Editörler : cihan27E.Kayı Han

leonidas_cog
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 08:54

Arkadaşlar sürekli işte şöyle olmalı , böyle tüketilmeli , en az 20-30 bin gider falan yazıyorlar ahkam keserek, bende diyorum ki zaten eve tek maaş giriyor, ek ders ile 40 bin TL etmiyor bile, 12 bin kira ödüyorum, kaldı 28 bin, bunun faturaları var, arabanın yakıtı var, masrafları var, okula giden iki çocuk var, mecburen evin ekonomisini doğru yönetmemiz gerekiyor, bende isterim haftada 1-2 kere çocukları alıp dışarda yemek yemeyi, bende isterim ailecek polo dan giyinmeyi, gönül ister ki tropikal meyveler alalım bol bol, en kaliteli manavdan alalım , mecbur pazardan alıyoruz, utanacak bir durum yok, mevcut şartlarıda değiştirmeye gücümüz yok, ne diyelim, bizi bu hallere düşürenler utansın

pelining
Yasaklı
20 Mayıs 2024 09:29

Hocam çok haklısınız, aslında benim konuyu açma sebebim her ay daha fazla gider olmasıydı, maaşımız artıyor ama maaş artış oranından daha çok gider artıyor her ay daha çok kredi kartı geliyor konunun temeli buydu

leonidas_cog, 11 ay önce

Arkadaşlar sürekli işte şöyle olmalı , böyle tüketilmeli , en az 20-30 bin gider falan yazıyorlar ahkam keserek, bende diyorum ki zaten eve tek maaş giriyor, ek ders ile 40 bin TL etmiyor bile, 12 bin kira ödüyorum, kaldı 28 bin, bunun faturaları var, arabanın yakıtı var, masrafları var, okula giden iki çocuk var, mecburen evin ekonomisini doğru yönetmemiz gerekiyor, bende isterim haftada 1-2 kere çocukları alıp dışarda yemek yemeyi, bende isterim ailecek polo dan giyinmeyi, gönül ister ki tropikal meyveler alalım bol bol, en kaliteli manavdan alalım , mecbur pazardan alıyoruz, utanacak bir durum yok, mevcut şartlarıda değiştirmeye gücümüz yok, ne diyelim, bizi bu hallere düşürenler utansın

leonidas_cog
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 11:36

Maalesef ki öyle , gerçekten yetişemiyorum , temmuz zammını gözlüyoruz ama sadece biz değil piyasada gözlüyor, hemen her şeye zam geliyor, cebimize girmeden para eriyor, fakirliğe ve sefalete sürüklenen kitle olduk, sürünün diyorlar, yaşamayın diyorlar,

pelining, 11 ay önce

Hocam çok haklısınız, aslında benim konuyu açma sebebim her ay daha fazla gider olmasıydı, maaşımız artıyor ama maaş artış oranından daha çok gider artıyor her ay daha çok kredi kartı geliyor konunun temeli buydu

ExpertE
Genel Müdür
20 Mayıs 2024 14:44

Hocam baksanıza kiradan faturalardan zorunlu ulaşımdan sonra resmen elinize sadece asgari ücret kalıyordur. Ülkenin memurunun düştüğü durum bu. Halbuki barınma ve işe gidğ gelme ile elektrik su telefon internet gibi temel ihtiyaçları ele aldık sadece. Mutfak ve giyimi de eklerseniz eksiye düşmeyen nasıl idare ediyorsunuz hem de iki çocukla kutluyorum. Eşim çalışmasa şuanki standardımıza uzaktan yakından ulaşamazdık. Site görevlisi dördüncü çocuk için doğum izni almış biz çift maaş artı yan gelirlerle ikinci olsa mı die 45 takla atarak düşünüyoruz. Fakir cahil varoş kesimdeki üreme sevdası ve sonrasında zırlamaları artık beni benden alıyor zerre de acımıyor eskiden ettiğim yardımları da asla etmiyorum. Şuan sadece parası olmaz ise hayatından olacak SMA'lı çocuklar ile yakın çevremde varsa ve yine başarılı okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermeye gayret ediyorum. Yok öyle rızkıyla gelir masalıyla ondan bundan dilenerek çocuk büyütmek ayıp yazık günahtır ya..

leonidas_cog, 11 ay önce

tolgperperek
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 14:56

Ülkeye bak hizaya gel fabirkasyon inek peynir kg 340TL ohaaa

ExpertE
Genel Müdür
20 Mayıs 2024 15:06

Kırık peynir ya da tost peyniri adı altında tezgahta orda burda kalmış peynirlerin ambalajlanmış fiyatları bu. Milletimiz de peynir yiyoruz sanıyor. 3TR ile başlayan yumurtanın esamesi okunmayan yumurtamsı şeyleri tüketiyor, süt buzu yazan ama dondurma sandığı içinde yararlı tek şey olmayanı kendine ve asıl sıkıntı çocuklarına yedirip 'en kaliteli'sini yediklerini sanan güruh var ki bu ürünleri çoğaltmak çok mümkün. En son zeytinyağı ve diğer yağlar ile tereyağ aromalı margarinlerde de yaptılar ve bu ülkenin ne kadarı etiket, menşei, içerik okumayı ve değerlendirmeyi biliyor sorarım size. Asıl olması gerekenleri yemek isterseniz de öyle ayda 3-5e getiremezsiniz işte neden pahalı dersin çünkü senin yediğin ürün 'o' ürün değil ama zerre fikrin yok işte burda oturup boş boş konuşurlar sadece.

tolgperperek, 11 ay önce

Ülkeye bak hizaya gel fabirkasyon inek peynir kg 340TL ohaaa

tolgperperek
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 15:27

Ben Trakya da üreticiden gidip slıyorum yıllık beklemiş tenekden açtırıp keçi veya karışık olanı vakumlatıyorum, kaşar peynirinide genelde eski olarak yüne üreticiden alıyorum. Markette satılanların zaten ne olduğu konusunda fiktir kalmadı, fiyatlarında saçmalama seviyesinde olduğunu ama hala hiçbir tedbirin alınmadığını görüyorum, yurtdışından sürekli hayvan getiriyorlar o kadar.... onlarında sağlığından şüpheliyim burada iki, üç hafta tedavi edip kesime gönderdiklerini düşünüyorum.

ExpertE, 11 ay önce

Kırık peynir ya da tost peyniri adı altında tezgahta orda burda kalmış peynirlerin ambalajlanmış fiyatları bu. Milletimiz de peynir yiyoruz sanıyor. 3TR ile başlayan yumurtanın esamesi okunmayan yumurtamsı şeyleri tüketiyor, süt buzu yazan ama dondurma sandığı içinde yararlı tek şey olmayanı kendine ve asıl sıkıntı çocuklarına yedirip 'en kaliteli'sini yediklerini sanan güruh var ki bu ürünleri çoğaltmak çok mümkün. En son zeytinyağı ve diğer yağlar ile tereyağ aromalı margarinlerde de yaptılar ve bu ülkenin ne kadarı etiket, menşei, içerik okumayı ve değerlendirmeyi biliyor sorarım size. Asıl olması gerekenleri yemek isterseniz de öyle ayda 3-5e getiremezsiniz işte neden pahalı dersin çünkü senin yediğin ürün 'o' ürün değil ama zerre fikrin yok işte burda oturup boş boş konuşurlar sadece.

leonidas_cog
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 15:48

Hocam mecbur bir şeylerden kısmak zorunda kalıyoruz işte , yoksa bir eksiye düşsek iflah olmayız , çünkü ekstra ödeyecek durum yok, dört gözle memlekete dönmeyi bekliyorum, gider bir kurs merkezinde çalışırım ekstra, böylece bir nebze rahatlarız, ama ben karşılığında kendimi feda etmiş olacağım 6 ya da 6.5 gün çalışarak

ExpertE, 11 ay önce

Hocam baksanıza kiradan faturalardan zorunlu ulaşımdan sonra resmen elinize sadece asgari ücret kalıyordur. Ülkenin memurunun düştüğü durum bu. Halbuki barınma ve işe gidğ gelme ile elektrik su telefon internet gibi temel ihtiyaçları ele aldık sadece. Mutfak ve giyimi de eklerseniz eksiye düşmeyen nasıl idare ediyorsunuz hem de iki çocukla kutluyorum. Eşim çalışmasa şuanki standardımıza uzaktan yakından ulaşamazdık. Site görevlisi dördüncü çocuk için doğum izni almış biz çift maaş artı yan gelirlerle ikinci olsa mı die 45 takla atarak düşünüyoruz. Fakir cahil varoş kesimdeki üreme sevdası ve sonrasında zırlamaları artık beni benden alıyor zerre de acımıyor eskiden ettiğim yardımları da asla etmiyorum. Şuan sadece parası olmaz ise hayatından olacak SMA'lı çocuklar ile yakın çevremde varsa ve yine başarılı okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermeye gayret ediyorum. Yok öyle rızkıyla gelir masalıyla ondan bundan dilenerek çocuk büyütmek ayıp yazık günahtır ya..

tolgperperek
Daire Başkanı
21 Mayıs 2024 10:12

Hadi sizin öyle bir imkanınız olacak pekiyi iktisat,işletme, ekonomi vb.mezun memur ne yapacak onlarda tazminat ve ek bütçeden birşey yok....herkes kaçak sezonluk tarım işçisi gibi yada bağ bozumu toplamaları kolluyor trakya dahil...kimisi otoyol kenarlarına bal peteği peşinde......olağanüstü saçma dönemlerdeyiz.

leonidas_cog, 11 ay önce

Hocam mecbur bir şeylerden kısmak zorunda kalıyoruz işte , yoksa bir eksiye düşsek iflah olmayız , çünkü ekstra ödeyecek durum yok, dört gözle memlekete dönmeyi bekliyorum, gider bir kurs merkezinde çalışırım ekstra, böylece bir nebze rahatlarız, ama ben karşılığında kendimi feda etmiş olacağım 6 ya da 6.5 gün çalışarak

ExpertE
Genel Müdür
21 Mayıs 2024 10:30

Borsaya kriptoya bulaşmayan saat başı bakmayan, ev araç satmalara aracılık etmeyen, varsa zanaatini kullanmayan, tarla bahçesi hayvanını işletmeyen, yasal ya da değil yan işler yapmayan kaç memur kaldı özellikle 45 yaş altından bahsediyorum. 1980 ve daha genç memurlar ayvayı yemiş haldedir,daha büyükler en kötü bir ev bir araç çoktan halletmişlerdir har vurup harman savurmadılarsa..

tolgperperek, 11 ay önce

Hadi sizin öyle bir imkanınız olacak pekiyi iktisat,işletme, ekonomi vb.mezun memur ne yapacak onlarda tazminat ve ek bütçeden birşey yok....herkes kaçak sezonluk tarım işçisi gibi yada bağ bozumu toplamaları kolluyor trakya dahil...kimisi otoyol kenarlarına bal peteği peşinde......olağanüstü saçma dönemlerdeyiz.

tolgperperek
Daire Başkanı
21 Mayıs 2024 10:54

Ben geç yaşta ekpss ile atandım, özelde dış ticaret müdürlüğü yaprken ciddi sağlık sorunlarından prim ve tazminat dahil bırkamıştım, sonrası özelde zaten sağlık sorunu olan kabul görmüyor ticari olarak kazanç veya müşteri taşımıyorsa.... Neyse 5510u kimse anlatmamıştı zaten eski memurlara 5510u kabul ettirmem 10 yılımı aldı, bu 10 yılda taban maaşınız asgari ücretin altına yavaşça indirilecek ve emekliliğinizde en düşüğün altında olacak savımı kanıtlamamda 13 yılımı aldı ki öyle oldu memur taban yani gerçek maaşı artık asgari ücretin altı........ Sağlığıma eski özeldeki kazancımı ciddi manada kullandım ona bir kaç araba ve aire parası diyelim......

Şimdi memur maaşıyla sağlığıma hiçbirşey ödiyemiyorum rutini dahi bazen kredi kartıyla yada döviz cinsi borçlanarak yapıyorum....eşinde sağlık durumu bozulduğundan oda işini bıraktırıp tedaviler vb. bşladı devletten dahi devam etse ilaç, iğne ödenmeyen derken aylık rakamlar 50.000TL zaten yetişmek imkansız...... Market harcaması bu ızla yılbaşında 1 memurun maaşının üstüne çok rahat geçer 4 kişilik ailede oda zincir,indirim marketlerin alışverişi ile. Balkonumda taze soğan,sarımsak,nane ve olabilecek basit şeyleri 4 yıldır yetiştirmeye zaten dikkat ediyordumda....apartman dairesinde malesef domates, salatalık,marul......herşey yapılamıyor.

ExpertE, 11 ay önce

Borsaya kriptoya bulaşmayan saat başı bakmayan, ev araç satmalara aracılık etmeyen, varsa zanaatini kullanmayan, tarla bahçesi hayvanını işletmeyen, yasal ya da değil yan işler yapmayan kaç memur kaldı özellikle 45 yaş altından bahsediyorum. 1980 ve daha genç memurlar ayvayı yemiş haldedir,daha büyükler en kötü bir ev bir araç çoktan halletmişlerdir har vurup harman savurmadılarsa..

leonidas_cog
Daire Başkanı
21 Mayıs 2024 17:14

Üstadım özelde çalışacağım ekstra geri dönersem dedim, zaten bir ömrümüz var onu da sürekli çalışarak geçirmek zorunda kalmak ne kadar kötü, oysa aldığımız maaslarin bize yetmesi gerekmiyor mu ? Tüm sorun burada başlıyor çünkü maaş yetmiyor, o sefalet yılları diye eleştirdikleri meşhur eski Türkiye de evi arabası olmayan memur mu vardı ? Benim dayım eski memur , yatırımlar yapmış, arsalar almış , daire almış , arsalar müteahhite gitmiş derken gayet zengin şu an, bende devletin memuruyum ama yıllar önce aldığım bir arabam var onu bile değiştiremiyorum

tolgperperek, 11 ay önce

tolgperperek
Daire Başkanı
22 Mayıs 2024 13:27

Aynı durum sırasıyla 60 larda 70 ve 80 lerde memur kamu görevlisi ailemde vardı, çoğu ev,bahçe,arazi,tarla çocuklarına ev bark yapabildiler ki onlarda bu kadar nüfusa ve bu kadar çok iş kalemi, iş saati , yoğunluğuda yoktu. Biz hem ömrümüzü harcıyoruz hem sadece markete maaş yetiştiriyoruz o kadar başka birşey yok... tamamen saçmalık.

leonidas_cog, 11 ay önce

Üstadım özelde çalışacağım ekstra geri dönersem dedim, zaten bir ömrümüz var onu da sürekli çalışarak geçirmek zorunda kalmak ne kadar kötü, oysa aldığımız maaslarin bize yetmesi gerekmiyor mu ? Tüm sorun burada başlıyor çünkü maaş yetmiyor, o sefalet yılları diye eleştirdikleri meşhur eski Türkiye de evi arabası olmayan memur mu vardı ? Benim dayım eski memur , yatırımlar yapmış, arsalar almış , daire almış , arsalar müteahhite gitmiş derken gayet zengin şu an, bende devletin memuruyum ama yıllar önce aldığım bir arabam var onu bile değiştiremiyorum

mustafüns
Aday Memur
30 Haziran 2024 20:26

Buna net bir cevap verilmez ki bu dönemde. Her ay çok farklı rakamlar oluyor. Yaz ve kışa göre bile değişiyor artık. Aynı şeyleri alsam bile fiyat asla yerinde değil. Ben ufakta olsa biraz cebimizi rahatlatmak için kampanyalara bakıyorum. Mesela en son bankkartın market alışverişi için olan kampanyasını kullandım. 250 tl bankkart lira birikmiş oldu. Bunları da diğer ihtiyaçlarda kullanıyorum

dalinda
Aday Memur
30 Haziran 2024 20:32

2 kişiyiz ortalama 10 bin civarı

ExpertE
Genel Müdür
02 Temmuz 2024 13:58

Dün ton balığı, ekmek, az peynir, bir kap da dondurma ve kahvaltılık mısır gevreği ile süt aldık 1040 tuttu. 10.000 aylık nasıl oluyor anlamıyorum benim markete girip çıkmam 4 haneli zaten.

dalinda, 10 ay önce

2 kişiyiz ortalama 10 bin civarı

Toplam 56 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi