Editörler : Pangaea

a1981
Müsteşar
28 Mayıs 2024 08:30

1 yıl önce uzman öğretmenlik 5 yıl olacaktı.

Sonra 7-8 dediler ve ona razı ettiler.

Şimdi ise 10 yıl olarak kaldığı konuşuluyor.

Kimsenin hangi sendikayı seçtiğine karışamayız, herkesin kendi bileceği iş.

Ancak öğretmenlerin neredeyse 2/3 kadarının ebs ve tes üyesi olduğu ortamda kimi kime şikayet edecekler?

28 Mayıs 2024 08:35

İnşallah dedikleri gibi değildir. Öğretmenler için çok büyük hayal kırıklığı olur. Özellikle on yılını doldurmamış uzman olmayan tezli yüksek lisans ve doktora mezunları için.

Mr.worldwide
Şube Müdürü
28 Mayıs 2024 10:17

Ben 7 veya 8 yıl bekliyordum. Ama hiç bir değişiklik olmaması gerçekten öğretmen camiası için üzücü bir durum. O kadar öğretmen buluşması yapıldı, önceki bakanın sözü vardı. 5 Yılı geçtik hadi de 7 ve 8 yıla bari düşseydi.

zsemiz
Memur
28 Mayıs 2024 10:42

Süreç yasanın çıkması ile yine sendikaların tepkisi ve ana muhalefet partisinin başvurusuyla anayasa mahkemesinde sonuçlanır gibi görünüyor kısır döngüye girmemek için çaba göstermek süreci sahanın istedikleriyle yasal zemine oturtmak çok daha doğru olurdu fısıltı gazetesinin ortaya attığı iddalar eğer doğruysa anayasa mahkemesi süreci yine doğru zemine oturtmak için süreci yönetir diye görünüyor

Bakanın yılların tecrübesi ile hareket edip sağduyu bir şekilde süreci öğretmen lehine çevireceğini düşünenlerdenim fısıltılarla değil bir an önce tasla metni öğretmenlere sunulmalıdır aksi halde biz öğretmenlerin üzerindeki baskı daha da artacaktır öğretmen mutlu olursa toplum mutlu olur her doğrunun ana kaynağı doğru eğitim

beyazdag06
Şef
28 Mayıs 2024 10:46

Duyulan şekilde meclise gelirse işin kötüsü tam donanımlı bilgi sahibi bir muhalefet te yok ki savunma yapsın..

eck02
Aday Memur
28 Mayıs 2024 11:42

Asgari üç yıl çalışma maddesinde takılı kaldım. Bu maddeye göre bu sene il içinden ya da proje okulna giden birisi seneye il dışı isteyebilir mi?

Na-bi07
Kapalı
28 Mayıs 2024 15:37

Kendisine ÖMK ile ilgili görüş/öneri sorulan bir öğretmen var mı? Nedir beklentiniz diyen? Benzer şekilde sendikalara da fikir danışan, beklenti soran var mı? Bunca zaman geçti taslaktan bile haberdar olan var mı? Biz bunu hazırladık, buyrun paydaşlar oturalım görüşelim diyen var mı? Yok! Böyle bir ÖMK oluşturma aşaması kabul edilemez. Başın gövdeden haberi yok. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Ve bu durum hem üzücü hem de çok can sıkıcı...

Na-bi07
Kapalı
28 Mayıs 2024 15:39

Sanmam

Özgürlükzamanı, 1 yıl önce

Merak ediyorum bu yasada ögretmen camiası için tek bir olumlu madde var mı

12den
Aday Memur
28 Mayıs 2024 19:43

olsa,biraz ayıp olmaz mı?

Na-bi07, 1 yıl önce

Sanmam