Senin konulduğun yer tam olarak da arkadaşın söylediği yer, kurumdan tam çıkacaksın bir halt olur 2-3 saat geç çıkarsın ama sabah 5 dk geç kal hesabını sorarlar, komisyon personelisindir, bakanlık personelinin yemek masası dahi ayrıdır seninle aynı masada yemek yemezler ama sen rahat edecem diye gider öğretmen veya sağlıkçıların el altı işlerini yaparsın, annesi babasına evde 1 bardak su götürmeyen insanlar konu idarecilerinin şahsi işleri oldu mu birbirleri ile yarışıyorlar... Sonuç idarecisinden engelli kadrosundan hizmetliye varıncaya kadar 7. yargı paketinde zam almamaman için elinden geleni yaptı.. Birşey değişti mi değişmedi... Ben 3 mesai arkadaşımı servise terör saldırısı sonucu toprağa verdim, jiletli saldırıya maruz kalanı, sıcak su ile saldırılar vs. vs. vs. , İ.K.M. canına kadar ortaya koyar ama ömrü boyunca cezaevi görmemiş daha dün işe başlamış idare memuru gelir keyfi tutanak tutar ve buna ilk senin mesai arkadaşların içten içe sevinir ... Sonuç olarak arkadaşın dediği doğru, burada ahkam kesmek kolay, abartısız savcıyı bırak müdürü gören personelin bir çoğu korkudan lal oluyor
Senin konulduğun yer tam olarak da arkadaşın söylediği yer, kurumdan tam çıkacaksın bir halt olur 2-3 saat geç çıkarsın ama sabah 5 dk geç kal hesabını sorarlar, komisyon personelisindir, bakanlık personelinin yemek masası dahi ayrıdır seninle aynı masada yemek yemezler ama sen rahat edecem diye gider öğretmen veya sağlıkçıların el altı işlerini yaparsın, annesi babasına evde 1 bardak su götürmeyen insanlar konu idarecilerinin şahsi işleri oldu mu birbirleri ile yarışıyorlar... Sonuç idarecisinden engelli kadrosundan hizmetliye varıncaya kadar 7. yargı paketinde zam almamaman için elinden geleni yaptı.. Birşey değişti mi değişmedi... Ben 3 mesai arkadaşımı servise terör saldırısı sonucu toprağa verdim, jiletli saldırıya maruz kalanı, sıcak su ile saldırılar vs. vs. vs. , İ.K.M. canına kadar ortaya koyar ama ömrü boyunca cezaevi görmemiş daha dün işe başlamış idare memuru gelir keyfi tutanak tutar ve buna ilk senin mesai arkadaşların içten içe sevinir ... Sonuç olarak arkadaşın dediği doğru, burada ahkam kesmek kolay, abartısız savcıyı bırak müdürü gören personelin bir çoğu korkudan lal oluyor
Milenyum muhafızı , 1 yıl önce
Hocam senin kendini nereye koyduğunu bilemem, karışamam da ama ben çok hakim çok savcı gördüm.. Düşmez kalkmaz bir tek Allah..
cezaevleri hastane mi? huzurevi mi? esirgeme kurumu mu? eğitim kurumu mu? mesleki eğitim kurumu mu? üretimin yapıldığı kurumlar mı? spor, sanat, sepet var ya bir sayarım tüm devlet kurumları akla gelir. hasılı cezaevleri alalade kurumlar değil.. önce bu noktada anlaşalım.
Gel gelelim "güvenlik" konusuna, cezaevi personelinin başlıca görevlerinden biri cezaevi iç ve dış güvenliğinde sorumluluk alanına kadar sağlanmasıdır. Yeri gelir t/h bizzat kendinden korunur. Bak seni kendinden koruma noktasında anan baban bile vazgeçebilir. Ama cezaevi personeliysen bu güvenliği sağlamakla mesulsun. Koğuş içi ve dışı t/h arası güvenliği saymıyorum bile.. Hele ki salıverilme kararı çıkmamış bir t/h
hür insanların arasına karışmaması adına hayatın pahasına mesulsun.
Bir devlet eğer akıllı ise cezaevlerinin ve çalışanlarının herhangi bir açıdan önemini gözardı etmez. Bak "güçlü devlet" demiyorum. Lakin akıllı bir devlet cezaevleri sayesinde her açıdan daha verimli bir toplum oluşturabilir.
An itibari ile bana ve meslektaşlarıma "maraba" benzetmesinde bulunduğun için hakkında suç duyurusunda bulunacağım" demek isterdim ama pratikte haklı çıkıyorsun.
Akılın güce, teorinin pratiğe, zaafiyetin afiyete dönüştüğü günler görmek dileğiyle hayırlısıyla inşallah.