Editörler : Pangaea
08 Haziran 2024 16:15

40 dakikalık ders süresi öğrenciler için çok fazla

Değerli arkadaşlar;

Müfredat değişikliğinden sonra gündeme gelmesi gereken önemli bir konunun da ders saati süresi olduğunu düşünüyorum.

40 dakikalık ders süresi öğrenciler için çok fazla. Hayatlarının belki de en hareketli dönemlerinde öğrencileri 40 dakika boyunca tahta sıralarda oturtmak oldukça zor. Çocuklara da hak eriyorum. belli bir süreden sonra sıkılıyorlar. Dikkatleri dağılıyor. Disiplin problemleri ortaya çıkmaya başlıyor.

Umarım önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu konuda bir adım atılır. Umarım ders saati süresi 30-35 dakikaya düşürülür.

ta345
Şef
08 Haziran 2024 17:01

taammen aynı fikirdeyim.

ta345
Şef
08 Haziran 2024 17:02

*tamamen

08 Haziran 2024 17:43

Kesinlikle olması gereken...

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
08 Haziran 2024 20:11

Devir değişti, öğrenci portföyü değişti,grup psikolojisi diye birşey kalmadı.Bu değişimler yokmuş gibi 100 yıllık eğitim sistemine devam ediyoruz.Tüm dünyada gelişmiş ülkeler buna çözüm arıyor farklı şeyler deniyor.Biz müfredata emek harcıyoruz hala.Ögrenci rahatsız bir sırada saatlerce oturup ne kazandığını hergun sorguluyor haklı olarak.

Pratik Hoca
Şube Müdürü
09 Haziran 2024 06:49

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

40 dk ders mi yapılıyor. Derse 3/5 dk geç girenler, sınıfta 2 dk yoklama alanlar yokmu? Zaten ders 30 dk ya yapılıyor ya yapılmıyor. Oda çok mok deyip öğretmenlik mesleği itibarına zarar vermeyin.

Yok öğrenci psikolojisi, derse odaklanma süresi şu bu demeyin 1 milyonluk camia onca yöntem metod şuna buna rağmen halen gelenekçi eğitimle ders işliyor. Dikkat çekme, güdüleme bunlar eskiden günlük plan yapılırdı orda yazardı artık oda yok.

09 Haziran 2024 07:43

Hocam sizin branşınız ya rehberlik ya da idarecisiniz herhalde. Bunlarda değilse üniversite de öğretim görevlisisiniz sanırım. Siz hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz?

Ben de derslerin 40 dakika olmasından yanayım fakat disiplin probleminin günlük plan yaparak çözülebileceğine inanmak gerçeklerden ne kadar uzak yaşadığınızın bir göstergesi. Her okul sınavla seçerek öğrenci alan sınıfların 20-25 kişiden oluştuğu, öğrencilerin istekli ve can kulağıyla öğretmeni dinledikleri, bütün etkinliklere katılım gösterdikleri ŞİRİN BABANIN köyü değil.

Yarısının ailesinin baskısıyla ve zoruyla okula geldiği, okulla hiçbir illiyet bağının olmadığı, öğretmenin sınıfta konuştuğunu kendisinin bile duyamadığı, öğrencinin ilgisinin okul ve okumaktan tamamen kopuk olduğu, sistemin kendisine yaptığı okuyacaksın dayatmasını yaşayayım bitsin bir an önce zihniyetindeki 45-50 kişilik bir sınıfı günlük plan yaparak disipline edemezsiniz, ilgisini çekemezsiniz.

Pratik Hoca, 1 yıl önce

40 dk ders mi yapılıyor. Derse 3/5 dk geç girenler, sınıfta 2 dk yoklama alanlar yokmu? Zaten ders 30 dk ya yapılıyor ya yapılmıyor. Oda çok mok deyip öğretmenlik mesleği itibarına zarar vermeyin.

Yok öğrenci psikolojisi, derse odaklanma süresi şu bu demeyin 1 milyonluk camia onca yöntem metod şuna buna rağmen halen gelenekçi eğitimle ders işliyor. Dikkat çekme, güdüleme bunlar eskiden günlük plan yapılırdı orda yazardı artık oda yok.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
09 Haziran 2024 08:57

Çok doğru.Bakanlık islevsizlik gösterip halkın önüne öğretmeni atmakta çok mahir.Öğretmen sihirbaz mı?Eğitim bilimciler sistem yanlış diyor biz öğretmenlerin fikri önemsenmiyor bari onları dinleseler.Hele ki yüzyılın maarif programında habire islam alimlerini örnek alsınlar diye ders planına ekleyince öğrenciler iyice alay edecek bizimle.Sanki internet yok öğrenci bilmiyor bilimsel gelişmelerin nasıl kimlerce yapıldığını.

Öğretmen-ögrenci-veli işbirliğinden de söz edemiyoruz artık.Sokakta okul çağına gelmemiş çocuğunu markette,sokakta ihmal edip telefonuna dalmış veliler çocuklarını okula başladığında tamamen terkediyor.Çocuğun ahlaki ve kişisel gelişimini dahi bizden bekliyor.Çocuk olmayınca okul öğretmen suçlu oluyor.

Dersin 40 dakika olması değil sıkıntı çocuğu sıraya hapsetmek.Bu devirde bu anlaşılabilir değil.Daha katılımcı olabilecekleri, severek sosyallesebilecekleri ortamlar yaratmak gerek ki öğrenmeye istek oluşsun.

chemistry2023, 1 yıl önce

Hocam sizin branşınız ya rehberlik ya da idarecisiniz herhalde. Bunlarda değilse üniversite de öğretim görevlisisiniz sanırım. Siz hangi hayal aleminde yaşıyorsunuz?

Ben de derslerin 40 dakika olmasından yanayım fakat disiplin probleminin günlük plan yaparak çözülebileceğine inanmak gerçeklerden ne kadar uzak yaşadığınızın bir göstergesi. Her okul sınavla seçerek öğrenci alan sınıfların 20-25 kişiden oluştuğu, öğrencilerin istekli ve can kulağıyla öğretmeni dinledikleri, bütün etkinliklere katılım gösterdikleri ŞİRİN BABANIN köyü değil.

Yarısının ailesinin baskısıyla ve zoruyla okula geldiği, okulla hiçbir illiyet bağının olmadığı, öğretmenin sınıfta konuştuğunu kendisinin bile duyamadığı, öğrencinin ilgisinin okul ve okumaktan tamamen kopuk olduğu, sistemin kendisine yaptığı okuyacaksın dayatmasını yaşayayım bitsin bir an önce zihniyetindeki 45-50 kişilik bir sınıfı günlük plan yaparak disipline edemezsiniz, ilgisini çekemezsiniz.

didaof
Memur
09 Haziran 2024 09:24

Telefon, tablet ve dijital oyun sarmalına düşmüş çocukları toparlamak çok zor. Özellikle ortaokul seviyesi öğrenciler ile sınıf içerisinde en verimli ve en sağlıklı geçirdiğimiz süre 15 dk. Dünyanın en ilginç, en eğlenceli dersini de işleseniz öğrenci duramıyor. Çünkü 6 saniyelik veya en fazla 30 saniyelik videolar ile sosyal medyada dolaşıp sıkılan çocuklar bunlar.

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
09 Haziran 2024 09:50

İdeal süre 30 dk.

fatih ç.
Genel Müdür
09 Haziran 2024 10:52

40dk çok değil. Ders işleme yöntemini değiştirmeniz gerekiyor. Eşimin okulunda dersler blok olarak işleniyor, 80 dakika.

40 dakika sunum şeklinde tabii ki geçmez o ders. Etkinlik, yarışma vs ayarlamak gerekiyor.

hilalogtmrn
Aday Memur
09 Haziran 2024 13:38

Destekliyor ve talebi kesinlikle bilimsel buluyorum.

Konuyla ilgili beklentim de var. Her ne kadar Y. Tekin bakanlığı icin umutsuz vaka algısı hakimse de gerektiği şekilde ses getirirse kaale alınması epey olası kıymetli hocalarım. "30 Dk her anlamda ideal bir ders süresidir." Bunu şuradan anlıyoruz, Ders sonlarına doğru hazlihazırda temel fiziksel ihtiyaçlar nedeniyle dinlenil(e)meyen o 10 dk.nın yoksunluğu açıktır ve aynı 10 dknın yoksunluğu bizi AY'A çıkarmaz, Atomu parçalamamıza da engel olamaz.

Özellikle 1 yıldır Müfredatın azaltılması sözü verilirken neden duyarlı bir şekilde öğretmenlerin / öğrencilerin bu istek ve talepleri göz ardı ediliyor, neden bunun arkasındaki pedagojik ilke ve bilimsel gerekçeler görmezden gelinebiliyor, neden depremde ve ikili eğitimlerde Vali oluruyla karar alınabilirken aynı istirarlı duruş sergilenmiyor onu da zerre anlayabilmiş değilim.

Konuya muhalif yaklaşım içerisinde bulunanlar, (ki bir kısım idareler ve Rehberlik öğretmnleri oldukları benzer nitelikli diğer konu başlığından bir nebze belirgin) Yine bu kimseler, öğrencilerin istifadesi ve disiplinsiz bırakılan öğretim ortamınının rehabilitesi bağlamında bilinçli bir kasıt içerisinde olduklarına olan gözlemim aşa yukarı netlik kazandı, bunun nedeni ise çoğunlukla eşi de çalışan olduğu için kendi kişisel hırs ve ikbaline olan tercihleri ve bu karşı çıkış son derece kolay sezgileniyor.

Okullar öğrenciler için birer tutsak, öğretmenler içinse gardiyan rolü ve figüründen kurtarılmayı bekliyor..! DESTEĞİMİN AMACI BUDUR.

hilalogtmrn
Aday Memur
09 Haziran 2024 13:59

10 Dakika az ders anlatalım, 10 Dakıka daha az sınıfta oturalım gibi asla basit ve çarpıcı bir istek söz konusu bile değil burada.

Çünkü o son 10 dakikalık zaman dilimi, sınıfta oluşan gürültü ve taşkınlıklar nedeniyle yalnız bizi değil öğrencileri de huzursuz ediyoır,

Birbirlerine sus demeye demeye başlamıyorlar mı !?

İnşallah doğru anlaşılırım.

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
09 Haziran 2024 14:05

Buyurun meslek lisesinde kültür dersini etkinlik ile işleyin. Sanırsın herkes fen lisesi öğrencisi ile iş yapıyor.

fatih ç., 1 yıl önce

40dk çok değil. Ders işleme yöntemini değiştirmeniz gerekiyor. Eşimin okulunda dersler blok olarak işleniyor, 80 dakika.

40 dakika sunum şeklinde tabii ki geçmez o ders. Etkinlik, yarışma vs ayarlamak gerekiyor.

Bionature
Aday Memur
09 Haziran 2024 14:06

ŞİRİN BABANIN KÖYÜ DEĞİL' i Hak demişsin ömrüne bereket

chemistry2023, 1 yıl önce

09 Haziran 2024 14:09

40 dakika çok mu :) sizin yatacak yeriniz yok

pripina
Aday Memur
09 Haziran 2024 14:14

çok tabii (!) fakat günümüze çok... #&sdfds&

Osmanlı1903, 1 yıl önce

40 dakika çok mu :) sizin yatacak yeriniz yok

mivoltan
Kapalı
09 Haziran 2024 14:18

Eğitim camiasında öğrencileri umursayan çok çok az bir kesim var. 40 dakika öğrenciler için çok diyen öğretmenler hemen eve gitme derdinde, kendinizi düşünüyorsunuz.

Bionature
Aday Memur
09 Haziran 2024 14:25

Bu sözde meslektaş, kedndileri salya sümük rotasyon şakşakçısı bir idareci olurlar, böylece uzun yorumculardaki katılımcıların ileri sürdüğü hipotezler yani eğitim öğretim ortamının amacı karşılayan yenilik ve innovasyonlara kapalı tutulmasını isteyen güruh olduğu doğrulandı/tescillendi ayıktırayım izninizle

@İdareciler 15 saat maaş karşılığı derse girmeliler

@ Rehber öğretmenler de hafta veya 2 haftada 1 saat

mivoltan, 1 yıl önce

Eğitim camiasında öğrencileri umursayan çok çok az bir kesim var. 40 dakika öğrenciler için çok diyen öğretmenler hemen eve gitme derdinde, kendinizi düşünüyorsunuz.

09 Haziran 2024 14:30

Amerika ve Avrupa ülkelerindeki maaş değilde saatlik ücret olsa tersini savunurlar. bunlar için sadece para ve ense önemli

mivoltan, 1 yıl önce

Bionature
Aday Memur
09 Haziran 2024 14:34

40 dk ders mi yapılıyor !? ile kendini ele vermekle kalmamış,

aynı zamanda da konu bağlamına dolaylıdan hak vermişsin zaten

Pratik Hoca, 1 yıl önce

Toplam 69 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi