Olaylara kendi pencerenizden bakıyorsunuz.
Hangi Müftülükte çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ya sizin eğitim hizmetlerine bakan arkadaş işi bilmiyor yada siz haklarınızı bilmiyorsunuz.
Çalıştığım ilçe müftülüğünde Eğitim hizmetlerine ben bakıyorum. 4-6 Yaş Kurs yöneticileri topladıkları aidatları vakıfa yatırır daha sonra vakıf aracılığı ile Yardımcı anne ücretlerini ve SGK işlemlerini biz vakıftan ödüyoruz. Öğrenci başı 2.500 TL ile 7.000 TL arası aylık ücret alıyorsunuz. En düşükten hesaplayalım 10 öğrenciniz olsa ayda 25.000 TL yapar bunun bir kısmını (biz Asgari ücretin yarısı olarak ödüyoruz) siz ne kadar veriyorsunuz bilmem yardımcı anneye veriyorsunuz.
Bu yıla kadar Elektrik parasını siz ödüyordunuz artık başkanlık ödüyor.
Etkinlik kitaplarının bir çoğu zaten başkanlıktan geliyor. Hepsi ücretsiz değil evet ama ücretsiz olan etkinlik kitapları da var.
Meb Sistemine hiç girmeyin E okula girip öğrenci kaydı yapamayan Nakil işlemlerine onay veremeyen bir sürü K.K.Ö var.
Ek ders Konusuna gelirsek Yanlış mı hatırlıyorum diye EHYS sisteminden teyit ettim burada manipülasyon yapmayın 4-6 Yaş K.K.Ö Ler Ek ders ücreti alırlar.
Bana kalsa 4-6 Yaş kurslarını Komple kaldırırım. Çünkü kreş hizmeti veriyor vatandaşın da işine geliyor aylık 2.500 TL ye kreş mi bulacak.
Dönem aralarında izin kullanıyorsunuz zaten ara tatiller yarı yıl tatilleri bunun dışında mazeret izni de kullanıyorsunuz.
Her şeyi geçtim memnun değilsen hafızlık Kursuna geç sabah 7:30 da ders başı yap Cumartesi ve resmi tatiller dahil çalış o zaman göreyim.
Kadrolu öğreticilerden ziyade Fahri öğreticilere çok saygım var canla başla çalışıyor ve sadece ek ders ücreti alıyorlar. Dört Dörtlük de hizmet veriyorlar. Ne zaman ki kadroya geçtiler o zaman işin rengi değişiyor. Çalıştığım bir çok hoca hanım fahri iken çok güzel çalışıyordu hasbel kader fahrilere kadro geldi artık umurunda bile değil.
Olaylara kendi pencerenizden bakıyorsunuz.
Hangi Müftülükte çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ya sizin eğitim hizmetlerine bakan arkadaş işi bilmiyor yada siz haklarınızı bilmiyorsunuz.
Çalıştığım ilçe müftülüğünde Eğitim hizmetlerine ben bakıyorum. 4-6 Yaş Kurs yöneticileri topladıkları aidatları vakıfa yatırır daha sonra vakıf aracılığı ile Yardımcı anne ücretlerini ve SGK işlemlerini biz vakıftan ödüyoruz. Öğrenci başı 2.500 TL ile 7.000 TL arası aylık ücret alıyorsunuz. En düşükten hesaplayalım 10 öğrenciniz olsa ayda 25.000 TL yapar bunun bir kısmını (biz Asgari ücretin yarısı olarak ödüyoruz) siz ne kadar veriyorsunuz bilmem yardımcı anneye veriyorsunuz.
Bu yıla kadar Elektrik parasını siz ödüyordunuz artık başkanlık ödüyor.
Etkinlik kitaplarının bir çoğu zaten başkanlıktan geliyor. Hepsi ücretsiz değil evet ama ücretsiz olan etkinlik kitapları da var.
Meb Sistemine hiç girmeyin E okula girip öğrenci kaydı yapamayan Nakil işlemlerine onay veremeyen bir sürü K.K.Ö var.
Ek ders Konusuna gelirsek Yanlış mı hatırlıyorum diye EHYS sisteminden teyit ettim burada manipülasyon yapmayın 4-6 Yaş K.K.Ö Ler Ek ders ücreti alırlar.
Bana kalsa 4-6 Yaş kurslarını Komple kaldırırım. Çünkü kreş hizmeti veriyor vatandaşın da işine geliyor aylık 2.500 TL ye kreş mi bulacak.
Dönem aralarında izin kullanıyorsunuz zaten ara tatiller yarı yıl tatilleri bunun dışında mazeret izni de kullanıyorsunuz.
Her şeyi geçtim memnun değilsen hafızlık Kursuna geç sabah 7:30 da ders başı yap Cumartesi ve resmi tatiller dahil çalış o zaman göreyim.
Kadrolu öğreticilerden ziyade Fahri öğreticilere çok saygım var canla başla çalışıyor ve sadece ek ders ücreti alıyorlar. Dört Dörtlük de hizmet veriyorlar. Ne zaman ki kadroya geçtiler o zaman işin rengi değişiyor. Çalıştığım bir çok hoca hanım fahri iken çok güzel çalışıyordu hasbel kader fahrilere kadro geldi artık umurunda bile değil.
Personeliçe , 12 ay önce
Sizin Kuran Kurslariyla ilgili cok dogru bilgilere sahip oldugunuz soylenemez..4 6 yasta kurs hocasiyim.Cogu kursta yardimci abla yok (benim de yok) olanlar da işi ona asla yaptiramaz.O sadece cocuklari tuvalete götürüp bizim hazirladigimiz etkinlikleri cocuklar yaparken baslarinda durur.Biz hem M.E.B'ye bagli ana siniflarindaki mufredati uygulariz hem dini eğitim değerler eğitimi veririz.Her kesimden ogrencimiz var ve yaptiklarimizi gorunce bu kadar da iyi bir eğitim beklemiyorduk diye teşekkür ederler.Cunku ikı eğitimi 4 6 yas grubundaki cocuklara vermek gercekten cok zor.Kurslarin sartlarina hiç girmeyim çünkü o kadar zorlukla karsi karsiyayiz ki sadece hocalar olarak bız ne yapabilirsek odur herhangi bir destek yoktur Diyanetten. Cogu eksigi cebimizden harcayarak gideririz materyal olarak.Siniflarin boyasina varan kadar cogunlukla hocalar ilgilenir.Mebdeki gibi kitaplarimiz onumuzde hazir degildir.Simdi ne kıtabi diyenler cikar etkinlik kitaplari.O ogleye kadar dediginiz iş o kadar yorucu ve yipraticidir ki 1 saat aile katilimi etkinligine cagirdigim velilerim ben bir hafta bas agrisi cekerim Allah yardımciniz olsun diyerek cikar sınıftan.Nöbetimiz var ogretmenler gibi ek ders almayiz.Ve gelelim asıl konuya bızim kış donemi bitince sadece 3 haftalik bir aramiz var ve bunun 1 haftasinda yaz kursu kayitlari icin hocalar kursa gelecek diye bizi zorunlu tutarlar geriye o kadar yorgunluktan sonra 2 hafta kalir ve o hafta da da cocuklarimiz okulda olur yani bir tatil planimiz olamaz ailecek.Sonra yaz kursu baslar cogu Bodrum katlarda klimasi bile olmayan kurslarda yaklasik 2 ay da yaz kursu devam eder.Arastirin bu sene yaz kursu 16 Agustosta bitiyor 4 6 yaslar 9 Eylulde okullarla birlikte aciliyor.Yine o son hafta kayit ve hazirlikla kursta geciyor.Simdi bız ne memurlar gibi istedigimiz zamanda izin alabiliyoruz ne ogretmenler gibi yaz tatili yapabiliyoruz.Yaptigimiz iş ogretmenlikten daha agir .Bıze ogrenci gonderenler bilir.Ihtiyac odaklilarin(bilmeyenler icin büyükleri okutanlar) bıze göre işi daha kolay.Diyanetin en basta 4 6 yasi ayrı tutmasi haklarini gozden gecirmesi gerekir ki böyle yanlış bilinenler bir düzelsin.Bizim hak istememiz sucmus gibi gorulmez böylece.Cunku bız de 657ye tabi devlet memurlariyiz ve hakkimizi tabi ki arayacagiz