Editörler : E.Kayı Han
26 Mayıs 2024 23:19

Uzman çavuşluk mu normal memurluk mu acil..

Herkese merhaba kafamı kurcalayan işin içinden çıkamadığım bir durum var aktif olarak üniversitede 1 senedir sözleşmeli olarak destek personeli unvanıyla çalışıyorum 657ye tabii.Maaş en düşük memur maaşı çakılı kadro.Kendi memleketimdeyin 8-5 tatilim var işin çok zorlugu yok fakat her işi biz yapıyoruz gocunmuyorum fakat yakıştıramıyorum diyeyim.Ben de bu yüzden sahil güvenlik komutanlığı uzman erbaşlığı kazandım. İsteyerek mülakatlarına girdim ve asilim. Babadan kalan istediğim meslekti para için vs asla tercih etmedim asil kazandıktan sonra da sevindim ettim baya bi. Ama hem meslekte olan kişilere hemde askerlikteki ortamı az çok gördüm Herkese göre her işin kendine göre zorlugu var ben yapabileceğimi düşünüyorum ama çalışma koşulları,tatiller,çalışma saatleri bakımından şu an ki işim bana daha avantajlı geliyor.Daha rahat sosyal yaşamım ve özgürlüğüm var daha gencim kpssye girip üniyi de bitirdikten sonra farklı meslekleri kpssden deneyebilirim.Ama uzman çavuşlukta biliyosunuz kısıtlı sosyal yaşam var.Oraya girersem daha çıkacagımı sanmıyorum oranın içinden kendimi yükseltirim astsubaylık vs. kendime güvenim de var.Bi üniformanın altında olmak hep hayalimdi ama kafamı çok karıştırdı insanlar. Konuştuğum bizzat tanıdıgım 7 uzmanın 5i gelme kal diyor daha erken emeklilik daha rahat maddiyat vs istersem gitmem kesinlikle şart ama konfor alanı ve daha az parayla daha stabil hayat istiyorsam burda kalmam gerekiyor vallaha işin içinden çıkamıyorum tecrübelerinizi çekinmeden paylaşırsanız sevinirim.

baha3454
Şube Müdürü
26 Mayıs 2024 23:33

sorunun yanıtını burda mi arıyorsun

kinqisky
Aday Memur
26 Mayıs 2024 23:37

Sorumun yanıtını çok kişiye sordum zaten yazıyı okumamışsın sanırım tecrübe ve fikir almak için yazdım dayıcım

baha3454, 12 ay önce
sorunun yanıtını burda mi arıyorsun

baha3454
Şube Müdürü
26 Mayıs 2024 23:38

temin sayfasına yazabilirsin demek istedim

kinqisky
Aday Memur
26 Mayıs 2024 23:41

Tamamdır öyleyse.

baha3454, 12 ay önce
temin sayfasına yazabilirsin demek istedim

göktürkyusuuf
Aday Memur
27 Mayıs 2024 07:51

Kendi memleketinde 33 bin lira maaş alıyorsan sakın ola bırakıp uzman çavuş olayım deme. Çok pişman olursun. Eğerki kira ödemiyorsan ve bu para sana yetiyorsa düzenini bozmamanı tavsiye ederim. Uzman çavuş olup doğuda belki 70 bine varan maaş alabilirsin ama asla bir sosyal hayatın, iznin, mesai kavramın olmayacak. Şu anki işinde bütün işi ben yapıyorum diyorsun ama uzman erbaş olduğunda da bütün işi sen yapacaksın tuvalet temizlemeye kadar. Batıda bekar uzman çavuş maaşı 43 bin civarı. Kendi memleketinde 33 bin lira almak gurbette 43 bin lira almaktan daha karlı.

Yeni çeri
Memur
27 Mayıs 2024 09:17

sahil güvenlik askeriye içinden en iyisi olabilir. bence hiç bu fırsatı kaçırma git. doğusu yok kışlası yok. tertemiz iş. içişleri bakanlığına bağlı elit bir kurum. maaşı da baya iyi

Mert3806
Şef
27 Mayıs 2024 09:36

Kara falan olsa yok derdim de söz konusu sahil güvenlik ise değerlendir derim

27 Mayıs 2024 14:08

öyle uzaktan göründüğü gibi değil ayrıca kim bilir hangi branştan kazandı

Yeni çeri, 12 ay önce
sahil güvenlik askeriye içinden en iyisi olabilir. bence hiç bu fırsatı kaçırma git. doğusu yok kışlası yok. tertemiz iş. içişleri bakanlığına bağlı elit bir kurum. maaşı da baya iyi
27 Mayıs 2024 14:11

kira derdin yok tatilin düzenli kalmaya devam edebilirsin bence meslekte .. Diğer türlü zaten gidince kirası osu busu derken aldığın diğer maaaştan düşük kalıcak belkide o yüzden refah falan çok düşünme ha ilerde nasıl olur bilinmez sahilin seyiri çok olur tatil rahatlığı çok bekleme ama diyorsan ki ben zaten olmak istiyordum bu işimi sevmiyorum neden olmasın ileride belki şartlar daha da iyi olur madem kazanmışken git kafanı çok kurcalama oydu buydu diye sen kendini nerde iyi hissedersin onu düşün

göktürkyusuuf, 12 ay önce
Kendi memleketinde 33 bin lira maaş alıyorsan sakın ola bırakıp uzman çavuş olayım deme. Çok pişman olursun. Eğerki kira ödemiyorsan ve bu para sana yetiyorsa düzenini bozmamanı tavsiye ederim. Uzman çavuş olup doğuda belki 70 bine varan maaş alabilirsin ama asla bir sosyal hayatın, iznin, mesai kavramın olmayacak. Şu anki işinde bütün işi ben yapıyorum diyorsun ama uzman erbaş olduğunda da bütün işi sen yapacaksın tuvalet temizlemeye kadar. Batıda bekar uzman çavuş maaşı 43 bin civarı. Kendi memleketinde 33 bin lira almak gurbette 43 bin lira almaktan daha karlı.

Yeni çeri
Memur
27 Mayıs 2024 23:36

üniversitede tayin hakkın yok. ama sahil güvenlik istediğin zaman tayinle hep denizi olan yerlere tayin olursun. oyak üyeliği serbest yani olabilirsin. ayrıca daha değerli bir meslek

CombatMedic
Aday Memur
28 Mayıs 2024 00:08

Tabii ki de sivil memurluk, böyle bir soru sorulmamalı bile 😂

kinqisky
Aday Memur
30 Mayıs 2024 23:14

Doğru hocam fakat şöyle bir durum var ben şu an kira ödemiyorum evlilik vb durumlar oldugunda ayrı eve çıkmak istesem şuan 10 k kira versem alacagım para bir anda düşecek bunları da düşünmek geleceği de düşünmek lazım her anlamda hep bekar kalacak gibi bir durum yok sonuçta.

göktürkyusuuf, 12 ay önce

kinqisky
Aday Memur
30 Mayıs 2024 23:17

Çok sağolasın hocam fikirlerin için üniforma altında olmak kendimi daha iyi hissettirecektir tabi kira maddiyat konusu dediğiniz gibi fakat şuan eve para vermiyorum daha bekarım ileride evlilik gibi bir durum oldugunda memleketimde bile kalmış olsam aldıgım 30 lira tak diye hemen 20 ye zaten düşecek en azından uzmanlıkta bunu örtpas edicek şekilde para alıyosun yıpranma payları vs bende senin gibi düşünüyorum sağolasın.

OKYANUSÇİCEĞİ, 12 ay önce

kira derdin yok tatilin düzenli kalmaya devam edebilirsin bence meslekte .. Diğer türlü zaten gidince kirası osu busu derken aldığın diğer maaaştan düşük kalıcak belkide o yüzden refah falan çok düşünme ha ilerde nasıl olur bilinmez sahilin seyiri çok olur tatil rahatlığı çok bekleme ama diyorsan ki ben zaten olmak istiyordum bu işimi sevmiyorum neden olmasın ileride belki şartlar daha da iyi olur madem kazanmışken git kafanı çok kurcalama oydu buydu diye sen kendini nerde iyi hissedersin onu düşün

kinqisky
Aday Memur
30 Mayıs 2024 23:18

Neden peki ?

CombatMedic, 12 ay önce

Tabii ki de sivil memurluk, böyle bir soru sorulmamalı bile 😂

haliyldrm
Aday Memur
30 Mayıs 2024 23:29

hocam uzman çavuş sözleşmeli çalışan bir personel diğer memuriyetler gibi 3+1 ile de kadroya geçmiyor bide sahil güvenlik ve jandarma teşkilatında asker yok denecek kadar az bundan dolayı en düşük rütbeli personel sensin ve sivil memurken sadece 657 dmk'nın disiplin hükümleri ile yargılanırsın kurum tarafından lakin Sahil güvenlik ,Jandarma veyahut EGM personeli isen 7068 denen kanun dahi olmayan bir KHK ile de yargılanırsın
kinqisky, 12 ay önce

Neden peki ?

haliyldrm
Aday Memur
30 Mayıs 2024 23:31

neden peki cevabının yanıtını en güzel şekilde yanıtlamaya çalıştım umarım beğenmişsindir ve bu hatayı yapmassın kardesim ileriye yonelik
01 Haziran 2024 01:52

ne demek hakkında hayırlısı olsun..

kinqisky, 12 ay önce

Çok sağolasın hocam fikirlerin için üniforma altında olmak kendimi daha iyi hissettirecektir tabi kira maddiyat konusu dediğiniz gibi fakat şuan eve para vermiyorum daha bekarım ileride evlilik gibi bir durum oldugunda memleketimde bile kalmış olsam aldıgım 30 lira tak diye hemen 20 ye zaten düşecek en azından uzmanlıkta bunu örtpas edicek şekilde para alıyosun yıpranma payları vs bende senin gibi düşünüyorum sağolasın.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi