Editörler : Changes

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
01 Mart 2025 21:06

Müftünün iş göremezlik belgesini kabul etmiyorum deme yetkisi yoktur. İş görememezlik belgesinin gerçeğe aykırı düzenlendiğini düşünüyorsa, belgeyi işleme koyar, belge sahibinin de hakem hastaneye sevki için yazı hazırlar. Hakem hastanesinden gelecek rapor, ilgilinin aleyhineyse, o zaman disiplin soruşturması başlatılır.

Buradaki aslolan konu şudur: Sizin raporunuz gerçeğe aykırı mı değil mi ? Şayet raporunuz gerçeğe aykırı değilse endişe etmenize gerek yok.

cansumim
Aday Memur
03 Mart 2025 08:39

Müftü personelle neden uğraşır?? Şahsi bi sıkıntınız mı var kendisiyle?

mhmtypc60
Aday Memur
03 Mart 2025 16:37

rapor aldığın tarih yıllık izin tarihleri içerisinde ise kabul etmesi gerekir ya da hakem hastaneye sevk eder. ama yıllık izin bittikten sonraki bir gün rapor aldıysan bu rapor geçersizdir.

fener66
Müsteşar Yardımcısı
06 Mart 2025 09:39

konu kapandı mı, sonuçlandı mı?

bnymn55
Şef
07 Mart 2025 00:18

Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları Yönetmeliği'nin 7. maddesinin 6. fıkrası der ki: Geçici görev ve kanuni izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur.

Ee, adam zaten yıllık iznimi kullanıyordum demiş! Sanırım o izin bitmeden son gün almıştır. Yani hakkı var!

turkcecii05, 5 ay önce
hafta içi başka ilden rapor alamazsanız alırsanız usule uygun olmaz ve hemen ertesi gün görev yerinize dönmeniz gerekir

bnymn55
Şef
07 Mart 2025 00:20

Kaymakamların raporlara karışmaya hakkı yok!

Milli Eğitim Müdürlerinin de!

Misal okulda okul müdürü hakem hastaneye sevk edebilir! Aksi bir durum kanunsuzdur!

Yani müftü efendi hakem hastaneye sevk edecekti!

bnymn55
Şef
07 Mart 2025 00:25

Öyle bir şey yok tabi ki de. İptal edilenler oluyor ve bunun sonunda uyarı veya kınama gibi disiplin cezası oluyor. Tabi yüzde 90'ı onaylanıyor. Uzun süreli bir raporsa ve gerçekten hasta değilken alınmışsa iptal edilebilir ama 1-2 günlük raporlara pek bakılmıyor, direkt onay.

kompozisyon, 7 ay önce

Hiçbir doktor hiçbir doktorun raporunu iptal etmez. Hakem heyetindekiler de sonuçta doktordur hocam

Fetih1526
Aday Memur
10 Mart 2025 07:36

Amir raporu kabul etmeme gibi bir lüksü yoktur. Sadece izne çevirmez. İzinsiz gelmemiş gibi görünürsünüz. Tabii buda suçtur. Kaç gün rapor aldınız?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
12 Mart 2025 09:19

Konunun sonucunu ben de merak ettim.

Durum sayın Çotanak'ın belirttiği gibidir. Rapor kabul etmeme diye bir şey yoktur. Sadece hakem hastaneye gönderilir. Hastane de bu hastayı öncelikli olarak değerlendirip sonucu kuruma bildirir. Başka arkadaşların da belirttiği gibi kolay kolay aksi bir durum da çıkmaz.

Bir diğer husus da bazı arkadaşlar "bu işe kaymakam karışmaz" demişler. Kaymakamın yetki devri talimatında bu durum nasıl işlendiyse ona göre davranılır. Bizim kaymakamımız da suistimallerin önüne geçmek için rapor izinlerini ve 3 günden fazla olan mazeret izinlerini kendisi imzalıyor. Bu yetkiyi amirlere devretmiyor. Diğer yıllık izinleri ise amirler imzalıyor.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
12 Mart 2025 09:23

"İzne çevirmemek" diye bir şey yoktur. Çalışamayacak durumda "hasta" olan birini çalıştıramazsınız. Kimse bu sorumluluğu alamaz. Raporlu birinin çalıştırılması sırasında başına gelebilecek en ufak zarardan çalıştıran kişi sorumlu olur. Adı üstünde "iş göremezlik" belgesi.

Fetih1526, 2 ay önce
Amir raporu kabul etmeme gibi bir lüksü yoktur. Sadece izne çevirmez. İzinsiz gelmemiş gibi görünürsünüz. Tabii buda suçtur. Kaç gün rapor aldınız?

Enflasyonizm
Aday Memur
15 Mart 2025 16:11

Eeee soytari efendi sonuc ne oldu sonuc? Buraya da hep boyle isi dusunce gelen tipler dolustu

Toplam 51 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi