Editörler : Pangaea

235U
Genel Müdür
26 Mayıs 2024 14:23

Rotasyon sadece eski öğretmenlere mobing yapamayan idarecilerden sendikaya yakın olanlarının sendika aracılığı ile daha müsteşarken sayın Tekini kendilerini bu zümreden kurtarmak ve okulu tam köle gemisine çevirebilmek için ikna etmeleri sonucu ortaya çıkmış

ilk denendiğinde ciddi sorunlar yaşanınca geri adım atılmış ancak hem mobbingci idarecilerin hemde sayın Tekinin hayallerinde kalmıştır. Ancak rektörlük yıllarında uzun uzun düşünme zamanı bulan sayın bakanımız bunun ancak öğretmen desteği ile yapılabileceğine kanaat getirmesi ve hayal satarak genç öğretmenlerin batıya dönebilmesi yalanıyla bu desteğe kavuşması sonucında nihayet kıyamet koparmadan mevzuata işlenmek üzeredir.

Öğretmenlerin özlük kayıplarının bununla kalacağını sanıyorsanız bi durun bakalım. Daha karpuz kesecez....

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2024 14:37

Maalesef arkadaşlar durumu bilmiyor. Biz mevcut figürlerin hepsi ile çalıştık...

Kölelik çıkmadıkça rahat etmeyecek zihin yapısını tanımamışlar...

Öğretmeni istediğim yere gönderme hakkı verilmeyince eğitim kalitesi düzelmez diyen şube müdürü kendi hanımını tayinle kırsal bölgeye geldiği zaman bir gün bile okula göndermemiş, okul müdürü arkadaşın ilkeli davranması üzerine hanımını merkeze almıştı.

235U, 11 ay önce

Rotasyon sadece eski öğretmenlere mobing yapamayan idarecilerden sendikaya yakın olanlarının sendika aracılığı ile daha müsteşarken sayın Tekini kendilerini bu zümreden kurtarmak ve okulu tam köle gemisine çevirebilmek için ikna etmeleri sonucu ortaya çıkmış

ilk denendiğinde ciddi sorunlar yaşanınca geri adım atılmış ancak hem mobbingci idarecilerin hemde sayın Tekinin hayallerinde kalmıştır. Ancak rektörlük yıllarında uzun uzun düşünme zamanı bulan sayın bakanımız bunun ancak öğretmen desteği ile yapılabileceğine kanaat getirmesi ve hayal satarak genç öğretmenlerin batıya dönebilmesi yalanıyla bu desteğe kavuşması sonucında nihayet kıyamet koparmadan mevzuata işlenmek üzeredir.

Öğretmenlerin özlük kayıplarının bununla kalacağını sanıyorsanız bi durun bakalım. Daha karpuz kesecez....

majesteleri7
Daire Başkanı
26 Mayıs 2024 14:46

Yukarda 14 tane madde yazdım öğretmenlere nasıl yer açılır bu iş nasıl çözülür diye eksi yorumlar yağdırmışlar neyini beğenmedilerse.size hak rotasyon da atılma da sürünün hepiniz yer değiştirin kalitesizler ordusu

windows7
Şube Müdürü
26 Mayıs 2024 14:53

nabız yoklamak için bu haberleri önden medyaya süren yetkililer. eğer bir parça öngörüm varsa sizin trolleriniz şu an burdaki yorumları okuyup fikir edinecekler.. açıkça söylüyorum hiçbir konuda adil davranmayanlar rotasyonu da eline yüzüne bulaştıracak. aksine inanan varsa buyursun.. ilk sene saçma sapan uygulanıp belki dava açıklacak belki durdurulacak.. ama ilk grup nasibini almış olacak.. ayrıca öğretmenlerin bir ev değiştirmesi, bir mahalle değiştirmesi, çocuğunun okulunu değiştirmesi, vs vs bunların hepsi parayla oluyor bilmem farkında mısınız? madem öyle bana 100bin lira taşınöa kira depozito çocuğun okul servisi vs için yardımda bulunsunlar.. birilerinin hayatı altüst edilirken siz koltuklarınızda rahat oturabilecek misiniz? okulların çiftliğe dönüştüğünğ iddia edenlere şunu demek lazım, atadığınız müdürler bu gevşekliğe müsade ediyorsa bu da benim sorunum değil.. ben öğrencimi seviyorum onlar da beni seviyor.. herkes halinden memnun.. iki tanesi yan gelip yatıyor, müdürle ortamı yapmış diye benim ne günahım var.. eğer bu uygulanırsa ki zaten bana rotasyon vurmuyor, ben hakkımı helal etmiyorum.. emrivaki yapanları da Cumhurbaşkanımıza şikayet ediyorum.. sürekli olarak cimere yazacağım.. bence herkes fikrini belirtmeli.. madem onlar bize sormuyor biz de Cumhurbaşkanımıza durumu arz edelim..

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2024 15:08

Durum budur.

windows7, 11 ay önce
nabız yoklamak için bu haberleri önden medyaya süren yetkililer. eğer bir parça öngörüm varsa sizin trolleriniz şu an burdaki yorumları okuyup fikir edinecekler.. açıkça söylüyorum hiçbir konuda adil davranmayanlar rotasyonu da eline yüzüne bulaştıracak. aksine inanan varsa buyursun.. ilk sene saçma sapan uygulanıp belki dava açıklacak belki durdurulacak.. ama ilk grup nasibini almış olacak.. ayrıca öğretmenlerin bir ev değiştirmesi, bir mahalle değiştirmesi, çocuğunun okulunu değiştirmesi, vs vs bunların hepsi parayla oluyor bilmem farkında mısınız? madem öyle bana 100bin lira taşınöa kira depozito çocuğun okul servisi vs için yardımda bulunsunlar.. birilerinin hayatı altüst edilirken siz koltuklarınızda rahat oturabilecek misiniz? okulların çiftliğe dönüştüğünğ iddia edenlere şunu demek lazım, atadığınız müdürler bu gevşekliğe müsade ediyorsa bu da benim sorunum değil.. ben öğrencimi seviyorum onlar da beni seviyor.. herkes halinden memnun.. iki tanesi yan gelip yatıyor, müdürle ortamı yapmış diye benim ne günahım var.. eğer bu uygulanırsa ki zaten bana rotasyon vurmuyor, ben hakkımı helal etmiyorum.. emrivaki yapanları da Cumhurbaşkanımıza şikayet ediyorum.. sürekli olarak cimere yazacağım.. bence herkes fikrini belirtmeli.. madem onlar bize sormuyor biz de Cumhurbaşkanımıza durumu arz edelim..

235U
Genel Müdür
26 Mayıs 2024 15:10

Amaç zaten sizin bu sorunları yaşamanız ve bu nedenle kendi sorunlarınızda boğulurken eğitimin özelleştirilmesi sürecinde çıkacak sorunlara ses çıkaramaz hale gelmenizdir hocam. Türkiye için son 20 yıldır yaşanan tüm eğitim planlaması ve yönetim sorunları eğitimin özelleştirilmesi amacıyla yapılan psikolojik ve kurumsal ön hazırlıkların sonucudur.

Kimse aslında rastgele düşünmeden iş yapmıyor, gayet planlı ve istendik bir çaba içerisinde sistem evriliyor. Eğitim fakültelerinin kapatılmasıda bu projeye dahildir. ilerde göreceksiniz. Ayrıca sonunda öğretmen olunacağı belli bile olmayan sözde akademiye girebilmek için 4 yıl eğitim fakültesi okuyacak çocuklar aklını peynir ekmekle yemiştir. Düşünün, 18 yaşında öğretmen olmayı hayal ederek sınava çalışıp eğitim fakültesine gireceksin, 4 yıl baba parasıyla okul okuyup mezun olacaksın, sonra en az 1 yıl çalışıp kpssyi kazanacaksın ancak akademiye gireceksin. Burda en az 1 belki 2 yıl asgari ücretle okuyacaksın ama sonunda akademide eğitimcilerin verdiği sözlü uygulamalı puanlara göre atanıp atanamayacağın belli olacak. 3ünü bitirmiş en az 5 bölümde örgün okumuş biri olarak söyleyeyim hiçbir bölümde hocalar zaten hakkaniyetli puanlar vermiyorlardı, neye göre puan veriliyordu ne ön plana çıkıyordu fakülteden fakülteye hocadan hocaya değişirdi siz okuduğunuz fakülteyi anımsayın, lisans ortalaması ile öğretmenliğe atanılacak olsaydı neler olurdu birde şimdi hesabını yapın bakalım.. Neler olacak kimsenin haberi yok. Bu kadar öngörüsüz olunabilir mi? Hayır hele Yusuf Tekin gibi zeki bir adam için mümkjün değil. İstendik planlı bir değişim süreci. Herkes hazır olsun yeni nesili çok zor zamanlar bekliyor.

windows7, 11 ay önce

mivoltan
Kapalı
26 Mayıs 2024 15:14

öğretmene zümre tutanağını zamanında getir, dersine gir deyince mobbing yapıyormuşuz. sayın öğretmenler işinizi yapın deyince 1 kelime bulmuşsunuz onun arkasına sığınıyorsunuz. garip

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Mayıs 2024 15:15

Güzel bir tespit. Başka bir mesajımda bunu belirtmiştim.

https://forum.memurlar.net/konu/cevap/99b17232-3e1b-ef11-b16a-a0369f7d1d8e/

Buraya da kopyalayayım:

"Öğretmene şiddetten gündeme gelen meselenin öğretmenlik formasyonu olan ve öğretmenlere şiddette dönüşmesi...

MEB dershaneler ve özel okulları düzelteceğine o tarifeyi tüm öğretmenlere getirdi.

Projelerde kadrolaşma (yapabildiği kadar) yetmedi şimdi tüm okullarda başlayacak. İç işleyişi bilenler hususen özlükle içli dışlı olanlar ne demek istediğimi bilir.

Şaşırdık mı?"

235U, 11 ay önce

Amaç zaten sizin bu sorunları yaşamanız ve bu nedenle kendi sorunlarınızda boğulurken eğitimin özelleştirilmesi sürecinde çıkacak sorunlara ses çıkaramaz hale gelmenizdir hocam. Türkiye için son 20 yıldır yaşanan tüm eğitim planlaması ve yönetim sorunları eğitimin özelleştirilmesi amacıyla yapılan psikolojik ve kurumsal ön hazırlıkların sonucudur.

Kimse aslında rastgele düşünmeden iş yapmıyor, gayet planlı ve istendik bir çaba içerisinde sistem evriliyor. Eğitim fakültelerinin kapatılmasıda bu projeye dahildir. ilerde göreceksiniz. Ayrıca sonunda öğretmen olunacağı belli bile olmayan sözde akademiye girebilmek için 4 yıl eğitim fakültesi okuyacak çocuklar aklını peynir ekmekle yemiştir. Düşünün, 18 yaşında öğretmen olmayı hayal ederek sınava çalışıp eğitim fakültesine gireceksin, 4 yıl baba parasıyla okul okuyup mezun olacaksın, sonra en az 1 yıl çalışıp kpssyi kazanacaksın ancak akademiye gireceksin. Burda en az 1 belki 2 yıl asgari ücretle okuyacaksın ama sonunda akademide eğitimcilerin verdiği sözlü uygulamalı puanlara göre atanıp atanamayacağın belli olacak. 3ünü bitirmiş en az 5 bölümde örgün okumuş biri olarak söyleyeyim hiçbir bölümde hocalar zaten hakkaniyetli puanlar vermiyorlardı, neye göre puan veriliyordu ne ön plana çıkıyordu fakülteden fakülteye hocadan hocaya değişirdi siz okuduğunuz fakülteyi anımsayın, lisans ortalaması ile öğretmenliğe atanılacak olsaydı neler olurdu birde şimdi hesabını yapın bakalım.. Neler olacak kimsenin haberi yok. Bu kadar öngörüsüz olunabilir mi? Hayır hele Yusuf Tekin gibi zeki bir adam için mümkjün değil. İstendik planlı bir değişim süreci. Herkes hazır olsun yeni nesili çok zor zamanlar bekliyor.

aygülneva
Aday Memur
26 Mayıs 2024 15:19

Öncelikle tecrübeli öğretmenlere dinazor diyen genç öğretmen arkadaşlara umarım sizde sağlıkla o yaşlara gelebilirsiniz diyerek daha saygılı olmalarınıdiliyorum.Rotasyona destek olan çoğu öğretmen mecburi hizmet affına uğramış olan aflar çıkarken sesini çıkarmayanlar. Rotasyon ilçe içi olacak ve herkes mahallesindeki karşı okula geçecek ve düşük puanla 400-500 puanlık öğretmenlerin yerine gelmek isteyenler hüsrana uğrayacak.Yeni nesil öğretmenlerimiz unutmayın sizlerde 65 yaşına kadar zorunlu çalışacaksınız

aygülneva
Aday Memur
26 Mayıs 2024 15:22

Herkesin farkına varması gereken bugün ilçe içi ile başlayıp yarın her istediklerinde illerarası rotasyona gidebilecekleri. Öğretmenlerin özlük haklarından tutun can güvenliğine kadar birçok sorunu tartışılmıyor istedikleri gibi öğretmenler birbirine kırdırılıyor. Gençler için tehlike büyük emekliliği gelen öğretmen tüm bunlardan bireysel olarak etkilenmez ama önünde daha 30-35 yılı olan arkadaşlar şimdi alkış tuttuğunuz desteklediğiniz şeyler sizi çok çok daha ağır bir şekilde etkileyecek.

b3rn4
Müsteşar
26 Mayıs 2024 17:52

Bundan yıllar evvel şu 4 yılı dolan idarecileri zart diye öğretmen yaptıklarında okulumda idareci kalmadı. Müdür de özellikle bıraktı. Aynı okulda 1 yıl evvel 15 kişi gelmiştik. Beraber atandığım arkadaşlardan birisi görevlendirme müdür birisi müdür yardımcısı oldu. Ama kimse odasına çekilmedi herkes her işin ucundan tuttu. Harika bir birliktelik oluştu.

Yıl boyunca bizden bu gereksiz tutanaklarını hiçbiri istenmedi. Kaç tanesinde gerçekten toplantıda konuşanlar yazılıyor Allah aşkına? Okuyor musunuz yani? Tarih değiştir isim değiştir ver. Bu dijital çağda zaten rezalet bir kağıt israfı.

Neyse biz bu lüzumsuz evrakların hepsini sene sonu toplu olarak verdik.

O sözde idarecisiz okul o yıl ilçedeki 39 ortaokul arasında teog da 2.oldu. Herkes çok şaşırmıştı çünkü eski müdürümüz arkamızdan okulu çaylaklara bıraktım gittim bakın nasıl rezil olacaklar bu sene bile demişti.

Yani idareci ben idareciyim diye gezmeyi okul işlerine sadece odasından bakmazsa gereksiz ayrıntılarla öğretmeni boğmazsa çok daha verimli olabiliyor.

mivoltan, 11 ay önce
öğretmene zümre tutanağını zamanında getir, dersine gir deyince mobbing yapıyormuşuz. sayın öğretmenler işinizi yapın deyince 1 kelime bulmuşsunuz onun arkasına sığınıyorsunuz. garip

black1923
Aday Memur
26 Mayıs 2024 18:56

Rotasyon ciddi bir hak kaybıdır. Umarım geri döner.

JAKAMEN_
Aday Memur
27 Mayıs 2024 00:16

Rotasyon olunca köydekiler merkeze geleceğini zannediyor.

Pri-SoNeR
Aday Memur
28 Mayıs 2024 15:34

Bu öğretmenler rotasyon meselesi etrafında birbirinin huzurunu, aile düzenini bozmayı ne kadar da çok seviyorlarmış! Demiyorlar ki zaten öğretmenin Bakanlık tarafından karşılanması gereken mesleki giderlerini neden cebimizden karşılayalım demiyorlar, ev almanın, kirada oturmanın bu kadar pahalı olduğu bir dönemde hala Rotasyonu destekliyorum diyorlar. Kendi kendinizin kuyusunu kazıyorsunuz. Bunun yerine eğitim-öğretim hizmetleri personeli olarak birlik beraberlik içinde mali, sosyal ve özlük haklarınızı daha iyi olması için mücadele vermelisiniz. Maalesef üzülerek söylüyorum ki dışarıda basit ticaret yapanlar bile öğretmenlerden daha iyi kazanıyorlar

TayfurG01
Şube Müdürü
28 Mayıs 2024 21:15

Rotasyon iyidir iyi geç bile kalındı.Yıllar önce idarecilik sınavlarını kaldırarak müdür müdür yardımcısı edilen ve merkezlerdeki okullara getirilerek sonra istifa ettirilip öğretmenliğe döndürülen kadro çalan malumsenin marifeti değilmiydi.Bu beyazlar şimdi nasıl yer bulacak dur bakalım o puanlarla.İlahi adalet mi dersiniz,etme bulmamı dersiniz.Ne derseniz deyin.

yeni_müdür
Aday Memur
29 Mayıs 2024 07:17

Bakanın 3 ila 12 yıl arası bir okulda çalışma süresi dediği yerde rotasyon nasıl yok anlamadım. Belki rotasyon kelimesi geçmez taslakta ama uygulama bal gibi rotasyon..Unutuluyor bence her zaman ki gibi

ziya64
Şube Müdürü
29 Mayıs 2024 07:49

Rotasyon olmayacak

sancak bayrak
Daire Başkanı
29 Mayıs 2024 09:51

Merkezlerdeki okullar huzurevi gibi olmuş,adam yürüyemiyor konuşamıyor yine de emekli olmuyor, öğrenci yi düşünen yok,rotasyon kesinlikle olmalı,5 yıl tamamlayan il içinde yer zorunlu değiştirmeli.

M.Sandal67
Aday Memur
29 Mayıs 2024 13:55

rotasyon kazanılmış hakkın ihlalidir. sen git mecburi doğu görevini yap, sonra memleketine gel köy okullarında görev yap puan topla. sonra merkeze gel, birileri çıksın desin ki ben senin yerini değiştirecem. e o zaman puan sistemi niye var ???? mecburi doğu görevi niye var ???? kendi sistemleriyle çelişiyorlar. mahkemeye verirsiniz hakkınızı geri alırsınız. (troller, bana rotasyon yok, okulumda 4. yılım).

neymiş merkezde dinazor hocalar varmış, başka okula gidince gençleşecek mi bu adam ??? birdenbire hababam sınıfındaki yeni atanmış Ahmet öğretmene mi dönüşecek ?

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi