Editörler : E.Kayı Han
05 Haziran 2024 20:10

İcralık olursam memuriyet nasıl etkilenir?

Arkadaşlar zabıt katibiyim. Bir tanıdığa 300 bin borç verdim. Bugün yarın diyerek oyaladı ve şu anda parayı alamıyorum. Benim borçta haddi aştı. Bankaya gecikti. Maaşım karşılamıyor ödemeleri. İcraya düşersem memuriyet nasıl etkilenir? Meslekten atılır mıyım? Bankayla konuşmadım yapılandırabilir miyim bilmiyorum.

BerberMaho
Aday Memur
05 Haziran 2024 20:57

Memuriyete hiçbir şey olmaz

west19
Şef
05 Haziran 2024 21:11

icraya düşersen ve süresinde ödeme yapıp kapatmazsan. kınama cezası alırsın.

west19
Şef
05 Haziran 2024 21:13

maaşına 1/4 kesinti yapıldığında kurum tarafından ilgili amire bildirimde bulunulacaktır. bunun karşılığındaki disiplin cezasıda kinamadir.

E.Kayı Han
Editor
05 Haziran 2024 21:50

Daha önce disiplin cezan yoksa kınama cezası uyarmaya düşer. Amirinin takdirine bağlı olarak hiç cezada vermeyebilir.

emirsalih
Şef
05 Haziran 2024 22:33

Genelde makul bir savunman varsa amirinle bir sıkıntın yoksa ceza verilmiyor verilse dahi disiplin kurulu iptal eder muhtemelen.Çünki dmk da "borçlarini kasten ödememekten"bahsediliyor.Kimse kolay kolay bu duruma düşmek istemez.Yani çevrende üç kağitçi biri olarak taninmiyorsan birsey olmaz.En kötü ihtimalle de ilk cezansa uyari alirsin.Sana tavsiyem bu kadar borç stresinin yaninda bir de buna takilma.

E.Kayı Han, 11 ay önce

Daha önce disiplin cezan yoksa kınama cezası uyarmaya düşer. Amirinin takdirine bağlı olarak hiç cezada vermeyebilir.

emirsalih
Şef
05 Haziran 2024 22:34

Alinti yanlis oldu bu arada

BerberMaho
Aday Memur
05 Haziran 2024 22:41

Memuriyete birşey olmaz da, Vakıfbank ekşi hesabını kapatacak ve alacağını maaşından direk kesecek ben 4 ay hiç maaş alamadan çalışmıştım, tedbirini al, mümkünse eksi hesabını öde... icradan sonra kredi kartı dahil 1 TL alamazsın bankadan bence banka ile anlaşmanın yolunu bul... 300 Bin düşük bir miktar değmez icralık olmaya, benim 2013 te 250 Bin borcum vardı.. şuan 35 Bin TL kaldı ama bende yaşama dair gram istek kalmadı...

ktp007
Aday Memur
05 Haziran 2024 23:39

Eksi hesaptan çekip vermiştim hocam. Kapatmanın mümkünatı yok şimdi. Bu durumda ne olur? Maaşın 4/1 ini keser mi yine de

BerberMaho, 11 ay önce
Memuriyete birşey olmaz da, Vakıfbank ekşi hesabını kapatacak ve alacağını maaşından direk kesecek ben 4 ay hiç maaş alamadan çalışmıştım, tedbirini al, mümkünse eksi hesabını öde... icradan sonra kredi kartı dahil 1 TL alamazsın bankadan bence banka ile anlaşmanın yolunu bul... 300 Bin düşük bir miktar değmez icralık olmaya, benim 2013 te 250 Bin borcum vardı.. şuan 35 Bin TL kaldı ama bende yaşama dair gram istek kalmadı...

BerberMaho
Aday Memur
06 Haziran 2024 06:24

Senin hesap hangi şubede ise, oranın bağlı olduğu bölge müdürlüğünde takip bölümünü ara, onlara durumunu izah et, mutlaka yardımcı olacaklardır...
ktp007, 11 ay önce

Eksi hesaptan çekip vermiştim hocam. Kapatmanın mümkünatı yok şimdi. Bu durumda ne olur? Maaşın 4/1 ini keser mi yine de

BerberMaho
Aday Memur
06 Haziran 2024 06:40

Sen bu forumda sevilip, sayılan birisisin bu arkadaş ile iletişime geçsen, biz burada aramızda biraz toplayıp göndersek... Söz ben 5Bin yollayacağım... herkes 1 er 2 şer yollasa kapanır gider ...
E.Kayı Han, 11 ay önce

katip1988
Daire Başkanı
06 Haziran 2024 08:28

Günaydın meslektaşım içini ferah tut. Takibe düşersen bu ilamsız takip olur sende itiraz edersin takip durur. Karşı taraf takibe devam edebilmek için dava açmak zorunda onunda karara çıkıp kesinleşmesi en az 1 yıl sürer. Daha fazla sürme ihtimali de var. Maas haczi gelmeden disiplin soruşturması geçirmesin. Hemen Hepimizin başına gelmiştir.

Ayrıca hemen takibe düşmezsin bilmiyorum be kadar süre oldu hiç odeme yapmaman lazım takibe düşmen için.

Bir yerlerden ödünç para bulabilirsen ek hesabi kapatmalı tekrar taksitli ek hesap çekmende aylik kredi gibi ödeme yapmani saglar. bilmiyorum belki de öyledir.

Elinde Kredi kartı varsa onunla da birseler yapılabilir

Özel mesaj atarsan detay vereyim.

Johny Sins
Aday Memur
19 Haziran 2024 02:33

Maalesef disiplin cezası uyarma yada kınama alirsin.

horageçti
Şef
20 Haziran 2024 22:41

biri sizden para istiyorsa vermeyin

Son Samurai67
Yasaklı
21 Haziran 2024 01:23

bakanlığına bağlı. İçişleri ise sekmez uyarı alırsın. Adalet bakanlığıysa hiçbirşey olmaz
Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi