Editörler : crops35
17 Mayıs 2024 08:50

Sendika üyesi olmak yada olmamak

bulunduğum belediyede yönetim değişti. sendika değiştirmemiz talep ediliyor. sendika üyesi olmadan bir müddet boşta beklemeyi düşünüyorum. kararsızım, kötü bir durum...

memurlar netten baktığımda şuan toplu sözleşme desteği 190,22 TL olarak görünüyor. Sendika kesintisi de 215,19 TL olarak görünüyor. bu durumda bir kaybım da olmayacak gibi duruyor.

siz bu konuda ne dersiniz arkadaşlar...

E.Kayı Han
Editor
17 Mayıs 2024 08:52

hadi işçilerde duymuştum belediye yönetimi değişince sendika değiştirin diye baskı yapıldığını da memura bunu yapmaya nasıl cesaret ederler anlamıyorum. istifa etmeyin dik durun. değiştirmiyorum deyin. üyesi olduğunuz sendikanın genel merkezine de bilgi verin.

yarasa53
Aday Memur
17 Mayıs 2024 09:16

baskı, mobbing değilde her 2 sendika yöneticisi de tanıdığım iyi insanlar. şuan bulunduğum sendika gitme kal diyor. yeni yönetime yakın sendika biz başkana daha yakınız sds yi daha da yukarı çekecez gel bize diyor.

arada kaldım.

ondan dolayı bir müddet boşta durup ortamın sakinleşmesini beklemek istiyorum.

maaş kaybımda olmayacak memurlar netten anladığım kadarı ile.

veya olur mu onu da bilemiyorum.

ne yapacağıma da karar vermedim, kararsızım.

E.Kayı Han
Editor
17 Mayıs 2024 09:19

Taş yerinde ağırdır sen kal yerinde hiç bir şey yapma.

yarasa53, 1 yıl önce

baskı, mobbing değilde her 2 sendika yöneticisi de tanıdığım iyi insanlar. şuan bulunduğum sendika gitme kal diyor. yeni yönetime yakın sendika biz başkana daha yakınız sds yi daha da yukarı çekecez gel bize diyor.

arada kaldım.

ondan dolayı bir müddet boşta durup ortamın sakinleşmesini beklemek istiyorum.

maaş kaybımda olmayacak memurlar netten anladığım kadarı ile.

veya olur mu onu da bilemiyorum.

ne yapacağıma da karar vermedim, kararsızım.

yarasa53
Aday Memur
17 Mayıs 2024 09:37

kayıhan kardeşim 2 tarafı da kırmak istemiyorum. ondan.

yoksa bulunduğum sendikanın da bi faydasını görmedim,

diğerine de geçsem bi menfaat görmeyeceğim.

boşta durunca da bir kaybım olmayacak.

ondan mütevellid kararsızım....

E.Kayı Han, 1 yıl önce

Taş yerinde ağırdır sen kal yerinde hiç bir şey yapma.

Derviş-000
Aday Memur
21 Mayıs 2024 10:59

Sadece cebine girecek 200-300 lira ile sınırlı bir sendikal anlayışınız varsa, üye olsanız ne olur olmasanız ne olur? Hak, Hukuk, Adalet noktasında sendikanın yanınızda durup durmaması değil de cebimize 3 kuruş girer mi derdinde olan memurun da işçinin de beli doğrulmaz hiç bir zaman... Böyle bir anlayışla doğrulmasın da zaten!!!

Derviş-000
Aday Memur
21 Mayıs 2024 11:04

Bedeli ne olursa olsun sendika üyeliği için kapınıza gelenlere çayını ısmarlayın ve nazikçe reddedin gitsin... Başkan, Müdür, amir kim ki size kıçı kırık bir sendika üyeliği için baskı yapacak? Hadi hadlerini aşıp yaptılar diyelim, net bir tavır ve duruş sergilemeyi bilmiyorsa ayıp o memura...

E.Kayı Han, 1 yıl önce

hadi işçilerde duymuştum belediye yönetimi değişince sendika değiştirin diye baskı yapıldığını da memura bunu yapmaya nasıl cesaret ederler anlamıyorum. istifa etmeyin dik durun. değiştirmiyorum deyin. üyesi olduğunuz sendikanın genel merkezine de bilgi verin.

yarasa53
Aday Memur
22 Mayıs 2024 10:30

walla sendikalar boş iş bence. esip gürlüyorlar sonra hükümetin kucağına oturuyorlar.

hak, adalet; git geliyorum...

tek faydası fazladan alınan toplu sözleşme desteği idi. onu da mahkeme kararı ile kaldırdılar zaten.

sendikada yönetici olabilirsen güzel, gezmeli, yemeli iş.

yoksa boş.....

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi