Editörler : Pangaea
13 Haziran 2024 21:03

Mezuniyet Kıyafeti Soruşturma

Mezuniyet törenine gelen bazı öğrencileri almayan okul idaresine valilik soruşturma açmış.

Okullar kanunlara ve yönetmeliklere göre yönetiliyor. Öğrenciler de bunlara aykırı kıyafetle gelince görevini yapan okul idaresine soruşturma açmak fecaat.

Bu arada o yönetmelik birçok okulda uygulanmıyor. O da ayrı.

mhmet22
Aday Memur
13 Haziran 2024 21:43

Sus arap

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Haziran 2024 21:52

Türküm ve çocuklara, yıllarca -terör bölgesi dahil- vatan millet bilinci ve sevgisi aşıladım.

Mavi kanlı birisine garip bir itham.

Sarı sendikalı diye adamları her zaman gömecek değilim.

mhmet22, 10 ay önce

Sus arap

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
13 Haziran 2024 21:53

yalelli arap bile ülkesini bu çukurdan çıkarmak için modernleşme atılımları yapıyor. haksızlık etmişsiniz. bi biz kaldık.
mhmet22, 10 ay önce

Sus arap

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Haziran 2024 21:58

Çukurdan kastınız kanun ve yönetmelikler mi?

Yoksa dinlerin bu konudaki hükümleri mi ki mesajımın hiçbir yerinde buna işaret eden bir şey yazmadım. Mevcut yönetmeliklere uygun hareket etti diye soruşturma açılamaz.

Modernlik güzellik yarışmaları ile değil ilimde, fende, ahlakta ilerleme ile olur. Arap o konuda ne yapıyor onu yazman gerek.

şaşkın tarihçi, 10 ay önce
yalelli arap bile ülkesini bu çukurdan çıkarmak için modernleşme atılımları yapıyor. haksızlık etmişsiniz. bi biz kaldık.

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
13 Haziran 2024 23:12

rahat bırakın şu öğrencileri, zaten günlük giydikleri birşey değil, mezuniyet diyorlar, o okulda bin tane sorun vardır idare yine saçma işler peşinde

Entellektüelizm
Şube Müdürü
14 Haziran 2024 11:32

terör bölgesi ne? ülkede teröristlerin olduğu bir bölge mi var ?
atahoca, 10 ay önce

Türküm ve çocuklara, yıllarca -terör bölgesi dahil- vatan millet bilinci ve sevgisi aşıladım.

Mavi kanlı birisine garip bir itham.

Sarı sendikalı diye adamları her zaman gömecek değilim.

14 Haziran 2024 12:24

benim en sevdiğim insan peygamber efendim Muhammed s.a.v. Arap. şedid kafir türk de var arab ta var. mezuniyet konusuna gelince gerçekten bir veli bana bir kızın yırtmaçlı elbisesi yüzünden neler dedi. afedersiniz içini görüyorum minvalinde konuştu. biz öğrencilerimize hanımefendi gibi giyinmeyi öğretmenliyiz dansöz rakkas gibi değil.
mhmet22, 10 ay önce

Sus arap

muallim_34
Genel Müdür
14 Haziran 2024 12:32

Hocam boş verin..bunlar böyle..

Kendilerine dokunan bir olay olduğunda

Kanun yönetmelik v.s niye uygulanmıyor diye sıralanırlar..

Başkaları kanun yönetmelik uygulayınca eleştirirler..

Onun için anlamak istemezler..

atahoca, 10 ay önce

Çukurdan kastınız kanun ve yönetmelikler mi?

Yoksa dinlerin bu konudaki hükümleri mi ki mesajımın hiçbir yerinde buna işaret eden bir şey yazmadım. Mevcut yönetmeliklere uygun hareket etti diye soruşturma açılamaz.

Modernlik güzellik yarışmaları ile değil ilimde, fende, ahlakta ilerleme ile olur. Arap o konuda ne yapıyor onu yazman gerek.

didaof
Memur
14 Haziran 2024 14:34

Bu kıyafet işi çok can yakacak göreceksiniz. Öğretmenlerde başlayan bu açık seçik giyinme işi öğrencilere de geçti. Medya zaten pompalıyor. Okullar mide bulandırıcı yerlere döndü. Örf var kanun var töre var diyorsun adın arapa çıkıyor. Herkes iyi olduğu yeri gösteriyor. Kimi bacağını kimi orasını kimi burasını

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2024 16:32

OHAL, koruculuk vb. uygulamaların olduğu bölgeler...

Terör örgütlerini sıkça eylem yaptığı yerler...

Entellektüelizm, 10 ay önce
terör bölgesi ne? ülkede teröristlerin olduğu bir bölge mi var ?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2024 16:36

Mesajı doğru bir şekilde anladığınız için teşekkür ederim.

muallim_34, 10 ay önce

Hocam boş verin..bunlar böyle..

Kendilerine dokunan bir olay olduğunda

Kanun yönetmelik v.s niye uygulanmıyor diye sıralanırlar..

Başkaları kanun yönetmelik uygulayınca eleştirirler..

Onun için anlamak istemezler..

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
14 Haziran 2024 18:56

Mesele yönetmelikse başörtüsü yasağı olan dönemde de başörtüsü yönetmelik ile yasaklanmıştı. Yönetmelikte yasak olan her şeyin tartışmasız doğru kabul edilmesi düşünülemez.

feridun74
Şef
14 Haziran 2024 20:00

bu tür olaylarda kıyafet serbertisini savunan yani açıklığı savunanlar, nedense kapaılılğı, türbanı savunmuyor hatta eleştiriyor. zerre kadar samimi ve anlayışlı, zerre kadar hoşgörülü değiller, çevremden de biliyorum. bunların amaçları açıklık. bunların amaçları örtünmeye karşı durmak. net, olay bu. kıvırmaya gerek yok. y, açık kıyafetlerle ortalıkta dolaşmak psikolojik problem işaretidir, ilgi çekme fark edilme isteğidir. ya hu bu teşhirciliktir. millet sizin bir taraflarınızı görmek zorunda değil. örtünüzü evinizde örtün diyenler, açacakları yerlerini evlerinde açsınlar. samimi olun, hoşgörülü olun öyle mi? git işine.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2024 20:35

O zaman başörtüsü ile gelemiyorlardı. Bir yanlıştan dönüldü.

Bu arada şu andaki kıyafetlerin (göbek açık, dekolte, mini etek) karşılığı kapalılıkta başörtüsü değildir. Milli Eğitim Temel Kanunu'ndan: "...Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren..." ifadesinde buna işaret bulunabilir.

Bizim öğrencilik dönemimizde hangi ideolojiden olursa olsun derslere şu anda gelinen kıyafetlerle gelinmesine tolerans göstermiyordu. Psikolojik, sosyolojik boyuta girilince kültürel değerler maddesine eklenecek çok şey olabilir.

Sokaklarda cidden küçücük çocukların kendi farkında olmadıkları halleri vb. gibi hususlara girmedim zaten.

Konu başörtü tartışması değildir. Yönetmelik tartışmasıdır. Oraya geldiği zaman ise inanç kaynaklı konu bir ırka özgü gösterilemez. İslam geldiği zaman adamların kıyafetine bakılır. Tüm insanlığa peygamber olarak gönderilen şahsı ve inanları incitecek sözler söylememeli.

Soruşturma açılmasını en fazla dayandıracakları yer kişilerin eğitimine engel olmaktır ki burada da disiplinin işletilerek öğrencilere ceza verilmesi gerekmektedir.

Okullarda birçok sorunun olduğu ise doğrudur.

Evlenmek Gerek, 10 ay önce

Mesele yönetmelikse başörtüsü yasağı olan dönemde de başörtüsü yönetmelik ile yasaklanmıştı. Yönetmelikte yasak olan her şeyin tartışmasız doğru kabul edilmesi düşünülemez.

yeni_müdür
Aday Memur
14 Haziran 2024 23:24

İçine bakmış demekki art niyetli zihniyeti sakat

blackdesert, 10 ay önce
benim en sevdiğim insan peygamber efendim Muhammed s.a.v. Arap. şedid kafir türk de var arab ta var. mezuniyet konusuna gelince gerçekten bir veli bana bir kızın yırtmaçlı elbisesi yüzünden neler dedi. afedersiniz içini görüyorum minvalinde konuştu. biz öğrencilerimize hanımefendi gibi giyinmeyi öğretmenliyiz dansöz rakkas gibi değil.

didaof
Memur
14 Haziran 2024 23:36

Önünüzde çırılçıplak oturan birine hele de kapalı bir mekanda bakmadım, görmedim demek için kör olmak gerek. Zihniyeti düzgün. Burda et tüccarı olanlar sizsiniz. Lafa gelince çocuk, giyinmeye gelince kadın bireyleri istismar etmek için her fırsatı değerlendiriyorsunuz.

yeni_müdür, 10 ay önce

İçine bakmış demekki art niyetli zihniyeti sakat

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi