Editörler : cihan27E.Kayı Han
02 Haziran 2024 14:05

Her 2 Yıl İçin 1 Kademe İlerlemesi Hangi Memurlara Verilir?

Merhaba arkadaşlar, kimse bu soruya net cevap veremiyor. Madde 64'te yazılan şey şu: "72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir."

Buradaki "mecburi olarak sürekli olarak atanan memur" ifadesi neyi, kimi kastediyor. Mesela ben 7 yıldır aynı yerde çalışıyorum. 3 yıl çalışma zorunluluğum vardı, bitirdim. Her yıl tayin istiyorum ama tayin olamıyorum. Ben mecburi olarak çalışmış sayılmıyor muyum? Benim gibi memurlara 2 yılda 1 kademe ekstra verilmesi gerekmiyor mu?

Ne personel işleri, ne de başka kurumlar bu soruya net cevap veren olmadı.

pardonbakarmisiniz
Aday Memur
04 Haziran 2024 22:58

Bu konu birçok memuru ilgilendiriyor, kimsenin yorum yapmaması çok ilginç.

shatıf
Memur
05 Haziran 2024 00:43

yazdıgınız konuda cevap var. kalkınmada öncelikli illeri googledan bulup bakabilirsiniz.

idealist-turk
Aday Memur
05 Haziran 2024 03:11

Örneğin erzurum kalkınmada öncelikli ve buradaki sağlık çalışanları 2 yılda 1 ekstra kademe alıyor

iktisatciabiniz
Şube Müdürü
05 Haziran 2024 09:15

sözleşmeliyken maraşta 4 yıl çalıştım. bana verilir mi acaba?

pardonbakarmisiniz
Aday Memur
08 Haziran 2024 19:55

merak ettiğim şey tüm memurlara verilip verilmediği. Örneğin Batman'da görev yapan bir gıda mühendisi alıyor mu?

idealist-turk, 11 ay önce

Örneğin erzurum kalkınmada öncelikli ve buradaki sağlık çalışanları 2 yılda 1 ekstra kademe alıyor

trsalgado
Daire Başkanı
08 Haziran 2024 20:25

tarım ve orman bakanlığında çalışıyorsa alıyordur

pardonbakarmisiniz, 11 ay önce

merak ettiğim şey tüm memurlara verilip verilmediği. Örneğin Batman'da görev yapan bir gıda mühendisi alıyor mu?

bravebey
Kapalı
09 Haziran 2024 00:31

ÇALIŞTIĞINIZ yeri kendiniz mi tercih yaparak gittiniz. kurum resen mi belirledi.

mevzuat bunu kastedior ..

ben de doğuda görev yaptım bikaç yıl ama kpss ile kendim seçmiştim. resen rotasyona falan ugramadım. ekstra kademe falan vermiyo bence de yerinde bi karar. kurumum tarım bakanlığı ...

kpss ile atanan asalet tasdiğine kadar tayin olamadığından onlarınki de zorunlu hizmet olurdu, herkese ekstra kademe çıkardı...

trsalgado
Daire Başkanı
09 Haziran 2024 16:37

tarım bakanlığında kpss ile tercih yapsanız bile kalkınmada öncelikli yöreden yararlanabilirsiniz, şartları ise bakanlığın belirlediği unvanlarda çalışıyor olmak bunlar tarım, gıda, su ürünleri veteriner sağlık teknisyen teknikerleri ve mühendisleri, veteriner hekimler yararlanıyor. maalesef memur, hizmetli, şoför, diğer guruplarda ki teknisyen, tekniker ve mühendisler yararlanamıyor. tarım teknikeri kalkınma da öncelikli yöreden faydalanırken, inşaat, elektrik, makine teknikeri alamıyor. çalıştığınız yeri sevmekle bir alakası yok yani

bravebey, 11 ay önce

ÇALIŞTIĞINIZ yeri kendiniz mi tercih yaparak gittiniz. kurum resen mi belirledi.

mevzuat bunu kastedior ..

ben de doğuda görev yaptım bikaç yıl ama kpss ile kendim seçmiştim. resen rotasyona falan ugramadım. ekstra kademe falan vermiyo bence de yerinde bi karar. kurumum tarım bakanlığı ...

kpss ile atanan asalet tasdiğine kadar tayin olamadığından onlarınki de zorunlu hizmet olurdu, herkese ekstra kademe çıkardı...

bravebey
Kapalı
09 Haziran 2024 19:42

ekstra kademe falan vermiyor. mecburi hizmet değilse. eskiden ünvan değiştirenleri başka ile zorunlu hizmeti şart koşuyordu. onlara verir ama. şimdi ünvan değiştirenler görev yaptığı ile il emrine atanıyor..onlarla karıştıryor olabilirsin.

trsalgado, 11 ay önce

tarım bakanlığında kpss ile tercih yapsanız bile kalkınmada öncelikli yöreden yararlanabilirsiniz, şartları ise bakanlığın belirlediği unvanlarda çalışıyor olmak bunlar tarım, gıda, su ürünleri veteriner sağlık teknisyen teknikerleri ve mühendisleri, veteriner hekimler yararlanıyor. maalesef memur, hizmetli, şoför, diğer guruplarda ki teknisyen, tekniker ve mühendisler yararlanamıyor. tarım teknikeri kalkınma da öncelikli yöreden faydalanırken, inşaat, elektrik, makine teknikeri alamıyor. çalıştığınız yeri sevmekle bir alakası yok yani

Dytmysr
Aday Memur
10 Haziran 2024 10:18

Yahu yok öyle bir şey. Gayet de veriliyor.

Ben sağlık personeliyim ve benim unvanımın zorunlu görevi yok. Gayet de kendi isteğimle geldim çalıştığım yere. Bu yıl aldım o ekstra kademe ilerlemesini.

bravebey, 11 ay önce

ekstra kademe falan vermiyor. mecburi hizmet değilse. eskiden ünvan değiştirenleri başka ile zorunlu hizmeti şart koşuyordu. onlara verir ama. şimdi ünvan değiştirenler görev yaptığı ile il emrine atanıyor..onlarla karıştıryor olabilirsin.

trsalgado
Daire Başkanı
10 Haziran 2024 18:26

hocam buyrun pbys sayfası ekran görüntüsü https://hizliresim.com/ci5hs7j burada

bravebey, 11 ay önce

bravebey
Kapalı
10 Haziran 2024 21:58

paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum, forumun amacı bu zaten,

ancak bana vermediydiler,

kalkınmada öncelikli yöre ve devlet memuruydum,

zaten 4e de 3e de düştük, 1 ve 2 derecede maaş fazla farketmiyor değil mi,

sıkıntı değil, ama başka kurumlar da vermeyebiliyor.

1 kademe ye kadar ne mali özlük sosyal haklarımız gitti zamanında ( harcırah, arazi ,izin gibi,) farkettiğim bazı yanlışlıkları bile zor düzelttirdiydim geçmişte, artık uğraşmaya tenezzülüm yok.

1 kademe için mahkemeye giden arkadaşlara saygı duyuyorum tabiki. ama

benimkinin vardır bi hikmeti. hakkımız varsa illa alırız ötede.kalın sağlıcakla.

pardonbakarmisiniz
Aday Memur
12 Haziran 2024 09:23

Arkadaşlar benim çalıştığım kurum (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı) 2 yıl için 1 kademe vermedi. Tarım Bakanlığı verebiliyorken bizim bakanlık nasıl vermiyor? Bir hak varsa hepimizin yararlanması gerekmez mi.

trsalgado
Daire Başkanı
12 Haziran 2024 19:30

bakanlıkların farklı yorumları olabiliyor, tarım bakanlığı Gih sınıfı (memur, şef, vhki, müdür vb.) ile tarım dışı teknik hizmetlere (elektrik, makine, inşaat, bilgisayar tekniker-muhendise) kalkınmada öncelikli yöreyi vermiyor. nüfus ise veriyor, İstanbul'daki nüfus müdürlüğü kalkınma da öncelikli yöreyi verirken tarım vermiyor (kesin bilmiyorum sadece duyum)

pardonbakarmisiniz, 11 ay önce

Arkadaşlar benim çalıştığım kurum (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı) 2 yıl için 1 kademe vermedi. Tarım Bakanlığı verebiliyorken bizim bakanlık nasıl vermiyor? Bir hak varsa hepimizin yararlanması gerekmez mi.

Symph0ny
Memur
13 Haziran 2024 01:14

meb'de talimat geldi, zorunlu hizmet affından sonra kimseye verilmiyor 2ye 1 kademe.
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi