Editörler : gül-feşan
23 Mayıs 2024 16:27

Yeşil Pasaport Hakkında

Merhaba arkadaşlar.

Ankara'daki bir devlet üniversitesinde mediko ve kurum hekimi olarak çalışıyorum. Bu yıl 13 Eylül'de 3/1'ine düşüyor kademe ve derecem. Dolayısıyla yeşil pasaport almaya hak kazanıyorum. Ancak üniversitede işgal ettiğim kadro dececesi 5. 3. kadro derecesine inemezsem sanırım pasaport alamıyorum. bu durumu Personel Şube müdürü'ne ilettim, o da kadro istetti benim için, ki her yıl böyle kadro istemi oluyormuş. Ancak halen kadrom gelmedi. Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaş oldu mu benim gibi? Ya da eğer gelmezse ne yapmam gerekiyor arkadaşlar.

Teşekkürler şimdiden.

14mühendis
Memur
23 Mayıs 2024 17:27

Gelmezse yapacağınız bir şey yok. Genelde kadro dereceleri geç veriliyor ve kıdem dereceleri ile orantılı ilerlemiyor.

lDeimosl
Genel Müdür
23 Mayıs 2024 17:45

İlginç. Ben Sağlık Bakanlığı?nda 3/1 olur olmaz aldım.

Dr Eda Aydın
Aday Memur
24 Mayıs 2024 14:02

Bu durumla ilgili Danıştay'a dava açan bir memur arkadaş vardı geçtiğimiz yıllarda yanlış bilmiyorsam. Bir bilginiz var mı?

14mühendis, 12 ay önce
Gelmezse yapacağınız bir şey yok. Genelde kadro dereceleri geç veriliyor ve kıdem dereceleri ile orantılı ilerlemiyor.

14mühendis
Memur
24 Mayıs 2024 14:03

Maalesef bilgim yok ama bulursam paylaşırım
Dr Eda Aydın, 12 ay önce

Bu durumla ilgili Danıştay'a dava açan bir memur arkadaş vardı geçtiğimiz yıllarda yanlış bilmiyorsam. Bir bilginiz var mı?

Dr Eda Aydın
Aday Memur
24 Mayıs 2024 14:04

Yani çok ilginç, kuzenim sağlık bakanlığı avukatıydı, ki yaklaşık 30-40 kişiydiler. 3/1'i olur olmaz iptal ihdas(?) yoluyla sanırım hepsinin kadro derecesi yükseldi ve pasaportlarını aldılar.

14mühendis, 12 ay önce

Dr Eda Aydın
Aday Memur
24 Mayıs 2024 14:06

Normalde de öyle olması gerekiyor aslında. kaç yıllık memurdunuz?

lDeimosl, 12 ay önce

İlginç. Ben Sağlık Bakanlığı?nda 3/1 olur olmaz aldım.

Dr Eda Aydın
Aday Memur
24 Mayıs 2024 14:11

Bildiğim kadarıyla kamuda 10 yılın üzerinde çalışan lisans mezunu bir memura, çalıştığı kurumdaki en üst yetkili cumhurbaşkanlığına üst yazı göndererek bahsi geçen memurun 3/1'ine inip yeşil pasaport almasını sağlayabiliyor. Ancak tasarruf tedbirleri vs. vs. nedeniyle bu önerim reddedildi.

Dr Eda Aydın, 12 ay önce

Normalde de öyle olması gerekiyor aslında. kaç yıllık memurdunuz?

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi