Editörler : cihan27E.Kayı Han
19 Mayıs 2024 14:52

Kademe İlerlemesi

Merhaba, 25.03.2021 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğüne kadrolu düz memur olarak atandım. Mühendislik mezunu olduğum için 8/1 derece/kademeden göreve başladım.2022 yılında ekpss 'ye girerek 22.05.2023 tarihinde kadrolu mühendis olarak Tarım ve Orman Bakanlığına atandım. Memurlara her yıl verilen 1 kademeye hak kazanma tarihim, ilk atanma tarihim olan 25 Mart'ta olması gerekmiyor mu? Bakanlıkta muhasebe birimine sorduğumda, mühendis olarak atandığım tarih olan 22 Mayıs'ta 1 kademeyi hak kazanacağım söyleniyor. Konu hakkında bilgilendirebilir misiniz? Teşekkürler.

ExpertE
Genel Müdür
20 Mayıs 2024 00:55

2 aydan kısa süre ve kademe, çok önemli mi? Şahsi yorumum da ilk atanma tarihidir.

İbrahimhalily.
Kapalı
20 Mayıs 2024 06:34

1 yılda 2 ay kayıp. 6 yılda 1 kademe kayıp. 18 yılda 1 derece kayıp. Emekliliğe kadar memuriyet hayatında kalacak olursam eğer bu açıdan düşününce önemli olduğunu düşünüyorum.

ExpertE, 11 ay önce

2 aydan kısa süre ve kademe, çok önemli mi? Şahsi yorumum da ilk atanma tarihidir.

ExpertE
Genel Müdür
20 Mayıs 2024 10:51

Matematiğiniz mi yok anlamıyorum bu fark hep 2 ay olarak kalacak. Kademe ya da yeni dereceniz sadece 2 ay aksar yıllar geçtikçe kümülatif eklenmez. Ayrıca 8 yılda bir otomatik kademe ilerlemesi, tasarruf tedbirleri de kalkar ise 10 yıldan sonra 3 ve 1. derecelerde boş yer olması halinde idarenizce atanma durumları söz konusu olabilmektedir. Hem matematik hem mevzuat ve uygulama bilgisi eksikliği ile işiniz zor gerçekten.

İbrahimhalily., 11 ay önce

1 yılda 2 ay kayıp. 6 yılda 1 kademe kayıp. 18 yılda 1 derece kayıp. Emekliliğe kadar memuriyet hayatında kalacak olursam eğer bu açıdan düşününce önemli olduğunu düşünüyorum.

içdenetçi23
Aday Memur
20 Mayıs 2024 11:39

bu matematikle hangi üniversitenin hangi mühendisliğine girdiniz de mezun oldunuz acaba çok merak ediyorum.

İbrahimhalily., 11 ay önce

ExpertE
Genel Müdür
20 Mayıs 2024 14:39

Sonra da kamu mühendislerinin maaşı çok düşük diye ağlarlar, elini sallasan mühendis. Ziraat olanına bizde bahçe düzenletiyorlar işçi olarak maaşı da mesaisi de yerinde gayet mutlu. Memur olanı desen ayda 1-2 gelen kontrol evrakına imza atar, bir kısmı arazi tazminatı diye gezer döner. Görüş yazarken faydalansak desek cümle kuramazlar, resmi yazışma kuralları giyim kuşam her kamusal olgudan fersah fersah uzaklardır ama nedense iş maaşa gelince son dönem kısmi de olsa iyileştirme almalarına rağmen kendilerinden üst pozisyonlara dahi dil uzatıp yetmez derler. Mühendislik mezunu ve açık matematik katli buyrunuz..

içdenetçi23, 11 ay önce

bu matematikle hangi üniversitenin hangi mühendisliğine girdiniz de mezun oldunuz acaba çok merak ediyorum.

dnty
Memur
22 Mayıs 2024 23:45

merhaba, düz memur olarak atanmissiniz mühendislik mezunu olduğunuz için neden 8/1 den başladınız o kısmı anlamadım bende mühendislik mezunuyum memur olarak atandım 9/1 den başladım. herhangi bir beyanda mi bulunmak gerekiyordu bunun için

grafik07
Memur
27 Mayıs 2024 11:21

vahki ne vah. Memur olmuş kaç sene geçmiş, kiminin hesaptan kitaptan haberi yok kiminin mevzuattan haberi yok. sonra vatandaş bu memurlar ne iş yapıyor, benim işim neden senelerce çözülmüyor diye memuru kötülüyor. Ey vatandaş memurun kendinden haberi yok.

ExpertE
Genel Müdür
27 Mayıs 2024 11:27

Genelleme istersen, özelinde mühendis unvanının iyileştirilmesi konuşulurken burada mühendisin mevzuat onu geçtim matematikten haberi yok ona odaklanabilirsin genele değil. Vatandaşın memnuniyet duyduğu Cimer'e teşekkürler yağan kurum/personel sayısı da az değil.

grafik07, 11 ay önce

vahki ne vah. Memur olmuş kaç sene geçmiş, kiminin hesaptan kitaptan haberi yok kiminin mevzuattan haberi yok. sonra vatandaş bu memurlar ne iş yapıyor, benim işim neden senelerce çözülmüyor diye memuru kötülüyor. Ey vatandaş memurun kendinden haberi yok.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi