Editörler : Pangaea
09 Haziran 2024 19:24

OMK da düzeltilmesi gerekenler

OMK taslakta olan bazı maddelerin düzeltilmesi gerekiyor.

Birincisi suanki idareciler zaten şartları taşıdıkları için idareci olmuşlar.Tekrar ne eğitimi.. bu haksızlık olur..Nasıl ki öğretmenliğe atanacaklar akademi eğitimine alınıyorsa ilk defa idareci olacaklar eğitime alınabilir.

Ikincisi 20 yılını dolduran öğretmenler şartsız surtsuz 15 ocak 2025 'ten itibaren başöğretmen olup tazminattan yararlanmalı.

Üçüncüsü öğretmen seçilirken işini iyi yapıp yapmadığı değerlendirilmeli.. sorumluluklarını yerine getirenler öncelikli olmalı..

Dördüncüsü ıdarecilerin derse girme zorunluluğu kaldırılmalı..

09 Haziran 2024 19:27

Beşincisi kanunun 34. maddesi kaldırılmalı ve iş güvencesi adam akıllı sağlanmalı

jajacoelho
Genel Müdür
09 Haziran 2024 19:47

6. sı öğretmenler merkezi ve mahali sınavlarda görevlidir maddesi kaldırılmalı, gönüllülük esas alıonmalı..kuş kadar ücret verip zorunlu tutulmamalı

09 Haziran 2024 20:13

20 yılını dolduran öğretmenlerin başöğretmen olması taslakta var zaten

jajacoelho
Genel Müdür
09 Haziran 2024 20:14

akademi eğitimi şartı olmadan verilsin isteniyor

Özgürlükzamanı, 11 ay önce

majesteleri7
Daire Başkanı
09 Haziran 2024 20:44

Sıkıntı yok sendikalar zaten nasıl olsa yine mahkemeye verir yine iptal olur daha kötüsü yine çıkar kısır döngü devam eder gider

Bilge0244
Aday Memur
10 Haziran 2024 10:52

Var ama bir defaya mahsus.

Özgürlükzamanı, 11 ay önce

a1981
Müsteşar
10 Haziran 2024 11:46

Ne yazsam bilemedim.

Öğretmen görevini yapacak şekilde seçilmeli yazmışsınız? Kime göre, nere göre? Merkezi bir sınav yapılıyor sonuçta..

Ayrıca akademi denilen şeyi zımmen savunuyorsunuz.

Kanundaki tek sorun bu yazdıklarınız yani?

Acaba 20 yılını doldurmuş bir idareci misiniz?

a1981
Müsteşar
10 Haziran 2024 11:51

Keşke öğretmenlerin hatta atanacak öğretmenlerin dahi memnun kalacağı bir meslek kanunu çıksaydı.

Geçende bir anket gördüm, %85 filan memnuniyetsiz çıkmıştı.

İnsanoğlu memnun olmaz demeyin, gayet mümkündü böyle bir kanun..

selimbay
Aday Memur
10 Haziran 2024 12:14

Taslakta yazdığını söylediginiz 20 yılını dolduran öğretmenler doğrudan başöğretmen olacak ibaresi sadece tek seferlik bir şey mi olacak acaba. Kıl payı kaçıracağım sonraki yıllarda her 20 yıl doldurana verilir mi merak ettim.

yldzhmt
Şube Müdürü
10 Haziran 2024 12:22

Derece fark etmeksizin tum uzman ogretmenler ayni miktarda tazminat almali. Eger 1 ve 2. Derecede degilseniz daha az tazminat aliniyor buna son verilmeli. Soyleki doktora yapmis bir ogretmen olarak hayatinda ALESe bile hic girmemis bir ogretmenden daha az tazminat almak rahatsiz edici.

Yeni ÖMKda "uzman ogretmenlikte gecirdigi sure ne olursa olsun 20yillik tum ogretmenlere basogretmenlik hakki taninlanmali."

Tek seferlik bir madde yine adil olmaz.

erdembay1
Aday Memur
10 Haziran 2024 12:34

Tek seferlik değil

selimbay, 11 ay önce
Taslakta yazdığını söylediginiz 20 yılını dolduran öğretmenler doğrudan başöğretmen olacak ibaresi sadece tek seferlik bir şey mi olacak acaba. Kıl payı kaçıracağım sonraki yıllarda her 20 yıl doldurana verilir mi merak ettim.

cesmiser
Daire Başkanı
10 Haziran 2024 12:48

burda öemli olan 20 yılı dolduran uzman öğretmenlerin eğitim akademisinde eğitim almadan şartsız vb. başöğretmen olacak mı

prove
Aday Memur
10 Haziran 2024 13:04

Sanmam

20/25 hatta 30 yıllık ogretmenlerin akademiylen ne işi olur :/

cesmiser, 11 ay önce

burda öemli olan 20 yılı dolduran uzman öğretmenlerin eğitim akademisinde eğitim almadan şartsız vb. başöğretmen olacak mı

halis4242
Genel Müdür
10 Haziran 2024 15:02

4. madde acilen düzeltilmeli, ilkokul/ortaokul aynı binada olan bir okulda ortaokul idarecisi kalkıp 6 saat derse giriyor, sair zamanda ilkokul idarecisi ile aynı işleri yapıyor ve aynı ücreti alıyorlar!!?

Branş öğretmenleri için fiili ders mecburiyeti kaldırılmalıdır!!?

Musarp
Aday Memur
10 Haziran 2024 15:12

Öğretmenlik mesleğini icara eden tüm öğretmenlere yıl şartı aranmaksızın baş öğretmenlik tazminatı verilmelidir. Tüm öğretmenleri kapsayacak şekilde isteklerde bulunulmalıdır. Gerisi boş laftır.

10 Haziran 2024 15:24

Kendisi için iyi olan her şeyin en basitini dilemiş (direkt baş öğretmen olmak, idarecilerin eğitime tabii tutulmaması vb) ancak rekor puanlarla atanan yeni öğretmenleri kıskanıp iyice elensinler demiş

muallim_34
Genel Müdür
10 Haziran 2024 17:26

ÖMK, büyük şehirlerde ve kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave malî haklar getirmelidir.

10 Haziran 2024 17:36

Çok haklısınız hocam ama bu ÖMK ile yeni hak bırak eski haklarımızı alacaklar nerdeyse

muallim_34, 11 ay önce

ÖMK, büyük şehirlerde ve kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave malî haklar getirmelidir.

berkaydal
Şube Müdürü
10 Haziran 2024 17:44

Kendi yutar salkımı ele verir talkımı. İki yüzlü insanlarla cennete gideceğinize samimi insanlarla cehenneme gidin. Kendi yalandan yönetici olmuş hakkı korunsun istiyor üniversite kazanmış, üniversite bitirmiş, kpss'ye girmiş öğretmen olmuşa eleme istiyor. Bunların en iyisi benden 1000 km uzak olsun.

muallim_34
Genel Müdür
10 Haziran 2024 18:34

OMK hak edene hak ettiğini tam olarak vermeli...

Çalışan çabalayan öğretmenler teşvik edilmeli..

Hakkini da fazlasıyla almalı..

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi