Editörler : Changes
14 Mayıs 2024 15:07

km düşürülmüş araba aldım lütfen bu işten anlayanlar yardım

Merhaba öncelikle ilk aracımı almak için 5 gün önce ilanda gördügüm 2011 model Citroen Berlingo araca bakmaya gittim araç sahibi galerici ve inşaat işi yapıyor aracın ilandaki km 196 binde diye ilan girmiş resimler var tavan hariç boyalı dedi bana daha 5 gün önce Exper yaptırdım diye Exper kagıtları verdi bu esnada aracın 2010 model oldugunu gördüm yanlış yazmışım diye bizi oyaladı fiyatı makul geldiginden sorun etmedik akşam oluyor noter kapanacak diye acele ettirdi bizi başka müşterilerle notere geçtik önceden resim çekip yolladığı için işlemler hazır noter bizi bekliyordu hiç sıra bekletmeden bize imzalattı ve acele ettirdi kagıtları okuyamadan imzalattı o sırada 305 bine aldığım aracı 260 bin göstermiş bu ne dedim senlik bişey yok vergi çok çıkıyor dedi banka dekontu var elimde galeriye geri geldik bana ve diger araç alanlara "aracın km ve hasar durum ile bilgi verildi expere sokmadım" diye isim soyisim yazdırıp imzalattı 1 ay önce muayeneye girmiş 460 binden 196 bine düşürülmüş bana söylemedi ilanda ve açıklamada yazmıyor.bugün yanına gittim araç satış kagıdın da yazıyor km istersen bak dedi bize okutmadan imzalattıgı kagıtta yazıyormuş yeni gördüm 460 bin yazıyor km normalde herkeste yazıyormu bilmiyorum muadil araçlarla takas yapamıyorum benim aracıma denk degil yada üstüne para istiyor o fiyatlara çok daha iyi arabalar var ne yapmam lazım yardım ederseniz çok sevinirim

oto-danisman-expert
Müsteşar Yardımcısı
16 Mayıs 2024 23:08

Çok geçmiş olsun hocam. Bu konuda acilen ehil bir avukata başvurun. Hiç zaman kaybetmeyin. Yasal süre içinde sözleşmeden cayma hakkınızı kullanın. Adama yaptığınız havale eft dekontunu delil olarak sunun. Umarım açıklama kısmına ×× ××× ×××× plakalı araç alım satım bedelidir şeklinde açıklama yazmışsınızdır. Yoksa noter belgesindeki fiyat geçerli olur. Hiç zaman kaybetmeyin. Noterden ihtar çekmeniz gerekecek

oto-danisman-expert
Müsteşar Yardımcısı
16 Mayıs 2024 23:11

Hocam büyük ihtimal noter elemanları da bu işin içinde. Muvaazaalı satış olduğunu ileri sürmeniz gerekecek. Malesef piyasada böyle çok dolandırıcı var. Kimseye güvenmememiz lazım

GırqırAli
Memur
12 Haziran 2024 00:06

Hayatınızın pahalı bir TECRÜBESİNİ satın almış bulunmaktasınız, öncelikle çok geçmiş olsun. Mutlaka dava açın, davayı da kazanacaksınız ancak bu süreç içinde yaşayacağınız stresi ve sıkıntıyı pek hafifletmeye yaramayacak, ki bu tarz davalar hemen de sonuçlanmıyor aracın orijinal km belirlenmesi vb işlemleri olacak. Umarım en kısa zamanda olumlu sonuç alırsınız. Bu konuda internette bir çok emsal dava örneği var özellikle araç forumlarına bakarsanız yardımcı olacak. Konudan bağımsız merak ettiğim bir konu var, araç km sorgulama,hasar sorgulama işlemleri artık çok kolay internet üzerinden anında öğrenebilirsiniz, bu adam 1 ay önce muayene yaptırmış demek ki muayene sonrası km düşürdü, çünkü bir anda 460 binden 196 ya çekemez eski muayene kayıtları nedeniyle, keşke sorgulama yapsaydınız. Bir de konuda dikkatimi çeken bir cümle var belki de bu tarz olayların anahtar cümlesi " zaten fiyatı uygundu" işte burası çok önemli kimse malını ucuza vermez hele galerici asla!!!
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi