Editörler : Lanet
27 Mayıs 2024 11:31

4B sözleşmeli personelin Aile birliği mazereti 1 yıl mı 3 yıl mı?

Kurumum: Adalet Bakanlığı

Arkadaşlar eş durumu için dilekçe vermek için komisyona danıştığımda sözleşmeli personel 3. yıldan sonra isteyebiliyor red gelir sana diye ithamda bulunuldu. Bir çok arkadaşım ve bu konuda tayini gerçekleşen katipler ise 1. yılın sonunda başvuru açık %90 ihtimalle kabul edilir deniliyor. Kafam karıştı yardımcı olur musunuz kanuna göre 1 yıl fakat komisyon Cumhurbaşkanlığı yazısı ile 3 yıl olduğunu dile getiriyor..

Eşim 8 aylık sözleşmeli öğretmen, deprem bölgesinde görev yapmakta ve zorunlu hizmet 3+1'e tabii.

NORT
Aday Memur
27 Mayıs 2024 12:29

Yanına gidilecek kişi polis asker ise 1 yıl diğerlerine 3 yıl diye biliyorum

daktilocu
Aday Memur
27 Mayıs 2024 13:05

asker/polis olarak mı bakılıyor acaba duruma, yoksa eş tarafının zorunlu hizmete tabi olup olmamasına mı bu konuda bilginiz var mıdır? Yani örnek durumdayım eşimin de öğretmenlik atama yönetmeliğine göre zorunlu hizmet süresi var veya bir sağlıkçı da aynı durumdan zorunlu hizmet süresü (3+1) tâbii.

NORT, 1 yıl önce

Yanına gidilecek kişi polis asker ise 1 yıl diğerlerine 3 yıl diye biliyorum

Alicancan35
Aday Memur
27 Mayıs 2024 17:02

Ben de benzer durumdayım. Kaç gündür araştırıyorum ama net bir bilgiye ulaşamadım.

Mebbüropersoneli
Aday Memur
28 Mayıs 2024 08:32

Bu durum bakanlıktan bakanlığa değişiyor. Adalet , Tarım Orman, Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıklar 1 yıl şeklinde uygularken sevgili Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıl diyor hatta arada can sıkmak için 4 yıl bile diyor.

arif00625
Aday Memur
06 Haziran 2024 14:51

ben tarım ormanda çalışıyorum eşim sağlık personeli 7433 sayılı kanunla kadroya geçti yaklaşık 2.5 yıllık memur ben ise kadroyu kaçırdım sözleşmeli memurum eşim kadrolu ben sözleşmeli olduğum için sağlık bakanlığı reddediyor 3 defa dilekçe verdik olmuyor ben dilekçe vermedim gitmek için verirsem gidebilirmiyim acaba bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Alicancan35
Aday Memur
06 Haziran 2024 15:11

Sizinle aynı durumdayız hocam. Benim de eşim sağlık bakanlığında ve 7433 sayılı kanun ile kadroya geçenlerden. Ben de DSİ'de sözleşmeliyim. 1 senem dolmasına rağmen tayin başvuruma maalesef red verildi . Ama bence yine de siz de şansınızı deneyip başvurun bence.

arif00625, 1 yıl önce

ben tarım ormanda çalışıyorum eşim sağlık personeli 7433 sayılı kanunla kadroya geçti yaklaşık 2.5 yıllık memur ben ise kadroyu kaçırdım sözleşmeli memurum eşim kadrolu ben sözleşmeli olduğum için sağlık bakanlığı reddediyor 3 defa dilekçe verdik olmuyor ben dilekçe vermedim gitmek için verirsem gidebilirmiyim acaba bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

daktilocu
Aday Memur
06 Haziran 2024 22:16

Kanuna göre kadrolu olan personel sözleşmeli olan personelin yanına gidebilir diye biliyorum ki bundan dolayı red geldiği de bahsettiğinize göre açık. Muhtemelen eşinizin tayin hakkı geldiği zaman kendisi sizin yanınıza gelebilir..

arif00625, 1 yıl önce

ehrnylmz
Aday Memur
07 Haziran 2024 00:35

4b sozlesmeliyim ,Özelde çalışan eşin olduğu ile tayin isteyebilir miyim. 1 yıl im doldu

daktilocu
Aday Memur
07 Haziran 2024 21:06

Eşinizin de tayin isteyeceğiniz şehirde 1 yıllık sigortası mevcut ise isteyebiliyorsunuz

ehrnylmz, 1 yıl önce

4b sozlesmeliyim ,Özelde çalışan eşin olduğu ile tayin isteyebilir miyim. 1 yıl im doldu

ehrnylmz
Aday Memur
17 Haziran 2024 11:50

Tarım bakanlığında -kadrolu eş- diyor. Özeli kabul etmiyor

daktilocu, 1 yıl önce

Eşinizin de tayin isteyeceğiniz şehirde 1 yıllık sigortası mevcut ise isteyebiliyorsunuz

F4ntomm
Şef
18 Haziran 2024 09:16

Sözleşmeliden kadroya geçen birisi,eğer sözleşmelide 1 senesini doldurup o şekilde kadroya geçtiyse tayin hakkı bulunuyor eş durumundan.eğer sözleşmelide 1 senesini doldurmadan kadroya geçtiyse 3 sene beklemesi gerekiyor eş durumu için. 3+1 sözleşmeli personel ise eş durumundan tayin isteyebilmesi için 3 senesini doldurması gerekiyor.
Alicancan35, 1 yıl önce

Sizinle aynı durumdayız hocam. Benim de eşim sağlık bakanlığında ve 7433 sayılı kanun ile kadroya geçenlerden. Ben de DSİ'de sözleşmeliyim. 1 senem dolmasına rağmen tayin başvuruma maalesef red verildi . Ama bence yine de siz de şansınızı deneyip başvurun bence.

Ulaştırma.trafik
Aday Memur
18 Haziran 2024 21:57

2018 yılında karayollarına sözleşmeli tekniker olagak atandım, eşim İstanbul'da kadrolu tapu memuru olarak görev yapıyordu. 1 yılımın dolduğu gün eş durumundan İstanbul'a tayin oldum. kurumdan kuruma fark olabilir

Obiwan1
Aday Memur
27 Haziran 2024 20:12

Hocam bende aynı soruyu soracaktım ancak ben daha atanalı 1 ay oldu önümüzdeki yıl 1 yılımı doldurduğumda aynı şekilde eş tayini yapabilir miyim, 2023 de mevzuatta değişiklik oldu yapamazsın diyenler de var kafam çok karışık
daktilocu, 1 yıl önce

daktilocu
Aday Memur
28 Haziran 2024 00:07

Hangi kurumdasınız

Obiwan1, 12 ay önce
Hocam bende aynı soruyu soracaktım ancak ben daha atanalı 1 ay oldu önümüzdeki yıl 1 yılımı doldurduğumda aynı şekilde eş tayini yapabilir miyim, 2023 de mevzuatta değişiklik oldu yapamazsın diyenler de var kafam çok karışık

Obiwan1
Aday Memur
28 Haziran 2024 00:08

Aile Bakanlığı
daktilocu, 12 ay önce

Hangi kurumdasınız

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi