Editörler : Pangaea
16 Haziran 2024 11:08

İkinci bir il içine ihtiyaç var

İl içinde gerçekten çok mağdur oluyoruz. Yıllardır yer değiştirememekten bıktım çoğumuzda böyleyizdir eminim. Arkadaşlar bunun talebi için bir şey yapamaz mıyız?

Noluck
Aday Memur
16 Haziran 2024 11:09

İyi bayramlar bu arada

Kagiş
Müsteşar
16 Haziran 2024 11:31

Kesinlikle katılıyorum. 10 yıldır aynı okuldayız ve ev sahibi gibi olduk!! Zamanla da kimseyi tınlamaz olmaya başladık. Millet yolcu biz hancıyız sanki!!

Okula yeni idareciler geliyor ve hoopsss siz yokken biz vardık demeye getiriyoruz artık!! Durum böyle, bizden söylemesi!!

freef
Daire Başkanı
16 Haziran 2024 12:15

Milli Eğitim kitlendi kaldı. Ne ilk atama ne il içi ne il dışı ne görevde yükselme ne de emeklilik. Kimse kıpırdayamaz halde. Tüm yanlışlarıyla hantal, kokuşmuş, laçka bir kurum oldu ve müdahale etmesi gerekenler sadece seyrediyorlar. Bir bakmışzın, başına birileri gilmiş ve getmiş. İnsanlar serzenişte bulunuyor, insanlar ağlıyor, birileri çözüm önerileri getiriyor, sağır sultan bile duyuyor ama nafile.

Birileri diyor ki, bicayişle, sıra tayini ile, rotasyon ile, emekliliği teşvik ile başka bakanlıklarda ilgili kadrolara geçiş ile vs. vs. açın sistemi.

Sesler boş odalarda sanki yantılanıp tekrar ilk sölleyene dönüyor. Kör sağır dilsizler ordusu var hiçbir şey olmuyor, seyrediyorlar olan biteni duymazdan geliyorlar falan diyeceğim lakin duymuyorlar hatta seyretmiyorlar bile.

oyuncu6155
Aday Memur
16 Haziran 2024 12:54

İkinci İl içi istiyoruz

matemkogr
Kapalı
16 Haziran 2024 13:27

Neden ikinci il içi yapılmalı? İlk atama ile doldururlar boş kalan yerleri

Noluck
Aday Memur
16 Haziran 2024 19:24

Hocam bizim boşalan yerlerimize yine yeni atama gelir. Benim gibi yıllardır köy okuluna git gel yapanlar var. Yıllardır köy okullarından çıkamıyoruz. Ben çıksam il içinde başka okula gitsem benim okulum boşta kalıcak.

matemkogr, 10 ay önce

Neden ikinci il içi yapılmalı? İlk atama ile doldururlar boş kalan yerleri

adakızı
Genel Müdür
16 Haziran 2024 20:07

İkinci il içi değil sıra tayine ihtiyaç var...

Noluck
Aday Memur
16 Haziran 2024 20:21

Hocam bunu duydum ama tam olarak ne olduğunu nasıl bir yararı olduğunu bilmiyorum kime sorduysam da bilmiyorum dedi.

adakızı, 10 ay önce

İkinci il içi değil sıra tayine ihtiyaç var...

adakızı
Genel Müdür
16 Haziran 2024 20:45

Sıra tayinin amacı tayin değil boşluk doldurmadır. Puanınıza göre il içinde sıralamaya alınırsınız. İlk önce il içi yer değiştirme yapılır, yer değiştirmeler bittikten sonra il dışı yer değiştirme yapılır. Sıra işletilir. Eğer açık oluşmuşsa açık oluşan okullara il içi sıradan öğretmen alınır. Sonra özür atamaları gerçekleşir. Ardından oluşan boşlukların doldurulması için sıra tekrar işletilir. Bu süreçte sırada başlardaysanız atamanız gerçekleşir önünüzde birileri varsa duruma göre sıranın işletildiği dönemlerden birinde yer değiştirebilirsiniz. Sıra tayin 1 yıl boyunca geçerlidir ve ölüm, emeklilik, tarih sınırı olan ya da olmayan özür atamalarının her birinde sıra ilerlemeye devam eder. Kendi yaşadığım süreci anlatayım, ilk il içi tayin istediğimde ilk tercihimde 128. son tercihimde ise 40'lı sıralardaydım. İl içi, il dışı, o zaman yazın 3 kez özür ataması oluyordu, o atamalar gerçekleşti, Ben sıra 3. kez işletildiğinde tayin oldum. Düşünün tayinimin çıktığı okulda önümde 40 küsur kişi vardı ama il içiydi, sıra tayiniydi, özürdü, il dışıydı derken o 40 kişi eridi...

Noluck, 10 ay önce

Hocam bunu duydum ama tam olarak ne olduğunu nasıl bir yararı olduğunu bilmiyorum kime sorduysam da bilmiyorum dedi.

Noluck
Aday Memur
17 Haziran 2024 01:13

Anladım hocam anlattığınız için çok teşekkür ederim.

adakızı, 10 ay önce

Sıra tayinin amacı tayin değil boşluk doldurmadır. Puanınıza göre il içinde sıralamaya alınırsınız. İlk önce il içi yer değiştirme yapılır, yer değiştirmeler bittikten sonra il dışı yer değiştirme yapılır. Sıra işletilir. Eğer açık oluşmuşsa açık oluşan okullara il içi sıradan öğretmen alınır. Sonra özür atamaları gerçekleşir. Ardından oluşan boşlukların doldurulması için sıra tekrar işletilir. Bu süreçte sırada başlardaysanız atamanız gerçekleşir önünüzde birileri varsa duruma göre sıranın işletildiği dönemlerden birinde yer değiştirebilirsiniz. Sıra tayin 1 yıl boyunca geçerlidir ve ölüm, emeklilik, tarih sınırı olan ya da olmayan özür atamalarının her birinde sıra ilerlemeye devam eder. Kendi yaşadığım süreci anlatayım, ilk il içi tayin istediğimde ilk tercihimde 128. son tercihimde ise 40'lı sıralardaydım. İl içi, il dışı, o zaman yazın 3 kez özür ataması oluyordu, o atamalar gerçekleşti, Ben sıra 3. kez işletildiğinde tayin oldum. Düşünün tayinimin çıktığı okulda önümde 40 küsur kişi vardı ama il içiydi, sıra tayiniydi, özürdü, il dışıydı derken o 40 kişi eridi...

black1923
Aday Memur
18 Haziran 2024 11:29

Tayinler temmuzdan sonra yapılmalıdır. Çünkü emekli olanlardan sonra yerler bosalır.

feridun74
Şef
19 Haziran 2024 21:59

il içi yılda 2 defa yapılabilir aslında şubatta ve haziranda. tekrar yapılmasında fayda vardır

KARATEPE84
Aday Memur
19 Haziran 2024 22:49

İl içi emekli olanların yerine yapılmalıdır

uğurlu deniz
Aday Memur
28 Haziran 2024 11:06

2. bir il içi olacak gibi düşünüyorum.bu konuda beklenti var.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi