Editörler : crops35
18 Mayıs 2024 20:31

Artık kamuda işe girmek çok daha zor

5 milyon memur var ve yıllık masraları 100 milyar DOLAR. Artık 10 sene memur almasalar bile şaşırmam

beurak0000
Memur
18 Mayıs 2024 21:10

almasinlar yeter kamu istihdam kapisi degil ozel sektore destek versinler
18 Mayıs 2024 23:26

artık memur olmak çok çok zor yani yılda 5 bin alsalar şaşırmam yakında sağlık alanda bile ücretli hemşire ücretli tekniker çalıştırırlarsa şaşırmam öğretmenlikteki gibi

Kerem06061
Şef
19 Mayıs 2024 02:42

Sence kamuya ödenek ayıramayan özele ayırabilir mi?

beurak0000, 1 yıl önce
almasinlar yeter kamu istihdam kapisi degil ozel sektore destek versinler

elektronik49
Kapalı
19 Mayıs 2024 08:05

Polis,hemşire,öğretmen ve din görevlisi.

Bunların alımında asla tasarrufa gidilmez.Kesinlikle bu meslekleri seçin açıkta kalmazsiniz

19 Mayıs 2024 11:27

artık az öğretmen alınacakmış Yusuf tekin dedi
elektronik49, 1 yıl önce

Polis,hemşire,öğretmen ve din görevlisi.

Bunların alımında asla tasarrufa gidilmez.Kesinlikle bu meslekleri seçin açıkta kalmazsiniz

varbiplanımız
Aday Memur
19 Mayıs 2024 11:41

Egonomik grizin sebebi megerisem memirlarmis... çok doğru bir karar verildi. İnşaatlarda çalışacak amale bulunamiyordu.. böylece gencler insaatlara yönelir hemi de meslek sahibisi olurlar.

fth0
Memur
19 Mayıs 2024 13:52

Memur değilim özel sektördeyim.Sorun memur sayısı ve maaşı değil , eğer ülke ekonomisi memur sayısı azaltılıp ekonomi düzelir anlayışı çok yanlış şunu unutmayım bu ülkede adaletsizlik diz boyu özel sektör kan ağlıyor ki herkes memur olmak istiyor ülkede köklü değişikler lazım ama tabandan değil üst yönetimden olmalı kiralık arabalar çiftt maaş alanlar mevki makamı kendine servet bilenler ihalede adaletsizlik koskoca Türkiye'nin ekonomisi kötü gidince ilk emekliler ve asgari ücretten tasarrufa gittiler bu akıl alır bir şey değil gerçi ben emeklilere acımıyorum ülkenin %80 fakirlik çekerken %20 bolluk içine yaşıyor

varbiplanımız
Aday Memur
19 Mayıs 2024 14:32

Memur sayısı 100 bine indirip maaşlar asgari ücretin bi tık ustu seviyesine indirilirse 3 bilemedin 5 seneye çok büyük atılımlar olur.. burdan alınan tasarruflar durumu kötü olan vatandaşlarımıza sosyal yardım olarak dağıtıilabilir.. böylece fakirle durumu iyi arasinda bi fark kalmaz herkes mutlu olur... Bu benim düşüncem

fth0, 1 yıl önce
Memur değilim özel sektördeyim.Sorun memur sayısı ve maaşı değil , eğer ülke ekonomisi memur sayısı azaltılıp ekonomi düzelir anlayışı çok yanlış şunu unutmayım bu ülkede adaletsizlik diz boyu özel sektör kan ağlıyor ki herkes memur olmak istiyor ülkede köklü değişikler lazım ama tabandan değil üst yönetimden olmalı kiralık arabalar çiftt maaş alanlar mevki makamı kendine servet bilenler ihalede adaletsizlik koskoca Türkiye'nin ekonomisi kötü gidince ilk emekliler ve asgari ücretten tasarrufa gittiler bu akıl alır bir şey değil gerçi ben emeklilere acımıyorum ülkenin %80 fakirlik çekerken %20 bolluk içine yaşıyor

pasaport35
Aday Memur
19 Mayıs 2024 16:11

100 bin memur mu? Türkiye'yi küçücük bir balkan ülkesi falan mı sanıyorsun nüfus 90 milyona dayanmış ülkede 100 bin memur mu olur bari yorum yaparken mantık çerçevesinden çıkmayın
varbiplanımız, 1 yıl önce

Memur sayısı 100 bine indirip maaşlar asgari ücretin bi tık ustu seviyesine indirilirse 3 bilemedin 5 seneye çok büyük atılımlar olur.. burdan alınan tasarruflar durumu kötü olan vatandaşlarımıza sosyal yardım olarak dağıtıilabilir.. böylece fakirle durumu iyi arasinda bi fark kalmaz herkes mutlu olur... Bu benim düşüncem

varbiplanımız
Aday Memur
19 Mayıs 2024 16:18

Olsun hocam nolcak.. özel sektörde herkes 10 kişilik çalışıyormuş bizde 10 kişilik çalışalım biraz daha gayret gösterebiliriz. Mesela caycilara temizlikcilere çok gerek yok bu işi nöbet usulü memurlar kendi arasında yapabilir. Al sana bi tasarruf uygulamasına örnek yani

pasaport35, 1 yıl önce
100 bin memur mu? Türkiye'yi küçücük bir balkan ülkesi falan mı sanıyorsun nüfus 90 milyona dayanmış ülkede 100 bin memur mu olur bari yorum yaparken mantık çerçevesinden çıkmayın

drali_
Şef
20 Mayıs 2024 08:30

kamuya kpss puanı alan doğru,dürüst vatandaşın girmesi zor artık...

torpili olan yine belediyeye işe girecek 2028 seçimlerinde kadroyu alacak ve memur olacak bu kadar basit..

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi