Editörler : Lanet
27 Mayıs 2024 23:35

İstifa eden 4bli geri dönebilir mi

Merhaba 4b sozlesmeli destek personeliydim ailevi sebeplerden istifa etmek zorunda kaldim fakat olay çözüldü simdi issizim istifa edeli 1 ay olmadi dilekceyle vs bir seyle geri donebilme sansim var mi

hsnd
Başbakan Müsteşarı
28 Mayıs 2024 08:34

Sözleşmeli personelin kadrolu personel gibi istifa sonrası sınavsız geri dönüş hakkı bulunmuyor. Ancak istifa ettiğiniz kuruma ya da başka bir kuruma "ilk defa atanma prosedürüne uygun" dönebilirsiniz. Bu da sınavla yeniden atanarak dönüş yapabilirsiniz demek.

Kingstrom
Aday Memur
02 Kasım 2024 13:31

Malasef geri dönüş hakki yok tekrar kpss ile atanman lazim

Exikm
Aday Memur
03 Kasım 2024 03:44

peki 1 yıl dolmadan yeni kpss puanı ile istifa ettiğimiz kurumun alımlarına başvurabilirmiyiz
13 Haziran 2025 03:22

1 yıl geçtikten sonra istifa sonrası alım ile geri dönebilir mıyız peki

hsnd, 1 yıl önce

Sözleşmeli personelin kadrolu personel gibi istifa sonrası sınavsız geri dönüş hakkı bulunmuyor. Ancak istifa ettiğiniz kuruma ya da başka bir kuruma "ilk defa atanma prosedürüne uygun" dönebilirsiniz. Bu da sınavla yeniden atanarak dönüş yapabilirsiniz demek.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
13 Haziran 2025 08:42

Sözleşmeli personelin geri dönüşünden bahsediyorsanız zaten alıntıladığınız cevabımda alımla yani sınavla dönülebileceğiniz yazdım.

Rossss, 4 hafta önce

jackreacher52
Aday Memur
14 Haziran 2025 08:16

geçmiş olsun artık imkansız

Defcer
Aday Memur
19 Haziran 2025 14:21

Dilekçeyle kuruma müracaat edin ben hak var diye biliyorum..

hsnd
Başbakan Müsteşarı
19 Haziran 2025 14:49

Yanlış biliyorsunuz.

Defcer, 3 hafta önce

Dilekçeyle kuruma müracaat edin ben hak var diye biliyorum..

F4ntomm
Şef
19 Haziran 2025 16:36

Aynı unvanda 1 yıl dolmadan kpss puanı ile sözleşmeli olarak da atanamıyor diye biliyorum.

Anginapektoriss
Aday Memur
20 Haziran 2025 20:54

maalesef o kadrolu istifalar için geçerli
Rossss, 4 hafta önce

Defcer
Aday Memur
21 Haziran 2025 09:52

Burada deniliyor ki : "aday memur iken görevinden ayrılanlar kendi kurumlarına, asil memurluğa atanarak memuriyetten ayrılanlar ise istedikleri takdirde kendi kurumlarına yada başka bir kuruma dilekçe ile başvuruda bulunabilirler."

https://personel.iyte.edu.tr/memurluktan-cekilenlerin-veya-cekilmis-sayilanlarin-yeniden-atama-islemleri/

hsnd, 3 hafta önce

Yanlış biliyorsunuz.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
24 Haziran 2025 08:45

Bu söylediğiniz kadrolu memurlar için geçerli. Sözleşmeli personel için konuşuyoruz açılan konu bu şekilde. Ayrıca kadrolu memurlar için bile bu bir hak değil ihtimal. Kurumların takdirinde çünkü. Bir mevzuatı okurken iyi anlamak gerek.

Defcer, 3 hafta önce

Burada deniliyor ki : "aday memur iken görevinden ayrılanlar kendi kurumlarına, asil memurluğa atanarak memuriyetten ayrılanlar ise istedikleri takdirde kendi kurumlarına yada başka bir kuruma dilekçe ile başvuruda bulunabilirler."

https://personel.iyte.edu.tr/memurluktan-cekilenlerin-veya-cekilmis-sayilanlarin-yeniden-atama-islemleri/

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
24 Haziran 2025 11:08

keşke şartlarına baksaydın sözleşmelinin hakları maalesef kısıtlı kadrolu memur gibi istifa sonrası dönüşü yok ne yazık ki

Defcer
Aday Memur
02 Temmuz 2025 14:39

Aday memur dediği sözleşmeli olan değil mi hocam?

hsnd, 2 hafta önce

Bu söylediğiniz kadrolu memurlar için geçerli. Sözleşmeli personel için konuşuyoruz açılan konu bu şekilde. Ayrıca kadrolu memurlar için bile bu bir hak değil ihtimal. Kurumların takdirinde çünkü. Bir mevzuatı okurken iyi anlamak gerek.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
02 Temmuz 2025 14:54

Hayır. Sözleşmeli personel aday memur değildir. Aday memurluk sadece kadrolu olarak atanmış personele uygulanır. Aday memur ayrı sözleşmeli personel ayrıdır.

Defcer, 1 hafta önce

Aday memur dediği sözleşmeli olan değil mi hocam?

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi