Editörler : cihan27E.Kayı Han
17 Mayıs 2024 15:00

Memur- Sen alalım sizi meydanlara !

memurun servisi tasarruf tedbirleri adı altında kaldırıldı, lojmanlar satışa çıkıyor ve toplu sözleşme ile kayda alınan giyim yardımı ayni olarak değiştirildi.

ancak memur-sen ya da diğer tabirle malum-sen den en ufak bir ses yok.

memur-sen yönetimini anladık ta bu sendikaya üye olan ve kazanımları yok olan memurlar sizlerden neden ses çıkmıyor ?

Son5yil
Şef
17 Mayıs 2024 15:08

Bunu daha önce de yazdık, çekiniyor adamlar.... Sendikadan ayrılırsak memurluk elden gider, vatan elden gider diye çekiniyor...

Air Tornado
Şube Müdürü
17 Mayıs 2024 15:08

ufak zeka sendromu !

Son5yil, 11 ay önce

Bunu daha önce de yazdık, çekiniyor adamlar.... Sendikadan ayrılırsak memurluk elden gider, vatan elden gider diye çekiniyor...

Tarhundas 2
Aday Memur
17 Mayıs 2024 15:46

Maaş yatmasa sendikada duran çok üye olur

Hunzah
Memur
17 Mayıs 2024 16:03

daha toplu sözleşme ikramiyesi diye ağlıyorlar :)

dramati-kPCs
Şube Müdürü
17 Mayıs 2024 16:42

Bu servis ve lojman konusu çok önemli. Böyle tasarruf "adı" altında kaldırılması adam uyutmaktan başka bir şey değildir. Çalışanlarına değer veren bir devletin bunları sağlamasınnın elzem olduğunu düşünüyorum. Devlet vatandaşına memur eliyle hizmetini götürür. Piyasayı memur eliyle denetler. Özel sektördeki kötü şartların sorumlusu memur olmadığı gibi, özel sektörü de kanunlar ve denetimler yoluyla emek sömürüsünden uzak tutmakta devletin yegane görevlerinden biridir. Bunları yapmayan bir yönetimin halkın tepkisini memura yönlendirerek kendini aklamaya çalışması da doğru değildir. Ne yazık ki memura yapılan bu tutumun ve memurdan alınan hakların altında bu motivasyonun etkili olduğunu düşünüyorum.

AI world
Aday Memur
17 Mayıs 2024 17:12

Aklı olan sarı sendikayı terk eder. Kaçışlar hızlanacak yakında

uzman0642
Yasaklı
19 Mayıs 2024 02:46

çok beklersiniz aklı olan sendikadan istifa eder

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
19 Mayıs 2024 11:03

memursen ve meydanlar :))))

valla cok guldum ya

memur disinda her konuda bir fikri olan o meshur Ali basgan meydanlari biliyor mu ki ?

eylem kulturu var mi ki ?

19 Mayıs 2024 12:57

samimi olarak soruyorum hangi memur sendikasi meydana cikabilir? madem yapilabilir bir sey, diger sari olmayan sendikalari ve uyelerini meydanlarda gorelim. kim tutuyor? memursen gorevini yapmiyorsa neden diger sendikalar insiyatif alip meydanlara cikmiyor, grev yapmiyor?

nedeni basit, yapamaz.

kabul etmemiz gerekiyor ki butun memur sendikalari sadece isim olarak sendika, gercek manada sendikal bir olusum degiller.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
19 Mayıs 2024 13:03

o zaman o sari sende durmayin

1 kulaklik

veya kapacaginiz 1 koltuk icin

memur kendine yapilan muameleyi kabul etmesin

dunku taseronlar kamu iscisi oldu

memuru mali olarak tokat manyagi yapti

mura_t_arslan, 11 ay önce

samimi olarak soruyorum hangi memur sendikasi meydana cikabilir? madem yapilabilir bir sey, diger sari olmayan sendikalari ve uyelerini meydanlarda gorelim. kim tutuyor? memursen gorevini yapmiyorsa neden diger sendikalar insiyatif alip meydanlara cikmiyor, grev yapmiyor?

nedeni basit, yapamaz.

kabul etmemiz gerekiyor ki butun memur sendikalari sadece isim olarak sendika, gercek manada sendikal bir olusum degiller.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi