Ne alaka jandarm iç işlerine diğeri tskya bağlı
Ne alaka jandarm iç işlerine diğeri tskya bağlı
Vasiliy32 , 4 ay önce
Ailesinde farklı kuvvetlerden asker bireyler olan ,herkesin çektiği çileyi yakından bilen kişi olarak
şunları söylemek isterim.
Asker kişilerin maaşları diğer meslekler gruplarından ayırt edici şekilde fazla olmalı mı ? EVET
Fakat asker kişilerin kendi aralarında da aşırı saçma bir maaş durumu var.Şuan Türkiye de askere gitmemiş bir kişiye bile sorsak en zor kuvvet hangisi diye kara kuvvetleri diyeceğini hepimiz biliyoruz..
İç anadolu da görev yapan jandarma uzman akrabam, sınırda görev yapan piyade astsubay akrabam ile aynı maaşı alıyor sizce bu adaletmi? bir uzman çavuş nasıl oluyorda piyade astsubay ile aynı alıyor? Jandarma akrabam dilediği zaman iznini kullanırken piyade akrabamı en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum
Ayrıca operasyonların tehlikesi açısından (şuanki) jandarma , karakuvvetlerinin yanından bile geçemez.
2.5 sene önce piyade astsubay akrabam şöyle birşey demişti jandarmanın teğmeni karakuvvetlerinde uzmanlık bile yapamaz eli ayağı birbine dolaşır 2 güne kaçar gider.Ne alaka dediğimde ise , karacı doğuda bir birliğe atanır 1-2 ay durduktan sonra derlerki kaydırma görev adı altında hoop suriyedesin hadi gittin suriyede 1.5 sene durdun sonra batıya atandın batıda 3-4 ay durduktan sonra haber gelir hoop ırağa gidiyorsun kaydırma olarak.Jandarma birliklerinin 1 yılda yaşadığı denetim sayısını piyade birlikleri 1 ayda yaşıyormuş....Amacım sidik yarıştırmak değil ama maaşlarda adalet olacaksa önce asker kişiler arasında da adalet olmalı....Otobüs durdurup kimlik kontrolü yapanla , 4 yılda 2 ülke ,2 şehir değiştiren aynı maaşı almamalı bence...He şimdi dersiniz jandarma da gidiyor yurt dışına diye evet gidiyor ama nereye gidiyor? Piyadenin çarpışıp aldığı güvenliği sağlanmış yerlerin iç asayişini 6 aylığına sağlamaya gidiyor....Burada anlatmak istediğim savaş uçağı kullanan bir pilot 300 de alsın 500 de alsın , yada ömrü gemilerde geçen adam 500 alsın hiç farketmez ama mağaralarda uyuyup göğüs göğüse çarpışan ile otobüs kontrolü yapan aynı maaşı almamalı