Editörler : swat3410
18 Mayıs 2024 01:05

Polislik için psikiyatri şartları nelerdir?

Son 2 yılda psikiyatri tanısı olmamak diyorya tam anlamadım şöyle söyliyeyim,

Bu yıl Dikkat eksikliği tanısı, depresif nöbet tanısı şeklinde 2 tanım var ve Kırmızı reçeteli Dikkat ilacı var 3 tane.

Yani bundan 2 yıl sonra sınava girdiğimde bunlar engel olmaktan kalkıyor mu?

ByAstsubay
Memur
18 Mayıs 2024 02:31

elenirsin hocam , kırmızı reçete ve ilaç var

mackaali
Aday Memur
18 Mayıs 2024 14:27

Gardiyanlık için de engel mi?

ByAstsubay, 1 yıl önce
elenirsin hocam , kırmızı reçete ve ilaç var

Drakeos
Aday Memur
18 Mayıs 2024 14:31

Ya kardeşim bu işler sana göre değil zaten stresli işler git özelde çalış başka memurluk dene kendini de zora sokma insanları da riske atma olur mu

mackaali, 1 yıl önce

Gardiyanlık için de engel mi?

mackaali
Aday Memur
18 Mayıs 2024 15:34

Beni tanımadan etmeden bana hangi işin uygun olup olmayacağını söyleyemezsin. Burada sağlık şartlarıyla ilgili bilgi almaya çalışıyorum.

Drakeos, 1 yıl önce

Ya kardeşim bu işler sana göre değil zaten stresli işler git özelde çalış başka memurluk dene kendini de zora sokma insanları da riske atma olur mu

26342
Memur
18 Mayıs 2024 23:16

kardeşim emniyet sağlık şartları yönetmeliğini incele istersen öğrenciliğe engel kısımları senin için daha açıklayıcı olur

azmah
Genel Müdür
18 Mayıs 2024 23:21

Gardiyan ve Polis olamazsın, psikiyatriyle uzaktan yakından bir durumun varsa kendin uzak dur zAten

mackaali
Aday Memur
19 Mayıs 2024 11:59

Arkadaşlar psikiyatri deyince depresyon ya da sinir hastalığı anlamayın. Biri uyku ilacı diğeri dikkat ilacı. Polislik için son 2 yıl semptomsuz olunca sağlam kabul ediliyor. Gardiyanlık için şartlar nedir bunu öğrenmeye çalışıyorum.

azmah, 1 yıl önce

Gardiyan ve Polis olamazsın, psikiyatriyle uzaktan yakından bir durumun varsa kendin uzak dur zAten

mackaali
Aday Memur
19 Mayıs 2024 12:01

Hocam baktım 2 yıl semptomsuz olunca sağlam kabul edilir diyor. Gardiyanlık için böyle bir engel var mı? Olacağını sanmıyorum ama bilgi bulamadım pek.

26342, 1 yıl önce
kardeşim emniyet sağlık şartları yönetmeliğini incele istersen öğrenciliğe engel kısımları senin için daha açıklayıcı olur

azmah
Genel Müdür
19 Mayıs 2024 14:30

Psikiyatriyi gayet iyi biliyorum dostum yönetmelik 2 yıl desede geçmişinde hiç tanı olmayan biri varken seni tercih etmezler uygulama bu şekilde

mackaali, 1 yıl önce

Arkadaşlar psikiyatri deyince depresyon ya da sinir hastalığı anlamayın. Biri uyku ilacı diğeri dikkat ilacı. Polislik için son 2 yıl semptomsuz olunca sağlam kabul ediliyor. Gardiyanlık için şartlar nedir bunu öğrenmeye çalışıyorum.

mackaali
Aday Memur
19 Mayıs 2024 15:50

Tamamen bilmediğim için soruyorum. Yani yönetmelikte son 2 yıl semptomsuz sağlam kabul ediliyorsa neyden eleneceğim?

azmah, 1 yıl önce

Psikiyatriyi gayet iyi biliyorum dostum yönetmelik 2 yıl desede geçmişinde hiç tanı olmayan biri varken seni tercih etmezler uygulama bu şekilde

sımseeekk
Şef
19 Mayıs 2024 16:10

kardeşim gardiyanlık için sorduğun soruyu gardiyanların grubundan sor ne bilsinler insanlar. ayrıca yönetmelik açık girsen okusan atansan bile bir yerde çıkar yine ihraç ederler
mackaali, 1 yıl önce

Tamamen bilmediğim için soruyorum. Yani yönetmelikte son 2 yıl semptomsuz sağlam kabul ediliyorsa neyden eleneceğim?

mackaali
Aday Memur
19 Mayıs 2024 17:19

sımseeekk, 1 yıl önce
kardeşim gardiyanlık için sorduğun soruyu gardiyanların grubundan sor ne bilsinler insanlar. ayrıca yönetmelik açık girsen okusan atansan bile bir yerde çıkar yine ihraç ederler

sımseeekk
Şef
19 Mayıs 2024 21:41

la bi çek git uğraştırma insanları başlatma tanından.git başvur kime ne
mackaali, 1 yıl önce

https://rayp.adalet.gov.tr/resimler/47/dosya/saglik-sartlari22-07-202212-01-pm.pdf

burada yazılan tanıların hiçbiri bende yok.

ygrkrtl
Aday Memur
20 Mayıs 2024 12:06

Doktor anlık muayene, geçmişindeki tanılarına ve kullandığın ilaçlara göre hangi dilimde olduğuna karar veriyor. Son iki yıl tanısız ve semptomsuz olmak her polis adayı için ön koşul. Ancak doktor muayenede rahatsızlığının tedavi edilmiş mi yoksa kronikleşme ihtimali var mı onun üzerinde duracak. Muayenesinin sonucunda tanını ve kullandığın ilaçları yönetmelikte yazan ?son iki yıl şartı aranmaz? ibaresiyle değerlendirebilir.

Baypar
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 19:19

Yok öyle bir şey. Nerden çıkardın bunu ? Tanısı olup Polis olan bir sürü aday var.

Ayrıca hiç tanısı olmayan birinin ilerde tanısının olmayacağının garantisi var mı ?

azmah, 1 yıl önce

Baypar
Daire Başkanı
20 Mayıs 2024 19:26

Kardeşim söylenenlere kulak asma.

Olumsuz yazanların yönetmelikten haberleri dahi yok bundan eminim.

1. Psikiyatride ilaç değil tanı önemlidir.

2. Son 2 yılın semptomsuz ve tanısız olması yönetmeliğe göre A dilimidir.

3. B dilimi geçirilmiş tanılar kronikleşme ihtimali söz konusu değilse ve üzerinden 2 yıl ve daha uzun zaman semptomsuz ve tanısız ise A dilimi kabül edilmektedir.

4. B dilimi tanıların kronikleşme ihtimali söz konusu ise veya kronikleşmişse C veya D dilimi yazılır. Buda polis olmaya engeldir.

Bir tanın kronik sayılması için tedavisi süresinin uzun olması veya farklı farklı yıllarda tanıya alınmış olmalıdır.

Ayrıca Kırmızı ve Yeşil reçeteli ilaçlar psikiyatride olumsuz alınması sebep olabilmektedir.

mackaali
Aday Memur
20 Ağustos 2024 22:42

İç Güvenlik Fakültesi mülakatlarına çağrıldım. Fakat bu yıl yani 2024 yılı içerisinde dikkat eksikliği tanım ve ilacım olduğu için gitmeme kararı aldım. Üniversite sonrası dış kaynaktan denemek daha uygun gibi o zaman sağlıktan yana engel kalmıyor. Düşünceleriniz nelerdir?

Baypar, 1 yıl önce

Kardeşim söylenenlere kulak asma.

Olumsuz yazanların yönetmelikten haberleri dahi yok bundan eminim.

1. Psikiyatride ilaç değil tanı önemlidir.

2. Son 2 yılın semptomsuz ve tanısız olması yönetmeliğe göre A dilimidir.

3. B dilimi geçirilmiş tanılar kronikleşme ihtimali söz konusu değilse ve üzerinden 2 yıl ve daha uzun zaman semptomsuz ve tanısız ise A dilimi kabül edilmektedir.

4. B dilimi tanıların kronikleşme ihtimali söz konusu ise veya kronikleşmişse C veya D dilimi yazılır. Buda polis olmaya engeldir.

Bir tanın kronik sayılması için tedavisi süresinin uzun olması veya farklı farklı yıllarda tanıya alınmış olmalıdır.

Ayrıca Kırmızı ve Yeşil reçeteli ilaçlar psikiyatride olumsuz alınması sebep olabilmektedir.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi