde memurun görevi dışında çalıştırılamayacağını kesin olarak belirtiyor. Buna istinaden de mahkeme kararları memurun lehine çıkıyor.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
13 Mayıs 2024 10:55

Tabi böyle yazarak mahkemeye gidin demesi kolay olabiliyor. Başınıza böyle bir durum gelmesi durumunda kurumunuzun ve amirlerinizin tutumunu gözeterek nasıl bir adım atmanız gerektiğine siz daha iyi karar verebilirsiniz. Ben de aynı duruma gelmiştim zamanında ama diyalog yoluyla mahkemeye vs gitmeye gerek kalmadan çözdüm. Mahkemeye gitmeniz kurumla ve amirle restleşmenize neden olabileceği için bunun muhakemesini siz kendiniz yapmalısınız.

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
17 Mayıs 2024 08:59

belediyeler maalesef böyle bunu göze alacaksınız oraya girerken, başkan değişti mi bi bakıyosunuz bambaşka karakterde bi adam gelmiş kurumda değişik uygulamalar getiriyor, o bile sıkıntı

04 Haziran 2024 15:50

Belediyelerin çok klasik hareketleri. Muhtemelen yapılan görevlendirme işleminde pek çok usule aykırı durum olacaktır. işlemin tebliğinden 60 gün içinde dava açmanızı öneririm.

umit.1907
Aday Memur
05 Haziran 2024 20:58

.

05 Haziran 2024 23:54

İmza atmam mı dedin başkana? Bu imza muhabbetinden ötürü çok sürtüşmeler oluyor kamu kurumlarında.

06 Haziran 2024 08:42

Aslında bu kamu mühendislerinin imza mevzusu ile ilgili memurlar.net bir haber yapabilir, artık iyice ayyuka çıktı. İdarenin istediği yere imza atmazsan yaptırım öngörülüyor.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi