Editörler : E.Kayı Han

Kuzgun00001
Aday Memur
01 Mart 2025 12:32

Trollere cevap vererek kendinizini alçatmayın , bırakın bol bol yazsınlar konu sürekli gündemde kalsın

Yeni çeri
Memur
01 Mart 2025 15:48

kesinlikle jandarma tercih edilir. uzman erbaş bile olsa jandarma yı tercih edin
cd38, 3 ay önce
abi konuyla alakasız ama jandarma astsubay mı yoksa piyade subay mı kararsız kaldım

cd38
Aday Memur
01 Mart 2025 15:49

teşekkür ederim abi arada ne gibi farklar var
Yeni çeri, 3 ay önce
kesinlikle jandarma tercih edilir. uzman erbaş bile olsa jandarma yı tercih edin

ctberkalp
Memur
11 Mart 2025 06:18

Ciddi sorunun adresi burası değil internetten araştır bir zahmet

cd38, 3 ay önce
ciddi bi soru sordum adam gibi cevap ver yada sus kardeşim

Hasansenol853
Aday Memur
11 Mart 2025 16:24

Ne alaka jandarm iç işlerine diğeri tskya bağlı

Vasiliy32, 4 ay önce

Ailesinde farklı kuvvetlerden asker bireyler olan ,herkesin çektiği çileyi yakından bilen kişi olarak

şunları söylemek isterim.

Asker kişilerin maaşları diğer meslekler gruplarından ayırt edici şekilde fazla olmalı mı ? EVET

Fakat asker kişilerin kendi aralarında da aşırı saçma bir maaş durumu var.Şuan Türkiye de askere gitmemiş bir kişiye bile sorsak en zor kuvvet hangisi diye kara kuvvetleri diyeceğini hepimiz biliyoruz..

İç anadolu da görev yapan jandarma uzman akrabam, sınırda görev yapan piyade astsubay akrabam ile aynı maaşı alıyor sizce bu adaletmi? bir uzman çavuş nasıl oluyorda piyade astsubay ile aynı alıyor? Jandarma akrabam dilediği zaman iznini kullanırken piyade akrabamı en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum

Ayrıca operasyonların tehlikesi açısından (şuanki) jandarma , karakuvvetlerinin yanından bile geçemez.

2.5 sene önce piyade astsubay akrabam şöyle birşey demişti jandarmanın teğmeni karakuvvetlerinde uzmanlık bile yapamaz eli ayağı birbine dolaşır 2 güne kaçar gider.Ne alaka dediğimde ise , karacı doğuda bir birliğe atanır 1-2 ay durduktan sonra derlerki kaydırma görev adı altında hoop suriyedesin hadi gittin suriyede 1.5 sene durdun sonra batıya atandın batıda 3-4 ay durduktan sonra haber gelir hoop ırağa gidiyorsun kaydırma olarak.Jandarma birliklerinin 1 yılda yaşadığı denetim sayısını piyade birlikleri 1 ayda yaşıyormuş....Amacım sidik yarıştırmak değil ama maaşlarda adalet olacaksa önce asker kişiler arasında da adalet olmalı....Otobüs durdurup kimlik kontrolü yapanla , 4 yılda 2 ülke ,2 şehir değiştiren aynı maaşı almamalı bence...He şimdi dersiniz jandarma da gidiyor yurt dışına diye evet gidiyor ama nereye gidiyor? Piyadenin çarpışıp aldığı güvenliği sağlanmış yerlerin iç asayişini 6 aylığına sağlamaya gidiyor....Burada anlatmak istediğim savaş uçağı kullanan bir pilot 300 de alsın 500 de alsın , yada ömrü gemilerde geçen adam 500 alsın hiç farketmez ama mağaralarda uyuyup göğüs göğüse çarpışan ile otobüs kontrolü yapan aynı maaşı almamalı

Turanlar0071
Memur
13 Mart 2025 02:25

adam para için iki kuvveti bir birine tutup savaş açacak. Kardeşim bizde bir zamanlar TSK ya bagliydik aynı haklara sahiptik şimdi farklı bakanlığa bağlıyız bu bakanlıkta bize bu şekilde görevler veriyor bu şekilde bakıyor TSK ya halen bağlı olsaydık verdiği görevleri yapmammi diyecektik haklarınızı ararken kendilerinizi birileriyle kıyaslayarak aramayın bakanlığıniza başvurun zira herkesin paraya ihtiyacı var şu devirde herkeste aldığı maaşdan fazlasını hakediyor hayat şartlarını idame ettirmek için alması gerekli maaşı istiyor benimkide seninkide bana göre az seninkide artırılsın benimki de artırılsın bende piyade de subay olacağıma jandarmada uzman olmayı tercih etmişim buyur sende gel sanada yer var yeterki karın darlığı yapma şöyle böyle deyip konuşuyorsun piyade çarpışıyormuş jandarma otobüs de kimlik kontrol ediyormuş gel sende et kardeşim verelim eline tableti gözünde gözlük omuzunda telsiz ohh misss maaşında artar hem iç işleri Bakanlığı'nın ekmeğini yersin hem milli savunma bakanlığınin yersin :)
Hasansenol853, 2 ay önce

Ne alaka jandarm iç işlerine diğeri tskya bağlı

ozanelektrik
Memur
13 Mart 2025 13:23

MSB'de ve Kuvvet Komutanlığı'nda mühendis (sivil memur) maaşları nedir? Memur adayıyım ancak bu konu hakkında net bilgi alamıyorum kimseden. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Zuleyhasoner
Aday Memur
13 Mart 2025 15:18

Jandarmada 64 bin tsk daha düşüktür

ozanelektrik, 2 ay önce

MSB'de ve Kuvvet Komutanlığı'nda mühendis (sivil memur) maaşları nedir? Memur adayıyım ancak bu konu hakkında net bilgi alamıyorum kimseden. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

14 Mart 2025 08:03

doğuda sınır dışında kritik yerlerde aldığınız maaşa karışmam ama batıda düz memur maaşı almalısınız adam pubg oynayarak mesai yapıyor bir de beğenmiyor:) çoğuda işsiz kalmış zart zurt bölümü mezunu adamlar polis jandarma dış kaynaktan giren asker hepsi vasıfsız maaşınız gayet iyi

Hasansenol853
Aday Memur
14 Mart 2025 15:24

He he alesle gel sen jandarma subay ol kim vasıfsız görelim

bilinçlivatandas, 2 ay önce
doğuda sınır dışında kritik yerlerde aldığınız maaşa karışmam ama batıda düz memur maaşı almalısınız adam pubg oynayarak mesai yapıyor bir de beğenmiyor:) çoğuda işsiz kalmış zart zurt bölümü mezunu adamlar polis jandarma dış kaynaktan giren asker hepsi vasıfsız maaşınız gayet iyi

baha3454
Şube Müdürü
14 Mart 2025 15:53

düz memur 8-17 çalışıp hafta sonu resmi tatillerde yatarken ben 24-24 çalışıyorum o zaman fazla mesai ücreti versinler
Hasansenol853, 2 ay önce

He he alesle gel sen jandarma subay ol kim vasıfsız görelim

Turanlar0071
Memur
15 Mart 2025 01:29

Bunuda kapıdan çevirmişler burcu burcu kuyruk acısı kokuyor :) madem kolay yoldan güzel meslek olduğunu maaş durumunun iyi olduğunu düşünüyorsan buyur sende gel kardeşim kim istemez böyle mesleği demi konuşacağını başvur gel sürekli açılıyor alımlar. oran buran yemeyince burdan konuşuyorsun ağzınla diyorsun meslek kolay maaşı iyi buyur gel yemiyorsa bir yerin laf konuşma 8-5 çalış sıcak evinde yat kafa ütüleme burda saygı duy vatanın muhafızlarına...
bilinçlivatandas, 2 ay önce
Toplam 92 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi