Editörler : gül-feşan
05 Haziran 2024 17:42

Kadroludan sözleşmeliye geçmek

Merhaba arkadaşlar, 2 yıl 8 ay 657e tabi devlet memuru olarak çalıştım. Kpss'e tekrar girip istifa edip tarim ve orman bakanlığına sözleşmeli personel olarak geçtim. Benim merak ettiğim 2 konu var ben yıllık izin kullanmak için tekrar 1 sene bekleyecek miyim? Kadroya geçmek için gereken 3 yıllık süreden önceki hizmet yillarim düşülecek mi yoksa yine de 3 yıl beklemem mi gerekiyor?

hezargol
Memur
05 Haziran 2024 18:03

Yıllık izin hizmet birleştirme yaparak hemen faydalanabilirsiniz. Ama kadroya geçmek için 3 yıl çalışmak zorundasınız.

Yunusp3475
Aday Memur
05 Haziran 2024 21:01

Hocam önceki kurumdan tüm izinleri tüketmişsek de yine de yıllık izin tanımlanması söz konusu olabilir mi

hezargol
Memur
05 Haziran 2024 21:51

daha önce kamuda çalışma süreniz 1 yıldan fazlaysa , sözleşmeli olarak yeni kurumda başlayınca alabiliyorsunuz. kadrolu memurluktan kadrolu memurluğa geçişte nasıl oluyor bilmiyorum
Yunusp3475, 11 ay önce

Hocam önceki kurumdan tüm izinleri tüketmişsek de yine de yıllık izin tanımlanması söz konusu olabilir mi

Yunusp3475
Aday Memur
06 Haziran 2024 08:13

11 yıl kadrolu çalıştım 2024 izinlerimi bitirdim şimdi bir ay önce başladığım kurumda bu sene de 30 gün izin tanımlanması ve onu kullanabilmem biraz mantığıma ters geldi. Aynı yıl içinde farklı kurumlarda 30 ar gün yıllık izin kullanmak garip değil mi

hezargol, 11 ay önce
daha önce kamuda çalışma süreniz 1 yıldan fazlaysa , sözleşmeli olarak yeni kurumda başlayınca alabiliyorsunuz. kadrolu memurluktan kadrolu memurluğa geçişte nasıl oluyor bilmiyorum

cengbm
Kapalı
07 Haziran 2024 15:47

hocam aynı durumdaydım. diğer kurumda kalan izin hakkımdan devam ettirdiler. diğer kurumdan kalan izinle ilgili çıktı istemişti yeni kurumum

hsanlukk
Memur
13 Haziran 2024 15:26

Mevzuatta açık var bu konuda. Eğer ki kadroludan kadroluya geçseydiniz muvafakat istenecekti o yüzden diğer kurumda ne kadar izniniz kalmışsa onu kullanacaktınız. Fakat sözleşmeliye geçildiğinde buna dair bir yönetmelik yok. Çünkü kadroludan istifa ettiğinizde haklarınızdan vazgeçip üstüne usulüne uygun istifa etseniz dahi 6 ay herhangi bir (muvafakatla yapılan hariç) memuriyete atanamıyorsunuz.

Yunusp3475, 11 ay önce

11 yıl kadrolu çalıştım 2024 izinlerimi bitirdim şimdi bir ay önce başladığım kurumda bu sene de 30 gün izin tanımlanması ve onu kullanabilmem biraz mantığıma ters geldi. Aynı yıl içinde farklı kurumlarda 30 ar gün yıllık izin kullanmak garip değil mi

Yunusp3475
Aday Memur
14 Haziran 2024 22:40

Yani sonuç hocam :)

hsanlukk, 10 ay önce

Mevzuatta açık var bu konuda. Eğer ki kadroludan kadroluya geçseydiniz muvafakat istenecekti o yüzden diğer kurumda ne kadar izniniz kalmışsa onu kullanacaktınız. Fakat sözleşmeliye geçildiğinde buna dair bir yönetmelik yok. Çünkü kadroludan istifa ettiğinizde haklarınızdan vazgeçip üstüne usulüne uygun istifa etseniz dahi 6 ay herhangi bir (muvafakatla yapılan hariç) memuriyete atanamıyorsunuz.

Aliyldzz
Aday Memur
17 Temmuz 2024 11:36

Hocam istifa edince 6 ay beklemeden direk başlayabiliyor muyuz?

cengbm
Kapalı
18 Temmuz 2024 16:59

sözleşmeliye hemen başlayabilirsiniz. kadrolu için 6 ay beklemeniz gerekiyor

Aliyldzz, 9 ay önce

Hocam istifa edince 6 ay beklemeden direk başlayabiliyor muyuz?

Aliyldzz
Aday Memur
19 Temmuz 2024 09:02

Üst kadro olunca da mı 6 ay beklememiz lazım hocam birkaç yerde okuduğum kadarıyla özlük hakları maaş vs yükselince sorun olmuyo hemen başlayabiliniyor yazmışlardı bu konuda bi fikriniz varmı?

cengbm, 9 ay önce

sözleşmeliye hemen başlayabilirsiniz. kadrolu için 6 ay beklemeniz gerekiyor

cengbm
Kapalı
19 Temmuz 2024 09:34

kadroludan kadroluya geçerken muvafakat gerekiyor. üst kadro olunca bu muvafakat verilmek zorunda.

ama aynı kadro olunca verilmeyebilir. kuruma kalmış.

kadroludan istifa edince başka bir kadroluya 6 ay atanamıyorsun diye hüküm var. burada üst kadro diye ayırım ben göremedim. varsa alıntılayıp paylaşabilir misin?

Aliyldzz, 9 ay önce

Üst kadro olunca da mı 6 ay beklememiz lazım hocam birkaç yerde okuduğum kadarıyla özlük hakları maaş vs yükselince sorun olmuyo hemen başlayabiliniyor yazmışlardı bu konuda bi fikriniz varmı?

Aliyldzz
Aday Memur
19 Temmuz 2024 12:02

Anladım hocam yok üst kadro belirtmemiştim ilk yazdığımda teşekkür ederim.

cengbm, 9 ay önce

kadroludan kadroluya geçerken muvafakat gerekiyor. üst kadro olunca bu muvafakat verilmek zorunda.

ama aynı kadro olunca verilmeyebilir. kuruma kalmış.

kadroludan istifa edince başka bir kadroluya 6 ay atanamıyorsun diye hüküm var. burada üst kadro diye ayırım ben göremedim. varsa alıntılayıp paylaşabilir misin?

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi