Editörler : E.Kayı Han
12 Haziran 2024 00:27

İzin kağıdı soruşturma

Yıllık izne çıktım amir gece yola cikmamam için izin kağıdını sabah 5 te vereceğini söyledi bende acil isim olduğu için gece 12 den sonra yola çıktım ve izin kağıdını almadım hakkımda soruşturma açmışlar izinsiz garnizon terk diye böyle birşey olurmu

ByAstsubay
Memur
12 Haziran 2024 07:59

Çalıştığının birimin, Personel gece yola çıkmayacak tebliğ tebellüğünü imzaladı isen tutanak tutulur ,

mikomubu
Aday Memur
12 Haziran 2024 09:23

İzin belirtilen tarihte saat 00.00 itibari ile başlar. amiriniz izin kağıdını onayladıktan sonra size gec saatte vermesi izin sürenize fiili tecavüz sayılır. açıkça savunmanıza yazınız, tahminen savunmayı okumadan direkt "1/3 oranında aylıktan kesme" cezası verecekler. direkt bulunduğunuz ildeki idare mahkemesine başvurul iptalini isteyin.
12 Haziran 2024 15:29

Elbette olur. Direkt haksızsınız. Amiriniz, sizin can sağlığınızı düşünmekle hata etmiş. İşlemi yerindedir.

ataalperen
Genel Müdür
12 Haziran 2024 15:38

Amir keyfine göre tedbir alamaz gece yola çıkmayın diye. iznin başladığı gün izin kağıdı veririm diye bir şey yok. ceza verilirse idari dava açın. uzun uzadıya yazardım ama bence gereksiz bir uğraş içinde amiriniz.
12 Haziran 2024 15:40

Gece yola çıkamaz şeklinde tebliğ ettirmiştir...
ataalperen, 1 yıl önce
Amir keyfine göre tedbir alamaz gece yola çıkmayın diye. iznin başladığı gün izin kağıdı veririm diye bir şey yok. ceza verilirse idari dava açın. uzun uzadıya yazardım ama bence gereksiz bir uğraş içinde amiriniz.

ataalperen
Genel Müdür
12 Haziran 2024 17:03

o başla bir şey burda sorulan başka. tebliğ eder verir izin kağıdını. izin kağıdını sabah veririm demek keyfiyete girer.
Halkadami89, 1 yıl önce
Gece yola çıkamaz şeklinde tebliğ ettirmiştir...

ornetorenk
Şube Müdürü
12 Haziran 2024 18:13

İdari dava açsa amiri izin kağıdını keyfiyeten vermediği için kabahatli olur en fazla; ama konuyu açan arkadaş kendisi daha zararlı çıkar, sonuçta garnizonu izinsiz terk ettiği için kabahatli bence.

ataalperen, 1 yıl önce

ataalperen
Genel Müdür
12 Haziran 2024 18:25

idari davada cezası usulden iptal olur. şimdi tam emin olmamakla birlikte izin kağıdının 7 gün önceden hazırlanıp verilmesi ile ilgili bir madde vardı ama tam ne şekilde ve nerde hatırlamıyorum bi bakmam lazım. Örnek olaydaki amir muhtemelen soruşturma ve cezalandırma safhasında birden fazla hata yapar. idare mahkemeleri de en küçük hata da cezayı iptal ediyor. avukat değilim ama şimdiye kadar 6 dava için dilekçe yazdım ve hepsi de iptal oldu. Bu olayda da bulunur bir şeyler ve ilgili arkadaş asla zarar etmez. Eger izin kağıdı başladığı gün verilecekse amiri 00.01 de versin o zaman. kimse Tanrı değil. kafasına göre adetler çıkarmasın bence.
ornetorenk, 1 yıl önce

İdari dava açsa amiri izin kağıdını keyfiyeten vermediği için kabahatli olur en fazla; ama konuyu açan arkadaş kendisi daha zararlı çıkar, sonuçta garnizonu izinsiz terk ettiği için kabahatli bence.

Jandarr
Aday Memur
12 Haziran 2024 20:42

İzin verildi yol iznide yok içinde gece çıkmayın diye sabah veriliyor tebliğ yok sadece genel emir v

baha3454
Şube Müdürü
12 Haziran 2024 20:51

ceza alirsin son

ornetorenk
Şube Müdürü
13 Haziran 2024 00:06

Cezanın gerekçesi önemli bence burada; verilen emre aykırı olarak gece yolculuk yapmaktan mı, izinsiz garnizonu terketmekten mi ya da başka bir gerekçeden mi ona bakmak lazım. Elbette en güzeli konuyu açan arkadaş gitsin amirine mazeretini anlatsın, özür dilesin ve konu kapansın; kimsenin de başı ağrımasın.

ataalperen, 1 yıl önce
idari davada cezası usulden iptal olur. şimdi tam emin olmamakla birlikte izin kağıdının 7 gün önceden hazırlanıp verilmesi ile ilgili bir madde vardı ama tam ne şekilde ve nerde hatırlamıyorum bi bakmam lazım. Örnek olaydaki amir muhtemelen soruşturma ve cezalandırma safhasında birden fazla hata yapar. idare mahkemeleri de en küçük hata da cezayı iptal ediyor. avukat değilim ama şimdiye kadar 6 dava için dilekçe yazdım ve hepsi de iptal oldu. Bu olayda da bulunur bir şeyler ve ilgili arkadaş asla zarar etmez. Eger izin kağıdı başladığı gün verilecekse amiri 00.01 de versin o zaman. kimse Tanrı değil. kafasına göre adetler çıkarmasın bence.

ataalperen
Genel Müdür
13 Haziran 2024 00:07

ceza alır ama böyle boş işlerle uğraşan bir amir illa hata yapar.
ornetorenk, 1 yıl önce

Cezanın gerekçesi önemli bence burada; verilen emre aykırı olarak gece yolculuk yapmaktan mı, izinsiz garnizonu terketmekten mi ya da başka bir gerekçeden mi ona bakmak lazım. Elbette en güzeli konuyu açan arkadaş gitsin amirine mazeretini anlatsın, özür dilesin ve konu kapansın; kimsenin de başı ağrımasın.

baha3454
Şube Müdürü
13 Haziran 2024 07:04

gitmemen gerektiğini bildiğim halde gidiyorsun tahkikat başlayınca yok teblig edilmedi yok bisey söylenmedi bırak arkadaş bu işleri

haliyldrm
Aday Memur
20 Haziran 2024 13:12

Şef senin gibi 10 tane amirim olsun 10 una da canım feda 7 gün öncesinden hazırlanması gerekir şeklindeki hüküm hangi kanun/yönetmelik ve kaçıncı maddesi bunuda yazarsan çok makbule geçer
ataalperen, 1 yıl önce

ataalperen
Genel Müdür
20 Haziran 2024 13:26

Şimdiki haline baktım amir ile aynı gar izonda olmayanlar için o madde. Burdaki örnek olayda sakat olan bir sürü şey var. İzin başladığı gün gel izin kağıdı veriyim demek mobbinge girer. Buna benzer başkaca hareketleri de varsa mobbing üzerinde durulabilir. Burada ceza verilse bile birden fazla hatalı işlemden dolayı iptal edilir ceza. Geri kalan kısmı avukatların işi. bırakalım da onlar da ekmek yesin. Avukata para veremeyecek arkadaşlar idari dava dilekçe örneklerini internetten rahatlıkla bulabilir. Belki yüzlerce örnek var. Hakkınızı aramaktan korkmayın ama bunu ararken de adabınızla arayın.
haliyldrm, 12 ay önce
Şef senin gibi 10 tane amirim olsun 10 una da canım feda 7 gün öncesinden hazırlanması gerekir şeklindeki hüküm hangi kanun/yönetmelik ve kaçıncı maddesi bunuda yazarsan çok makbule geçer

baha3454
Şube Müdürü
21 Haziran 2024 23:33

emirler de var izin başladığı gün mesai başlangıcında izin kağıdı veriliyor ne mobbingi asker değilsin sen sanırım
ataalperen, 12 ay önce
Şimdiki haline baktım amir ile aynı gar izonda olmayanlar için o madde. Burdaki örnek olayda sakat olan bir sürü şey var. İzin başladığı gün gel izin kağıdı veriyim demek mobbinge girer. Buna benzer başkaca hareketleri de varsa mobbing üzerinde durulabilir. Burada ceza verilse bile birden fazla hatalı işlemden dolayı iptal edilir ceza. Geri kalan kısmı avukatların işi. bırakalım da onlar da ekmek yesin. Avukata para veremeyecek arkadaşlar idari dava dilekçe örneklerini internetten rahatlıkla bulabilir. Belki yüzlerce örnek var. Hakkınızı aramaktan korkmayın ama bunu ararken de adabınızla arayın.

haliyldrm
Aday Memur
21 Haziran 2024 23:46

Hocam ataalperen beyin dediğinde mantıksız hiçbir şey yok şahsi fikrim emirlerde var diorsunuz sözlü veyahut yazılı emirde olabilir eyvallah lakin verilen her sözlü veyahut yazılı emir kanunlara veyahut yönetmeliğe uygun mu varsayalım ki yönetmeliğe göre emri verse dahi ilgili yönetmeliğin herhangi bir kanun veya kanun hükmünde kararname ye aykırı mı eğer aykırı ise her zaman bir üstünde olan norm esas alınır die biliyorum
baha3454, 12 ay önce
emirler de var izin başladığı gün mesai başlangıcında izin kağıdı veriliyor ne mobbingi asker değilsin sen sanırım

baha3454
Şube Müdürü
21 Haziran 2024 23:50

yanlış biliyorsunuz demekki madem emri t3blig etmeden önce itiraz etseydiniz emri dava etseydiniz

ataalperen
Genel Müdür
21 Haziran 2024 23:56

Öyle bir şey yok. hangi emirde yazıyor o dediğiniz? izin yönetmeliğinde yok, ka unda yok, hangi emirmiş o? 25 senedir aynı işi yapıyorum bu arada. Sınıfım Personel. İzin başladığı gün izin kağıdı verilir diye bir emir görmedim. ayrıca emirler Tanrı kelamı değildir. Kanun, yönetmelik ve genelgeler ile celişirse yapmam. Şu herkese sen asker değilsin yazma huyunuzdan da vaz geçin. anladık en asker sizsiniz.
baha3454, 12 ay önce

Hatay31king
Aday Memur
23 Haziran 2024 06:45

Kanun herkesten üstündür istediği kadar tebliğ etsin gece 00:00 da izin başlar.
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi