Editörler : Pangaea
13 Haziran 2024 13:08

Kurul toplantısına katılmama yaptırımı var mı. ?

Hocalarım merhaba yıl sonu kurul toplantı tarihine karar verilmiş fakat haberim olmadığı için Perşembe günü de boş günüm olduğundan gitmedim, müdür hicbir şekilde yazılı sözlü dys üzerinden bildirmedi fakat size söyledim diyor ben de hocam inanın söylemediniz karıştırıyorsunuz dedim. Çarşamba günü okula gittik kafasına göre elektrikler yok diye bayan hocalarla pikniğe gideceklerini söyleyip saat 12 de okuldan eve götürdü bizi üstelik okula gelen çocukları da zorla eve göndermişler. Karne günü de dersim yok sınıfım yok diye memlekete gitmek için izin istedim verdi fakat sonra imzalar olduğunu gitmem gerektiğini söyledi ben de hocam 2 tane bilet aldım aktarmalı ve. 1 hafta bilet yok dememe ragmen rapor vs al dedi ona da kabul dedim iptal ettim yandı biletler söz verdiği halde. Anlamıyorum benimle kafayı bozmuş ne yapabilirim arkadaşlar ? Üstelik tüm öğretmenler içinde bana kadronu bu okuldan alıp gidersen iyi olur diye. 1ay önce sert bir çıkış yaptı arkadaşlarım şok oldu. Şikayet etmek istemiyorum ama diktatör gibi çocukları ulu orta azarlar öğretmenlere üst perdeden konuşur. Bir de kadın 45 yaşına gelmiş sözde aydin doktora falan yapıyor ama ne mizaç ne üslup hiçbir şey bilmiyor.. arkadaşlar yardımcı olur musunuz ? Cidden zoruma gitmeye başladı sen müdürsun diye öğretmene istediğin gibi baskı kuramazsin Cimer e yazmayı düşünüyorum artık. Bu kadın yüzünden zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tercih yaptım 3 yıl dolmamasina rağmen.

Pelinin1
Daire Başkanı
13 Haziran 2024 13:13

Hocam bişey anlamadım

Daha sırayla yazarsanız, toplantı ne zamandı, bildirim nasıl sözlü olabilir? Rapar aldın mı? Hiç bir şey anlaşılmıyor

RafaNadal
Memur
13 Haziran 2024 13:23

Sinirden hızlıca yazdım. Hocam Çarşamba günü okula gittik kahvaltı falan yaparlarken kendi aralarinda karar almışlar, Perşembe kurul toplantisi olacak diye ben duymadım çünkü yoktum orada sınıfta oturuyordum. Zaten kafasına göre 12 de çıkıp bir yerde oturmaya falan gittiler, bugün mesaj attı toplantıya gelmediniz rapor nerede diye. Ben de hocam haberim yok toplantı olduğundan ne dys üzeri ne de grupta görmedim gelirdim bilseydim gelirdim dedim. Size söyledim diye diretti, bende söylemediniz karıştırıyorsunuz dedim. Olay bundan ibaret 1 gün önceden karar almışlar ama ben yoktum orada sözlü beyan var ondan benim haberim yok. Hayır okulda boş oturutken toplantı yapmıyorsun keyfine göre pikniğe falan gidiyorsun çocukları okuldan kovuyorsun ama ertesi güne toplantı koyup beni suçluyorsun

Pelinin1, 1 yıl önce

Hocam bişey anlamadım

Daha sırayla yazarsanız, toplantı ne zamandı, bildirim nasıl sözlü olabilir? Rapar aldın mı? Hiç bir şey anlaşılmıyor

majesteleri7
Daire Başkanı
13 Haziran 2024 13:26

?Toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.?

At maddeyi önüne okusun önce sonra iş yapsın kafanı yorma

RafaNadal, 1 yıl önce

Sinirden hızlıca yazdım. Hocam Çarşamba günü okula gittik kahvaltı falan yaparlarken kendi aralarinda karar almışlar, Perşembe kurul toplantisi olacak diye ben duymadım çünkü yoktum orada sınıfta oturuyordum. Zaten kafasına göre 12 de çıkıp bir yerde oturmaya falan gittiler, bugün mesaj attı toplantıya gelmediniz rapor nerede diye. Ben de hocam haberim yok toplantı olduğundan ne dys üzeri ne de grupta görmedim gelirdim bilseydim gelirdim dedim. Size söyledim diye diretti, bende söylemediniz karıştırıyorsunuz dedim. Olay bundan ibaret 1 gün önceden karar almışlar ama ben yoktum orada sözlü beyan var ondan benim haberim yok. Hayır okulda boş oturutken toplantı yapmıyorsun keyfine göre pikniğe falan gidiyorsun çocukları okuldan kovuyorsun ama ertesi güne toplantı koyup beni suçluyorsun

RafaNadal
Memur
13 Haziran 2024 13:33

İkinci husus ise 1 hafta önce rica ettim karne günü dersim Saba yok, öğleden sonraya denk geliyor, bilet alıp gidebilir miyim diye ? git hocam sınıfın yok sorun değil dedi. Ben de 2 tane aktarmalı bilet aldım Çarşamba günü, hocam cuma okulda olacaksiniz şök imzalanacak dedi, ben de hocam size söyledim bilet aldım ve 1 hafta sonrasına kadar bilet yok dedim, beni ilgilendirmez dedi ses çıkarmadım. Biletler yandı para vs gitti 1 hafta sonraya bilet aldım. Şimdi de toplantıya gelmedin diyor.

Daha önce de okul çalışanları ve öğretmenlerin içinde, kadronu bu okuldan alır gidersen sevinirim diye sert bir şekilde çıkıştı, insanlar şok oldu, terbiyemden dolayı ses etmedim ama ileri gidiyor, herkes itaat ediyor ben önünde eğilip yağ çekmiyorum diye zoruna gidiyor. Kadının tek yaptığı öğrenciler bedava eşya getirsin, kantinci her sabah bedava kahvaltı hazırlasın türk kahvesi versin, okul bahçesindeki ağaçların meyvelerini toplayip evine götürsün, tek bildiği para ve itaat. Servisle okula gidip geliyor hepimiz servis ücreti ödüyoruz o ödemiyor işte böyle bir zihniyet. Cimer e şikayet etmek istiyorum ama bir şey çıkar mı bilmiyorum.

Pelinin1, 1 yıl önce

Hocam bişey anlamadım

RafaNadal
Memur
13 Haziran 2024 13:38

Hocam öyle yapacağım ama bazi okul müdürleri neden böyle anlam veremiyorum. Sen de öğretmendin o yoldan geçtin Tiran gibi davranıp her fırsatta öğretmeni zora sokmakla ne geçiyor ellerine. 10 yıllık gorevimde ilk kez böyle biriyle karşılaşıyorum küçücük okulda Cumhurbaşkanı gibi takılıyor. Kadın yüzünden meslekten soğudum bilmediği atlamadigi konu yok, branşim ile ilgili fikir verecek kadar cahil ders esnasında çocukların içinde bana sesini yükseltip dersi böyle işleme diyecek kadar hadsiz. Öğretmenlerle oturunca her şeyi o biliyor. Kifayetsiz muhteris derler ya. Ben de ciddiye almıyorum diye zoruna gidiyor.

majesteleri7, 1 yıl önce

?Toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.?

At maddeyi önüne okusun önce sonra iş yapsın kafanı yorma

majesteleri7
Daire Başkanı
13 Haziran 2024 13:38

Hocam sizin iş toplantı moplantı olayını geçmiş sizin okulda tuz kokmuş.ben davamın arkasındayım ya herro ya merro diyosan psikolojimle mücadele ederim baskılar bana vız gelir tırıs gider diyosan şikayetini yap önce cimere ordan bi şey çıkmazsa yargıya taşı.yok ben çok üzülüyorum ama bunlarla da uğraşamam diyosan terki diyar et tebdili mekanda ferahlık vardır.selametle?.

RafaNadal, 1 yıl önce

İkinci husus ise 1 hafta önce rica ettim karne günü dersim Saba yok, öğleden sonraya denk geliyor, bilet alıp gidebilir miyim diye ? git hocam sınıfın yok sorun değil dedi. Ben de 2 tane aktarmalı bilet aldım Çarşamba günü, hocam cuma okulda olacaksiniz şök imzalanacak dedi, ben de hocam size söyledim bilet aldım ve 1 hafta sonrasına kadar bilet yok dedim, beni ilgilendirmez dedi ses çıkarmadım. Biletler yandı para vs gitti 1 hafta sonraya bilet aldım. Şimdi de toplantıya gelmedin diyor.

Daha önce de okul çalışanları ve öğretmenlerin içinde, kadronu bu okuldan alır gidersen sevinirim diye sert bir şekilde çıkıştı, insanlar şok oldu, terbiyemden dolayı ses etmedim ama ileri gidiyor, herkes itaat ediyor ben önünde eğilip yağ çekmiyorum diye zoruna gidiyor. Kadının tek yaptığı öğrenciler bedava eşya getirsin, kantinci her sabah bedava kahvaltı hazırlasın türk kahvesi versin, okul bahçesindeki ağaçların meyvelerini toplayip evine götürsün, tek bildiği para ve itaat. Servisle okula gidip geliyor hepimiz servis ücreti ödüyoruz o ödemiyor işte böyle bir zihniyet. Cimer e şikayet etmek istiyorum ama bir şey çıkar mı bilmiyorum.

Pelinin1
Daire Başkanı
13 Haziran 2024 13:40

Hocam öncelikle sözlü bildirim diye bir şey olmaz, sohbet ederken toplantı kararı alınmaz, alınsa da bu bildirilmek zorunda

O konuda rahat ol, sana bildirilmeyen bir yere müneccim değilsin gidesin, o konuda bir yaptırım uygulayamaz

Diğer konuda da aynı şekilde malesef senin yapacağın bir şey yok çünkü sözlü izinin yasal geçerliliği yok, ama hocam sen de biletini iptal etmen gereksiz olmuş çünkü rapor alabilirdin

Raporuna kimse laf edemez

Sen kafaya takma zaten görev süresi dolar gider, ama görevi yenilenmemesi için ilçeye gidip anlat şube müdürüne yaptıklarını

RafaNadal, 1 yıl önce

RafaNadal
Memur
13 Haziran 2024 14:38

Hocam rapor almak için doktora yalan soylemek gerek ya da hasta rolü yapmam gerekiyordu, çünkü doktorlar rapor vermiyor özel durumu anlatsak bile, ben de buna tenezzül etmek istemedim, maddi kaybim olsun sorun değil de söz verip sonra olmaz demek erdem değil, yasal olarak evet orada olmak gerekiyor fakat git demese zaten bilet almazdım. Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim..

Pelinin1, 1 yıl önce

Hocam öncelikle sözlü bildirim diye bir şey olmaz, sohbet ederken toplantı kararı alınmaz, alınsa da bu bildirilmek zorunda

O konuda rahat ol, sana bildirilmeyen bir yere müneccim değilsin gidesin, o konuda bir yaptırım uygulayamaz

Diğer konuda da aynı şekilde malesef senin yapacağın bir şey yok çünkü sözlü izinin yasal geçerliliği yok, ama hocam sen de biletini iptal etmen gereksiz olmuş çünkü rapor alabilirdin

Raporuna kimse laf edemez

Sen kafaya takma zaten görev süresi dolar gider, ama görevi yenilenmemesi için ilçeye gidip anlat şube müdürüne yaptıklarını

berkaydal
Şube Müdürü
13 Haziran 2024 15:31

Müdürün kurul toplantısını o günde yapamaz. O saatte hiç yapamaz. Müdürün yiyorsa soruşturma açsın. Mevzuat belli.

İki satırlık mrvzuatları okumuyorsunuz, hakkınızı bilmiyorsunuz böyle tiplere kendinizi ezdiriyorsunuz.

Yapacağın tek şey tüm unsurlarla şikayet oluşturmak. Yasal mevzuata uymamak, öğrencileri göndermek,. Mobbing vs vs.

İlkin çok çemkirecek. Durumun ciddiyetini anlayınca nasıl da yola gelecek görürsün.

Şikayetlerini ver, cimere yaz, telefondan engelle. Sadece yazılı olarak iletişim kuracaksınız de. Muhatap olma hiçbir şekilde. Çözüm bu.

karub9191
Şef
13 Haziran 2024 15:39

Toplantı seminer döneminde olacak yazı geldi diye biliyorum. Diğer konular için Sendikanizi çağırın okula. Müdürle görussünler. Onlardan sonra bir şey olmuyorsa ilçeye gidip yazın dilekçeyi. Cimere falan gerek yok süreci uzatmayın.

Çok fazla üstünüze gelirse 17.30dan sonra bı görüşelim diyin ne olacaksa olsun. Önce konuşma sonra Kim kimi yerse.

Sonuncuyu çok onermemekle beraber Türkiye'de işe yaradığını söyleyebilirim.

Kagiş
Müsteşar
14 Haziran 2024 17:52

Çıkışta görüşelim, deyip raconu kesin!

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2024 18:46

Zümre, Kurul vb. tarihler merkezden geliyor. Sorun yok.

Herkesin içinde "kadronu bu okuldan alıp gidersen iyi olur" sözü ise ciddi cezayı gerektirir. Açık mobbing.

castis
Şef
14 Haziran 2024 23:40

Üslubu kabul edilemez çok yanlış. Bu arada karar almıştık demekle olmaz. Dys üzerinden bildirmesi gerekirdi. En azından WhatsApp üzerinden. Yaptırım olabilmesi için bildirim olması lazım. Yazılara iyice bakın bence.

Sizin de cumadan önce bilet almanız yanlış. Bu bizim işimiz. Okulun bitiş tarihi de belli. Ben olsam cuma öğleden sonradan daha önce almazdım bilet. Hem kimseye minnet etmeye hem de güvenmeye gerek yok böyle şeylerde.

sosyali
Şef
15 Haziran 2024 01:23

Toplantı 29 haziran cuma günü yapılacak hocam. Takvim bu şekilde ben de müdürlük yapıyorum toplantı yapılacağına dair dys den yazı çıkartıp imzalstmadıysa hiç bişey yapamaz

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
15 Haziran 2024 02:57

Toplantı tarihini imza karşılığı tebliğ etmeliydi yahut dys üzerinden bildirmeliydi.Watsup grubunda paylaşılmış olmasi da yeterli.Bunlardan biriyle bildirdiyse yaptırım uygulayabilir.

Dekemi
Memur
15 Haziran 2024 14:12

Hiçbir şey olmaz. Bir toplantı sözlü olarak bildirilemez, bu resmi bir işlemdir, resmi işlemler resmi yazı ile bildirilir

Dekemi
Memur
15 Haziran 2024 14:14

Whatsapp grubundan paylaşması yeterli değil , hatta geçersiz, resmi yazılar ya Dys üzdrinden gönderilir ya da doğrudan imza sirküsü şeklinde tebliğ edilir

Memleketinogretmeni, 1 yıl önce

Toplantı tarihini imza karşılığı tebliğ etmeliydi yahut dys üzerinden bildirmeliydi.Watsup grubunda paylaşılmış olmasi da yeterli.Bunlardan biriyle bildirdiyse yaptırım uygulayabilir.

Dekemi
Memur
15 Haziran 2024 14:22

Soruşturma açarsa, öğretmenimiz tüm kurul ve toplantıların seminer dönemi olan 24-28 haziran arası yapılacağına dair resmi yazıyı eklerse, müdür resmi yazıya uymayıp toplantı tarihini değiştirdiği için kendisi ceza alabilir

berkaydal, 1 yıl önce

Müdürün kurul toplantısını o günde yapamaz. O saatte hiç yapamaz. Müdürün yiyorsa soruşturma açsın. Mevzuat belli.

İki satırlık mrvzuatları okumuyorsunuz, hakkınızı bilmiyorsunuz böyle tiplere kendinizi ezdiriyorsunuz.

Yapacağın tek şey tüm unsurlarla şikayet oluşturmak. Yasal mevzuata uymamak, öğrencileri göndermek,. Mobbing vs vs.

İlkin çok çemkirecek. Durumun ciddiyetini anlayınca nasıl da yola gelecek görürsün.

Şikayetlerini ver, cimere yaz, telefondan engelle. Sadece yazılı olarak iletişim kuracaksınız de. Muhatap olma hiçbir şekilde. Çözüm bu.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi