Editörler :
25 Mayıs 2024 12:42

Avanssız Görevlendirme

Merhaba,

İl dışında yapılan eğitim görevlendirmeleri için avans talep edildiğinde, idare tarafından avans verilmediğinde ya da hiçbir cevap verilmediğinde nasıl bir yol izlenmeli?

Nisanda 12500 TL, mayısta 3500 TL, toplamda 16000 TL yolluk halen ödenmedi. Şimdi bir kez daha Ankara?ya görevlendirmem çıktı. Kurumumuzu fonlama gibi bir zorunluluğumuz mu var?

İl dışına çıkmak, orada konaklama ve günlük giderler için bir bütçe ayıramayacaksa/yoksa idarece avans verilmediği takdirde önceden durumu bildirerek il dışına gitmeme hakkı doğmaz mı?

murat_326
Daire Başkanı
25 Mayıs 2024 22:58

Vermeleri lazım, istersen sendikan aracılığı ile kurumuna dilekce yazdır

seagunner
Aday Memur
26 Mayıs 2024 10:57

cevabınız için teşekkür ederim.

Kurumsal maille ilettim.

kendi sube mailine , şube müdürüme, yönetim hizmetleri şube müdürüne attım.

Yani şuan kayıtlı olarak kurum haberdar ama iş bilerek arafta bırakılıyor. Böyle cevap vermeden devam ederlerse pazartesi dilekçede yazacam tabiki ama işin sonunda para yok derlerse (ki eski yolluklarim halen beklemede) ben il dışı görevlendirmeye gitmezsen, bu durumla ilgili bir aksiyon alabilirler mi. Merak Ettiğim kısım bu.

(13 yıldır sendika dışında hallettim işlerimi. Gerekirse/uzatırlarsa şahsi yine dava açarım.)

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
27 Mayıs 2024 11:06

Tahminen, ödenek olmadığı için eski yolluklarınız ödenmemiştir ve yine ödenek olmadığı için de avans ödemesi yapılmayacaktır. Kurumunuz Bakanlıktan ödenek talep etmiştir diye tahmin ediyorum.

seagunner
Aday Memur
27 Mayıs 2024 12:20

Evet yolluk olmadığı için avans ödemesi yapamıyorlar.

Ama bunu söyleme gereği bile duymuyorlar.

Memur para yaratmak zorunda gibi akla aykırı bir düşünce oluşmuş.

YUSUF YILDIRIM, 1 yıl önce

Tahminen, ödenek olmadığı için eski yolluklarınız ödenmemiştir ve yine ödenek olmadığı için de avans ödemesi yapılmayacaktır. Kurumunuz Bakanlıktan ödenek talep etmiştir diye tahmin ediyorum.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi