Editörler : E.Kayı Han
22 Mayıs 2024 13:07

Kurumlar arası geçiş

merhaba arkadaşlar kurumlar arası geçiş yapmak istiyorum ama zaman kısıtlı daha önce geçiş yapan varsa Bilgi almak istiyorum.

kadiresref
Memur
22 Mayıs 2024 13:34

Kurumlar arası geçiş ancak öğretmenlik,mühendislik gibi üst kadro denilen bir şey okuyup atanırsanız mümkün veya belediyeler, kamu iktisadi teşebbüsleri gibi açıktan alımların mümkün olduğu kurumlara alırlarsa istifa edip geçebilirsiniz. Onun haricinde nüfusa,tapuya geçeyim gibi bir şey pek mümkün değil.

Boşkurt
Aday Memur
22 Mayıs 2024 13:47

hocam şimdi ben adalet bakanlığında hizmetli olarak çalışıyorum şehit ve gazi yakını olduğumuz için bir defaya mahsus bir üst kadroya atanma gibi bir durum söz konusu. ama bu en geç ne kadar sürede olur onu öğrenmek istiyorum. bir arkadaşım yaptı 2 yıl sürdü diyor
kadiresref, 1 yıl önce

Kurumlar arası geçiş ancak öğretmenlik,mühendislik gibi üst kadro denilen bir şey okuyup atanırsanız mümkün veya belediyeler, kamu iktisadi teşebbüsleri gibi açıktan alımların mümkün olduğu kurumlara alırlarsa istifa edip geçebilirsiniz. Onun haricinde nüfusa,tapuya geçeyim gibi bir şey pek mümkün değil.

robust5
Aday Memur
22 Mayıs 2024 13:55

Ben de talep ettim. Zabıt Katibiyim, Bakanlıklara dilekçe yazdım ama haber yok. Mimarlık mezunuyum.

Söylenene göre dayı lazımmış yoksa muvafakat verilmiyormuş... Denemekten zarar gelmez ama zor diyorlar.

MemurBey1988
Memur
22 Mayıs 2024 15:13

2 yıl mı?

Doğru kişiler ile irtibat kurarsanız bu muvafakat işi aynı hafta çözülür. Doğru kişi, en az genel müdür düzeyinde ve sizin için ısrarlı görüşmeler yapmaya hazır biridir. Ya da bakan yardımcısına edilecek bir ricadır. Üst kadroya direkt verilir muvafakat ancak denk kadro tamamen bahsettiğim üzere referans ve rica.

Yani öyle hakim, savcı, hatta milletvekili bile çözemiyor.

En az bahsettiğim düzeyde olması lazım.

Ben de niyet ettim. Örgün Edebiyat mezunuyum, yüksek lisans ve formasyonum da var. Ancak ne karşıdan beni alabilecek kurumu halledebildim ne de muvafakatı. Çevreniz var ise olur.

Boşkurt, 1 yıl önce
hocam şimdi ben adalet bakanlığında hizmetli olarak çalışıyorum şehit ve gazi yakını olduğumuz için bir defaya mahsus bir üst kadroya atanma gibi bir durum söz konusu. ama bu en geç ne kadar sürede olur onu öğrenmek istiyorum. bir arkadaşım yaptı 2 yıl sürdü diyor

Bluecan
Aday Memur
22 Mayıs 2024 16:26

Hocam mesaj atamıyorum kapatmışsınız

MemurBey1988, 1 yıl önce

2 yıl mı?

Doğru kişiler ile irtibat kurarsanız bu muvafakat işi aynı hafta çözülür. Doğru kişi, en az genel müdür düzeyinde ve sizin için ısrarlı görüşmeler yapmaya hazır biridir. Ya da bakan yardımcısına edilecek bir ricadır. Üst kadroya direkt verilir muvafakat ancak denk kadro tamamen bahsettiğim üzere referans ve rica.

Ben de niyet ettim. Örgün Edebiyat mezunuyum, yüksek lisans ve formasyonum da var. Ancak ne karşıdan beni alabilecek kurumu halledebildim ne de muvafakatı. Çevreniz var ise olur.

kadiresref
Memur
23 Mayıs 2024 08:24

O zaman sizin durumunuz farklı, ben tabi Allah hepsine rahmet eylesin, şifalar versin şehit ve gazi yakınlarının nakilleri hususunda bilgi sahibi değilim malesef

Boşkurt, 1 yıl önce

kadiresref
Memur
23 Mayıs 2024 08:28

Tabi en net sıhhatli malumatı size komisyon başkanlıkları verir ya gidin ya arayın aklınızda soru kalmasın

Bluecan
Aday Memur
25 Mayıs 2024 21:36

Hocam mesaj kutunuzu açarmısınız

MemurBey1988, 1 yıl önce

2 yıl mı?

Mavile
Aday Memur
25 Mayıs 2024 22:56

Hocam bir tık abartı geldi bahsettiğiniz makamlar

MemurBey1988, 1 yıl önce

2 yıl mı?

Muhammed4141
Daire Başkanı
25 Mayıs 2024 23:33

Kurumlar arası geçişler adalet Bakanlığında çok zor yeniden KPSS?ye girmekle ancak olur diğer çeşit imkansıza yakın öyle kolay olsa adalet Bakanlığında personel kalmaz kimse orada çalışmak istemiyor herkes gider herkesin de arkası çok kuvvetli ama geçiş yapamıyorlar o nedenden çok fazla umutlanıp hayal kırıklığı yaşamayın

Boşkurt
Aday Memur
25 Mayıs 2024 23:38

valla hocam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah var bi hayalimiz. gerçekleşirse ne ala olmazsa da yapacak birşey yok ben şansımı bir deneyim olursa buraya yazarım inşallah
Muhammed4141, 1 yıl önce

Kurumlar arası geçişler adalet Bakanlığında çok zor yeniden KPSS?ye girmekle ancak olur diğer çeşit imkansıza yakın öyle kolay olsa adalet Bakanlığında personel kalmaz kimse orada çalışmak istemiyor herkes gider herkesin de arkası çok kuvvetli ama geçiş yapamıyorlar o nedenden çok fazla umutlanıp hayal kırıklığı yaşamayın

memursendika
Aday Memur
26 Eylül 2024 10:41

Aşağıdaki mahkeme kararından alınan bölümde görüleceği üzere göre öğrenim durumu da gözetilerek kişinin daha verimli çalışabileceği kuruma atamasının yapılması gerektiğine hükmediliyor. Başka muvafakat emsal kararlar da mevcut. muvafakat talepleri reddedilenlere yardımcı olabilirim. özelden ulaşın.

Kamu hizmetinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek olduğu ve hizmetlerinden en yüksek oranda yararlanılacak bir birimde ve gördükleri eğitime uygun bir biçimde çalışmaları kamu yararına uygun düşecektir. Devlet hizmetinde asıl olan kamu hizmetinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve kamu yararının düşünülerek kamu hizmeti ifa edecek kişilerin yetenek ve özeliklerine uygun yerlerde çalıştırılmasıdır. Kamu görevlisinin gördüğü eğitime uygun ve istediği bir alanda çalışması sayesinde bu durumun maddi ve manevi varlığının gelişmesine olumlu katkı sağlaması nedeniyle kamu hizmetinden beklenen faydanın da artacağı açıktır.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi