Editörler : crops35
17 Mayıs 2024 00:56

Zabıta personel sınavsız unvan değişikliği

Büyükşehir Belediyesinde zabıta personeliyim ve seçimden önce şartlarım tutmasıyla birlikte v.h.k.i unvanına sınavsız geçiş yapmak için talepte bulundum. Seçimden sonra değişen yönetim ile zabıta personelleri arasında patır patır unvan değişiklikleri yapılarak hepsi v.h.k.i unvanına geçti ki halen benim dilekçeye herhangi bir cevap verilmiş değil. Bu noktada gerek yargı gerek baska bir mecrada hakkımı arayabilcegim, yapabileceğim herhangi bir işlem var mıdır?

bravehard
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 09:04

Bildiğiniz gibi, Zabıta kadrosundan VHKİ, Bilgisayar İşletmenliği, düz memurluk gibi kadrolara Başkan OLUR'U ile geçilir. Burada Başkanın takdir yetkisi vardır, sizin dilekçe vermeniz bir şeyi değiştirmez. Yargıya başvursanız da, Başkan "VHKİ ye ihtiyaç yoktur" diye cevap verir hiç bir şey elde edemezsiniz.

Mert243
Aday Memur
23 Mayıs 2024 18:34

Kesinlikle burda size sonuna kadar katılıyorum ama benim anlamadığım benden sonra başvuran herkesin bu kadroya geçmesi benim ise halen dilekceme cevap verilmemesi burda bir haksızlık oluşmuyor mu acaba ?

bravehard, 11 ay önce

Bildiğiniz gibi, Zabıta kadrosundan VHKİ, Bilgisayar İşletmenliği, düz memurluk gibi kadrolara Başkan OLUR'U ile geçilir. Burada Başkanın takdir yetkisi vardır, sizin dilekçe vermeniz bir şeyi değiştirmez. Yargıya başvursanız da, Başkan "VHKİ ye ihtiyaç yoktur" diye cevap verir hiç bir şey elde edemezsiniz.

bravehard
Daire Başkanı
24 Mayıs 2024 13:39

Hocam hak ya da haksızlık konu değil, burada önemli olan şey, Belediye Başkanının inisiyatif kullanma yetkisidir. Yani dilekçe vermişsiniz, vermemişsiniz, ya da önce vermişsiniz, sonra vermişsiniz bunların önemi yok. Boş VHKİ, Bilgisayar işletmenliği, Memurluk gibi kadrolara, Belediye Başkanı istediğini atar, istemediğini atamaz, ve hiç bir şekilde hak iddia edemezsiniz. Maalesef durum bu.

Mert243, 11 ay önce

Kesinlikle burda size sonuna kadar katılıyorum ama benim anlamadığım benden sonra başvuran herkesin bu kadroya geçmesi benim ise halen dilekceme cevap verilmemesi burda bir haksızlık oluşmuyor mu acaba ?

04 Haziran 2024 15:49

Diğer geçiş yapan kamu görevlilere neye göre geçiş yaptığına bakılması gerekiyor. dilekçenize 30 gün içinde cevap verilmezse reddedildiği anlamına geliyor ve 60 gün içinde dava açmanız gerekiyor.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi