Editörler : E.Kayı Han
07 Haziran 2024 10:36

İkamete göre görevlendirme

arkadaşlar merhaba iyi forumlar. engelli annem babam var. Büyükşehirde merkez ilçede yaşıyorum ve 60km uzaktaki kurumda memur olarak görev yapıyorum (Kadrom ilçede). şimdi beni çalıştığım kuruma 40km, ikamet adresime 100 km olan bir ilçeye görevlendirebilirler mi bilgisi olan var mı kanun mevzuat falan?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
07 Haziran 2024 10:59

Memurların çalıştıkları yerde ikamet etme zorunlulukları yoktur. 60 km uzaktaki bir yerde görevlendirebilen kurum, 100 km uzakta da görevlendirebilir. İkisi de ikametiniz değil sonuçta.

Ancak ailenizin sizin bakımınıza ihtiyaç duyduğunu belgelerseniz, ikamet yerinizde görevlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Allah kolaylık versin.

bravebey
Kapalı
08 Haziran 2024 10:48

öncelikle çok geçmiş olsun.söz konusu ilçelerde anne-babanın hastalığıyla ilgili hastane ve poliklinik hizmetleri veriliyorsa il idaresi kanununa göre 100 kmdeki ilçeye bile verebilirler.

hastane şartları iyiyse ilçeye ikametini taşımanı öneririm.

siz evde olmadığında kim ilgileniyor anne babayla.

Mertcan58
Aday Memur
11 Haziran 2024 10:36

teşekkür ederim hocam ayarlıyoruz bi şekilde o söylediğiniz il idaresi kanununa baktım ama bi ibare bulamadım kanunun tam ismi maddesini öğrenebilir miyim acaba
bravebey, 11 ay önce

öncelikle çok geçmiş olsun.söz konusu ilçelerde anne-babanın hastalığıyla ilgili hastane ve poliklinik hizmetleri veriliyorsa il idaresi kanununa göre 100 kmdeki ilçeye bile verebilirler.

hastane şartları iyiyse ilçeye ikametini taşımanı öneririm.

siz evde olmadığında kim ilgileniyor anne babayla.

bravebey
Kapalı
11 Haziran 2024 12:03

5442 sayılı Kanun madde 8

Mertcan58, 11 ay önce
teşekkür ederim hocam ayarlıyoruz bi şekilde o söylediğiniz il idaresi kanununa baktım ama bi ibare bulamadım kanunun tam ismi maddesini öğrenebilir miyim acaba

Mertcan58
Aday Memur
13 Haziran 2024 12:04

hocam teşekkür ederim baktım madde 8 e ama engelli ile ilgili bir ibare göremedim
bravebey, 11 ay önce

5442 sayılı Kanun madde 8

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi