Editörler : E.Kayı Han
08 Haziran 2024 12:33

Tekrardan ayni universite ayni bolum yuksek lisans basvurmak

Tezli yüksek lisansımı yaparken her şeyi hazırladım son tez döneminde çıkan ailevi bir kaç aksaklık sebebiyle tezi zamanında sunamadım ve dönem bitti ilişiğim kesildi. şimdi aynı üniversiteye aynı bölüme tezli yüksek lisansa başvursam direkt tez aşamasında başlama gibi bir durumum olur mu ? bilenler yardımcı olabilir mi

av4806
Aday Memur
12 Haziran 2024 01:09

direkt tez aşamasından başlatmazlar derslerin en fazla %50'sinden muaf olunabiliyor kalan %50'lik dersi tekrar aldırırlar

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
12 Haziran 2024 06:24

Enstitüten enstitüye değişebilir mi o kısmı bilmiyorum ama birebir böyle yaptım, derslerin hepsi sayılmıyor. Zaten öyle olsa azami sürenin bir mantığı olmaz tezi yetişmeyen herkes atılır bir daha kazanır azamisini sıfırlayıp tezden devam eder. O yüzden her tezli yüksek lisansta en az 2 dönem ders dönemi görmek şart.

7 ders artı seminer vermek gerekiyor teze geçmek için benim okuduğum enstitüde. 3 ders artı seminerimi saydılar. Teze geçmek için 4 dersi tekrardan vermem gerekiyor. Bu dönem 3?ünü aldım, hepsini geçersem önümüzdeki güz kalan son dersi alıp, seneye baharda teze geçeceğim.

Bazen tezi vermemiş olmak daha iyi, boşverin olan olmuş. Hatta avantaja bile çevirebilirsiniz bu durumu akademik kadro istiyorsanız yeni başladığınız yüksek lisansla arş gör kadrolarına başvurabilirsiniz azami sorununuz da olmaz rahat rahat çalışırsınız

oguzhankgg99
Aday Memur
14 Haziran 2024 17:21

çok teşekkürler bilgi için

arastirmagorevlisiii, 10 ay önce

Enstitüten enstitüye değişebilir mi o kısmı bilmiyorum ama birebir böyle yaptım, derslerin hepsi sayılmıyor. Zaten öyle olsa azami sürenin bir mantığı olmaz tezi yetişmeyen herkes atılır bir daha kazanır azamisini sıfırlayıp tezden devam eder. O yüzden her tezli yüksek lisansta en az 2 dönem ders dönemi görmek şart.

7 ders artı seminer vermek gerekiyor teze geçmek için benim okuduğum enstitüde. 3 ders artı seminerimi saydılar. Teze geçmek için 4 dersi tekrardan vermem gerekiyor. Bu dönem 3?ünü aldım, hepsini geçersem önümüzdeki güz kalan son dersi alıp, seneye baharda teze geçeceğim.

Bazen tezi vermemiş olmak daha iyi, boşverin olan olmuş. Hatta avantaja bile çevirebilirsiniz bu durumu akademik kadro istiyorsanız yeni başladığınız yüksek lisansla arş gör kadrolarına başvurabilirsiniz azami sorununuz da olmaz rahat rahat çalışırsınız

memuriyet400
Aday Memur
27 Haziran 2024 08:31

tezde 3 üncü yılım kaydı sildirip .tekrar aynı üni aynı anabilim dal başvuru yapabiliymuyuz?

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi