Editörler : E.Kayı Han
06 Haziran 2024 23:37

Biz şimdi neyiz?

Malumunuz tasarruf tedbirleri kapsamına 'lojman' konusu da eklendi. Konu ile ilgili memurlar net haber sitesinden aldığım haberin ilgili paragrafı:

"Masadaki ilk seçenek, yargı ve güvenlik mensuplarının yaşadığı lojmanlar dışında kalan tüm lojmanların ek tesisleri ile birlikte ihaleye çıkılarak satılması." denmiş...

Şimdi gelelim asıl konuya,

'Genel İdari Hizmetler' mensubu olan, özellikle kapalı ve açık farketmeksizin cezaevlerinde görev yapan cte personelini ileride neler bekliyor?

Sizce güvenlik sınıfına geçme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Yahut ne olur? Buyursunlar.

Son Samurai67
Yasaklı
06 Haziran 2024 23:47

Sen hakim ve savcı bakanlığının marabasısın. E tabi bende.

Milenyum muhafızı
Aday Memur
07 Haziran 2024 15:45

Hocam senin kendini nereye koyduğunu bilemem, karışamam da ama ben çok hakim çok savcı gördüm.. Düşmez kalkmaz bir tek Allah..

cezaevleri hastane mi? huzurevi mi? esirgeme kurumu mu? eğitim kurumu mu? mesleki eğitim kurumu mu? üretimin yapıldığı kurumlar mı? spor, sanat, sepet var ya bir sayarım tüm devlet kurumları akla gelir. hasılı cezaevleri alalade kurumlar değil.. önce bu noktada anlaşalım.

Gel gelelim "güvenlik" konusuna, cezaevi personelinin başlıca görevlerinden biri cezaevi iç ve dış güvenliğinde sorumluluk alanına kadar sağlanmasıdır. Yeri gelir t/h bizzat kendinden korunur. Bak seni kendinden koruma noktasında anan baban bile vazgeçebilir. Ama cezaevi personeliysen bu güvenliği sağlamakla mesulsun. Koğuş içi ve dışı t/h arası güvenliği saymıyorum bile.. Hele ki salıverilme kararı çıkmamış bir t/h

hür insanların arasına karışmaması adına hayatın pahasına mesulsun.

Bir devlet eğer akıllı ise cezaevlerinin ve çalışanlarının herhangi bir açıdan önemini gözardı etmez. Bak "güçlü devlet" demiyorum. Lakin akıllı bir devlet cezaevleri sayesinde her açıdan daha verimli bir toplum oluşturabilir.

An itibari ile bana ve meslektaşlarıma "maraba" benzetmesinde bulunduğun için hakkında suç duyurusunda bulunacağım" demek isterdim ama pratikte haklı çıkıyorsun.

Akılın güce, teorinin pratiğe, zaafiyetin afiyete dönüştüğü günler görmek dileğiyle hayırlısıyla inşallah.

Son Samurai67, 1 yıl önce
Sen hakim ve savcı bakanlığının marabasısın. E tabi bende.
07 Haziran 2024 22:32

Çok güzel açıklamışsınız öncelikle cezaevlerinden devlet ve halk olarak beklentimiz nedir? Cezaevlerinde amacımız toplumu ıslah edip suç işleyen insanların bir daha cezaevine dönmemesini sağlamaktır.Bu egitim-iyileştirme faaliyetini yaparken cezaevi memurları güvenliği almak zorundadır.Biz cezaevlerini açıp milyarlarca para harcıyoruz ama bu binalarda çalışacak personele yeteri kadar özlük hakkı sağlamıyoruz içinde çalışan personele yeteri kadar maddi destek saglamazsan ondan gerekli verimi nasıl alacaksın?
Milenyum muhafızı, 1 yıl önce

Hocam senin kendini nereye koyduğunu bilemem, karışamam da ama ben çok hakim çok savcı gördüm.. Düşmez kalkmaz bir tek Allah..

cezaevleri hastane mi? huzurevi mi? esirgeme kurumu mu? eğitim kurumu mu? mesleki eğitim kurumu mu? üretimin yapıldığı kurumlar mı? spor, sanat, sepet var ya bir sayarım tüm devlet kurumları akla gelir. hasılı cezaevleri alalade kurumlar değil.. önce bu noktada anlaşalım.

Gel gelelim "güvenlik" konusuna, cezaevi personelinin başlıca görevlerinden biri cezaevi iç ve dış güvenliğinde sorumluluk alanına kadar sağlanmasıdır. Yeri gelir t/h bizzat kendinden korunur. Bak seni kendinden koruma noktasında anan baban bile vazgeçebilir. Ama cezaevi personeliysen bu güvenliği sağlamakla mesulsun. Koğuş içi ve dışı t/h arası güvenliği saymıyorum bile.. Hele ki salıverilme kararı çıkmamış bir t/h

Bir devlet eğer akıllı ise cezaevlerinin ve çalışanlarının herhangi bir açıdan önemini gözardı etmez. Bak "güçlü devlet" demiyorum. Lakin akıllı bir devlet cezaevleri sayesinde her açıdan daha verimli bir toplum oluşturabilir.

An itibari ile bana ve meslektaşlarıma "maraba" benzetmesinde bulunduğun için hakkında suç duyurusunda bulunacağım" demek isterdim ama pratikte haklı çıkıyorsun.

Akılın güce, teorinin pratiğe, zaafiyetin afiyete dönüştüğü günler görmek dileğiyle hayırlısıyla inşallah.

Milenyum muhafızı
Aday Memur
09 Haziran 2024 04:36

Arz ve taleplerin değerlendirilmesi hususunda karar yetkisine sahip olanlar için; isim, cisim, sicil üçlemesinden ibaretiz. Oysa ki bu üçlemenin ötesinde fikirler, duygular, kaygılar... Çok şey var ve birleştiğinde bir çok gelecek resmi oluşuyor. Bunları bir çırpıda anlatmak zor. Anlaşılmak daha da zor.

Bazı şeyleri;

Anlatabilmek, düzelmesine vesile olmak ve talep edebilmek için vazgeçmeliyiz, sabretmeliyiz, azmetmeliyiz ve farketmeliyiz.

Örn: Yargı mensupları ile aynı kefeye koyulma isteğinden vazgeçmeliyiz. Çünkü kulvarlar farklı, işlevler FARKLI..

Örn: Kendimizdeki ya da karşımızdaki emeklerin, yeteneklerin, çabaların farkına varmalıyız. Bir tohum toprağa düşer düşmez boy vermese de bir tohum gün gelir bir ormana dönüşebilir.

Aslında bir dünya örnek var ama kendini bilen insanlara bu kadarı yeter artar.

Hasılı reis sana hak vermekle birlikte özlük haklarından şundan bundan evvel yetkililerden beklentim, uyap üzerinde yahut bakanlığın öneri/istek ve ya herhangi bir geri bildirim adına bir İnternet ortamı oluşturulması. Eğer bu olay belirli zaman aralıklarında doldurulması zorunlu anketler gibi olursa(!) görülüp de gidilmeyen gezegenlere benzettiğim cezaevleri, toplumun bir çok sorununu çözebileceğine inanıyorum. Yeter ki bu cezaevi gezegeninin koruyucuları doğru anlaşılsın. Saygılar.. :)

birfikirbirdüşünce, 1 yıl önce
Çok güzel açıklamışsınız öncelikle cezaevlerinden devlet ve halk olarak beklentimiz nedir? Cezaevlerinde amacımız toplumu ıslah edip suç işleyen insanların bir daha cezaevine dönmemesini sağlamaktır.Bu egitim-iyileştirme faaliyetini yaparken cezaevi memurları güvenliği almak zorundadır.Biz cezaevlerini açıp milyarlarca para harcıyoruz ama bu binalarda çalışacak personele yeteri kadar özlük hakkı sağlamıyoruz içinde çalışan personele yeteri kadar maddi destek saglamazsan ondan gerekli verimi nasıl alacaksın?

BerberMaho
Yasaklı
12 Haziran 2024 06:51

Senin konulduğun yer tam olarak da arkadaşın söylediği yer, kurumdan tam çıkacaksın bir halt olur 2-3 saat geç çıkarsın ama sabah 5 dk geç kal hesabını sorarlar, komisyon personelisindir, bakanlık personelinin yemek masası dahi ayrıdır seninle aynı masada yemek yemezler ama sen rahat edecem diye gider öğretmen veya sağlıkçıların el altı işlerini yaparsın, annesi babasına evde 1 bardak su götürmeyen insanlar konu idarecilerinin şahsi işleri oldu mu birbirleri ile yarışıyorlar... Sonuç idarecisinden engelli kadrosundan hizmetliye varıncaya kadar 7. yargı paketinde zam almamaman için elinden geleni yaptı.. Birşey değişti mi değişmedi... Ben 3 mesai arkadaşımı servise terör saldırısı sonucu toprağa verdim, jiletli saldırıya maruz kalanı, sıcak su ile saldırılar vs. vs. vs. , İ.K.M. canına kadar ortaya koyar ama ömrü boyunca cezaevi görmemiş daha dün işe başlamış idare memuru gelir keyfi tutanak tutar ve buna ilk senin mesai arkadaşların içten içe sevinir ... Sonuç olarak arkadaşın dediği doğru, burada ahkam kesmek kolay, abartısız savcıyı bırak müdürü gören personelin bir çoğu korkudan lal oluyor
Milenyum muhafızı, 1 yıl önce

Milenyum muhafızı
Aday Memur
13 Haziran 2024 05:05

Hak verdiğin(!) arkadaşa yazdığım yazıyı bir daha oku. Orada biraz gerçek biraz ironik anlamda yazdım ama belki anlaşılmaz diye "pratikte haklı çıkıyorsun" diye de belirttim ;)

Burada ahkam kesmek kolay falan demişsin. Şahsen estağfurullah. Hatta ne münasebet saygılar bizden efendim. Lakin devletin hakimine savcısına da tapınamam. Bak haddimi bilirim. Herkesle yarışa girmem (ki bir sonraki yazımda da ondan bahsettim) neyse yav.. Salla

BerberMaho, 1 yıl önce
Senin konulduğun yer tam olarak da arkadaşın söylediği yer, kurumdan tam çıkacaksın bir halt olur 2-3 saat geç çıkarsın ama sabah 5 dk geç kal hesabını sorarlar, komisyon personelisindir, bakanlık personelinin yemek masası dahi ayrıdır seninle aynı masada yemek yemezler ama sen rahat edecem diye gider öğretmen veya sağlıkçıların el altı işlerini yaparsın, annesi babasına evde 1 bardak su götürmeyen insanlar konu idarecilerinin şahsi işleri oldu mu birbirleri ile yarışıyorlar... Sonuç idarecisinden engelli kadrosundan hizmetliye varıncaya kadar 7. yargı paketinde zam almamaman için elinden geleni yaptı.. Birşey değişti mi değişmedi... Ben 3 mesai arkadaşımı servise terör saldırısı sonucu toprağa verdim, jiletli saldırıya maruz kalanı, sıcak su ile saldırılar vs. vs. vs. , İ.K.M. canına kadar ortaya koyar ama ömrü boyunca cezaevi görmemiş daha dün işe başlamış idare memuru gelir keyfi tutanak tutar ve buna ilk senin mesai arkadaşların içten içe sevinir ... Sonuç olarak arkadaşın dediği doğru, burada ahkam kesmek kolay, abartısız savcıyı bırak müdürü gören personelin bir çoğu korkudan lal oluyor

Sarıpapatya4
Aday Memur
13 Haziran 2024 08:36

Ağzına sağlık, çok doğru söyledin. Diğer kurumlarda böyle olaylar yok, olsa bile bu kadar fazla ve abartılı değil. Ama ne yazık ki bizim gerçeğimiz. Bir de karşı çıkar boyun eğmezsen mobingin alasını görüyorsun. Ya itaat et ya da mobing. Yanlış bile olsa doğru diyeceksin veya dediğiniz gibi yalakalık marabalık. Anca o zaman huzurlu olunuyor, ama kişilikten gidiyor. Rabbim tez vakitte onların huyundan zerresini almadan çıkmayı nasip etsin.

BerberMaho, 1 yıl önce

Milenyum muhafızı
Aday Memur
13 Haziran 2024 15:48

Başlığı açarken lojman düzenlemesinde nerede olacağımızı sorgulamak istemiştim. Yaptığımız işlerden bahsedip "biz güvenlik işi yapmıyor muyuz" sorusunu sormak.. Ama böyle milim milim gidip konu dağılmadan ilerlesin diye ümit ediyordum.

Ama ne oldu? Sayfa hezeyanlarla doldu..

Biri geldi "biz bakanlığın marabasıyız" deyip kestirip attı..

Biri geldi cezaevindeki hiyerarşik düzensizlikten mobingden adaletsizlikten..

Sarı papatya sana göre de "marabalık yapmayan yalakalık yapmayan eziliyor" muş.

Ben de yazayım yav, 36 yaşındayım geçen ay kalp krizi geçirdim. Evde tek başıma yakalandım. Telefon elimin ucunda 112 yi arayabilecek kadar kendimdeydim ama aramadım. Neden?

6 yıldır meslekteyim 25 kalem iş yapıyorsak en az 15ine hakimim ama hiç bir kıymeti yok.. Çünkü benim için kuruma hiç telefon edilmedi. İçime atacak yer kalmadı.. En son 4 ay kadar önce 2. Müdürün odasından "terbiyesiz saygısız" diye kovuldum. Niye? Müdür bey demişim. Neymiş? Bana "konuşurken elini kolunu sallamadan konuş" dediğinde "esas duruşta mı anlatayım müdür bey.. İletişim gereği" dedim diye.. Var yani anlatacak çok şey var ama yeri burası mı? Bunlar birer hezeyandan öteye gidebilir mi? Kim takar? Allah kahretmesin işte bizim işin cilvesi bu! Biz kapalı kutu misali bir yerde çalışıyoruz. Bu yüzden biz bakanlıktan özlük hakkından şundan bundan önce, anlatacağımız problemlerimizin önerilerimizin kayıt altına alınıp belirli süre içinde bir şekilde cevaplandırıldığı bir İnternet ortamı talep etmeliyiz. Aksi halde bu hezeyanlarla kendimizi tüketir dururuz. Kimsenin de umurunda olmaz.. İçimizden sağlam bir hikaye yazarı, bakanlık yetkilisi/bakan, vs vs mührü olan çıkmadığı sürece bu durumlar kolay kolay değişmez. Bu yüzden bu vesileyle söylüyorum, gidin hezeyanlarınızı başka yerde dökün ben burada cevap vermesi gerekenlere sorular sormak istiyorum.

Sarıpapatya4, 1 yıl önce

Ağzına sağlık, çok doğru söyledin. Diğer kurumlarda böyle olaylar yok, olsa bile bu kadar fazla ve abartılı değil. Ama ne yazık ki bizim gerçeğimiz. Bir de karşı çıkar boyun eğmezsen mobingin alasını görüyorsun. Ya itaat et ya da mobing. Yanlış bile olsa doğru diyeceksin veya dediğiniz gibi yalakalık marabalık. Anca o zaman huzurlu olunuyor, ama kişilikten gidiyor. Rabbim tez vakitte onların huyundan zerresini almadan çıkmayı nasip etsin.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi