Editörler : Pangaea

Kapalı
08 Haziran 2024 19:49

Gözetmensiz ösym sınavı
Bugün tyt sınavında salon başkanıydım ve gözetmenim yoktu tek başıma sınavı yaptım. Hatta diğer 17 sınıftada gözetmen yoktu. Hepimiz salon başkanı olarak sınavı tek başımıza yaptık. Yasal mı bu yasalsa ücret nedir? İki kişinin işinin tek kişiye yüklenmesi normal mi ?

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
08 Haziran 2024 19:57

Osym sınavlarında görevli bulmakta sıkıntı çekiyor.Yıllarca tek başıma sınav yaptım tek kişinin ücretini aldım.Normal yani.

Rafaello
Aday Memur
08 Haziran 2024 20:06

Görev alınmaz, almam. Görevli ücreti çok çok az

vozer
Şef
08 Haziran 2024 20:14

ÖSYM görevlisine hırsız, kopyacı muamelesi yapmaya devam etsin bakalım. O salon başkanlarını da bulamayacak yakında. Resen görev verseler gider, aracımın anahtarını, cüzdanımı, bozuk paralarımı... (Şu anki durumu tam bilmiyorum ama bir zamanlar İstanbul kart da, bozuk para da, cüzdan da almıyorlardı. Yürüyerek gel diyorlardı.) vermem ve içeri alınmadığımı tutanak altına aldırır dönerim. O bana güvenmiyorsa ben de ona güvenmiyorum. O bana kopyacı diyorsa ben de ona hırsız diyorum.

Keşke para uğruna bu hakareti sineye çekip şunların sınavına hiçbir öğretmen gitmese.

08 Haziran 2024 20:29

Bu üstün hizmetinizden dolayı ösym size 10 kişilik ücret ödeyecektir merak ettmeyiniz.

08 Haziran 2024 20:48

Son 6 yıldır görev almadım ÖSYM de angaryasi çok yok karekod yapıştır telefonsuz gelme sen bana güvenmiyorsun sınav niye emanet ediyorsun bende görev almam olur biter banane kim giderse gitsin

muratcan58
Şube Müdürü
09 Haziran 2024 00:19

sınavdan 2 saat once git yarım günün geçsin üç kuruş para al

09 Haziran 2024 07:42

Üç kuruş için gitmeyeceksin o zaman. Kimse gitmese mecbur adam gibi para verecekler ama 100 tl olsa bile koşa koşa gidecekler olduğu için zam yapmıyor adamlar.

muratcan58, 11 ay önce

sınavdan 2 saat once git yarım günün geçsin üç kuruş para al

meamor
Şef
09 Haziran 2024 09:33

Sizinki de bişey mi. Ben görev istemedim. Cuma akşam resen görevlendirdiler yardımcı görevli olarak. Sınavdan önce üst aramasi yaptırdılar, sonra salon başkanı olarak bir sınıfa gönderdiler. Gözetmenim yoktu tabi...

ercanizma
Memur
09 Haziran 2024 09:52

Ücret 20 TL olsa koşa koşa ağzından salyalar akıtarak gider ogretmen

fatih ç.
Genel Müdür
09 Haziran 2024 10:49

Gitmeseydiniz hocam niye gittiniz ki? Cezası 1 yıl sınav görevi. Normalde hep görev alıyorsunuz da bunda almadıysanız bilemem tabii. Bana çıksaydı da gitmezdim zaten 3 senedir almıyorum.

meamor, 11 ay önce

Sizinki de bişey mi. Ben görev istemedim. Cuma akşam resen görevlendirdiler yardımcı görevli olarak. Sınavdan önce üst aramasi yaptırdılar, sonra salon başkanı olarak bir sınıfa gönderdiler. Gözetmenim yoktu tabi...

meamor
Şef
09 Haziran 2024 20:06

Ben de senelerdir görev almıyorum. Üç kuruş paraya yapılacak iş değil. Ama o kadar emek veren çocuklara olan oluyor. Kendi evladım geldi aklıma, o yüzden gittim.

fatih ç., 11 ay önce

Gitmeseydiniz hocam niye gittiniz ki? Cezası 1 yıl sınav görevi. Normalde hep görev alıyorsunuz da bunda almadıysanız bilemem tabii. Bana çıksaydı da gitmezdim zaten 3 senedir almıyorum.

09 Haziran 2024 20:59

2-3 yıldır gözetmensiz giriyorum. Bu sefer ne hikmetse gözetmen verdiler ama %80 sınıfta yine gözetmen yoktu. Bu durum genellikle uzak okullarda oluyor. Benim için sıkıntı yok ama iki kişi ücreti yerine tek ücret veriyor. Pandemi sürecinde başladılar bu uygulamaya bence karlı olduğu için vazgeçmediler.

Susan adam
Aday Memur
09 Haziran 2024 21:08

iki kişilik işi bir kişiyi yaptırıyorlar ve benim için sıkıntı yok diyenler olduğu sürece yakında karşılıklı 2 salona bir öğretmen verirler. ve hala gururla öğretmenler görev alır
HakkanPasha, 11 ay önce

2-3 yıldır gözetmensiz giriyorum. Bu sefer ne hikmetse gözetmen verdiler ama %80 sınıfta yine gözetmen yoktu. Bu durum genellikle uzak okullarda oluyor. Benim için sıkıntı yok ama iki kişi ücreti yerine tek ücret veriyor. Pandemi sürecinde başladılar bu uygulamaya bence karlı olduğu için vazgeçmediler.

mivoltan
Kapalı
09 Haziran 2024 21:13

Yasallığın peşinde değilsiniz de acaba 2 katı ücret alır mıyım acaba diye soruyorsunuz

windows7
Şube Müdürü
09 Haziran 2024 22:12

260 dakika sınıfın içinde döndğm durdum. kafesteki kaplan gibiydim. bu kadar erken sınava almanın ne anlamı var bilen varsa söylesin lütfen.. benim için ösym bitmiştir. ücretleri 2000 lira yapsın belki düşünürüm.. yapmazsa çok da lülü

fokyay
Şef
09 Haziran 2024 23:12

Sen öğretmen değilsen seni geren ne ? Sus edepsizleşme. Eğer öğtetmensen meslektaşların için bu ifadeleri kullanma . İlla edep illa edep.

ercanizma, 11 ay önce

Ücret 20 TL olsa koşa koşa ağzından salyalar akıtarak gider ogretmen

kenan2767
Memur
10 Haziran 2024 18:36

Sanayide 10 dakikalık işe 200 TL verildiği düşünüldüğünde 3 saatlik emeğe verilen ücret az demenin de ötesinde. Bununla birlikte sınav görevlerini boykot edince ÖSYM'nin geri adım atıp ücret arttıracağıni da düşünmek abes. Anlaşıldığı kadarıyla özel okul öğretmenlerinden yoğun bir sınav görevi talebi var. Bunlar yetmediğinde diğer kamu personelini de görevlendiriyorlar . Tecrübeli öğretmenler gibi mi oluyor tabiki hayır. Maalesef durum böyle

rabatfas
Aday Memur
12 Haziran 2024 12:41

ösym versin 2000 tl düşünürüm.belki giderim.uzmanlık ve tecrübe işi başakan ve gözetmenlik.

GeT_LoST
Aday Memur
12 Haziran 2024 13:41

Sınıfta 15 aday varsa gözetmen verilmiyor genelde. Benim tyt 18 kişi idi gözetmen vardi. Ertesi gün

ferrari75
Şef
12 Haziran 2024 16:30

Öğretmenlik Meslek Kanunu, bu haliyle yasalaşırsa ÖSYM nin görevli sıkıntısı kalmayacak. Sınav görevi almak artık öğretmenin yasal yükümlüğü haline geliyor.

Memleketinogretmeni, 11 ay önce

Osym sınavlarında görevli bulmakta sıkıntı çekiyor.Yıllarca tek başıma sınav yaptım tek kişinin ücretini aldım.Normal yani.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi