Editörler : gül-feşan

yilmaz7
Memur
28 Kasım 2024 13:27

Önceki başvurum mazeret atama tarihinden itibaren bir yıl dolmadığı için reddedildi. 17 Kasımda bir yıl dolduğu için yeniden başvuru yaptım fakat bu sefer de bakanlık dilekçeyi ALT BÖLGE olarak değerlendirmiş ve yine red vermiş. Gelen cevap şu şekilde

iliniz Danica Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde Saghk Teknikeri (Dis Protez) olarak görev yapan Yasin YILMAZ' in, Saglik Bakanligi Atam.

Degistirme Yönetmeliginin 26 maddesi 5.fikrasina göre Antalya iline naklen atanma istegi hakkindaki ilgi yaziniz ekindeki dilekçesi incelenmisti

Bakanligimiz Istihdam Planlama Komisyonunun (IPK) 05/07/2024 tarihli karan ile Istanbul ve Kocaeli illerinde tabip dis saglik personeli olmasi sebebiyle Personel Dagihim Cetveline göre C ve D hizmet grubunda bulunan unvanlarda "S. ve 6. Bölge iller haric olmak Üzere" tabip dis personeli alt bölge tayinlerinin yapilmamas hakkindaki 02/01/2024 tarihli istihdam ve Planlama Komisyon kararlannin bitimi tarihinden

31/12/2024 tarihine kadar uzatilmasina karar verilmistir.

Yukarida anilan iPK Karan kapsaminda ilinizin Saglik Teknikeri (Dis Protez) unvan/bransinda 2024 Kasim-Aralk Bölge Hizmet grubuna hizmet grub iller arasinda yer almasindan dolay adi geçenin Antalya iline naklen atanma talebi hakkinda islem tesis edilememistir.

Bilgilerinizi ve ilgiliye tebligini rica ederim.

Hatalı bir değerlendirme olduğunu düşünüyorum çünkü benim başvurum alt bölge tayini ile ilgili değil eş mazeretine istinaden yapılan atama dahilinde eski görev yerine bir defaya mahsus geri dönüş ile ilgiydi. (Atama bakıl yönetmeliği 26.md. /5f ) konu hakkında bilgisi olan var mı acaba

Ozdmrcilem
Aday Memur
29 Kasım 2024 00:36

Ocak ayında mazeretin devam ettiğini gösteren belgeyi verdiniz mi vermediyseniz dikkate alındı mı ?

yilmaz7, 8 ay önce

Önceki başvurum mazeret atama tarihinden itibaren bir yıl dolmadığı için reddedildi. 17 Kasımda bir yıl dolduğu için yeniden başvuru yaptım fakat bu sefer de bakanlık dilekçeyi ALT BÖLGE olarak değerlendirmiş ve yine red vermiş. Gelen cevap şu şekilde

iliniz Danica Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde Saghk Teknikeri (Dis Protez) olarak görev yapan Yasin YILMAZ' in, Saglik Bakanligi Atam.

Degistirme Yönetmeliginin 26 maddesi 5.fikrasina göre Antalya iline naklen atanma istegi hakkindaki ilgi yaziniz ekindeki dilekçesi incelenmisti

Bakanligimiz Istihdam Planlama Komisyonunun (IPK) 05/07/2024 tarihli karan ile Istanbul ve Kocaeli illerinde tabip dis saglik personeli olmasi sebebiyle Personel Dagihim Cetveline göre C ve D hizmet grubunda bulunan unvanlarda "S. ve 6. Bölge iller haric olmak Üzere" tabip dis personeli alt bölge tayinlerinin yapilmamas hakkindaki 02/01/2024 tarihli istihdam ve Planlama Komisyon kararlannin bitimi tarihinden

Yukarida anilan iPK Karan kapsaminda ilinizin Saglik Teknikeri (Dis Protez) unvan/bransinda 2024 Kasim-Aralk Bölge Hizmet grubuna hizmet grub iller arasinda yer almasindan dolay adi geçenin Antalya iline naklen atanma talebi hakkinda islem tesis edilememistir.

Hatalı bir değerlendirme olduğunu düşünüyorum çünkü benim başvurum alt bölge tayini ile ilgili değil eş mazeretine istinaden yapılan atama dahilinde eski görev yerine bir defaya mahsus geri dönüş ile ilgiydi. (Atama bakıl yönetmeliği 26.md. /5f ) konu hakkında bilgisi olan var mı acaba

Kvsrruncll
Aday Memur
30 Kasım 2024 00:23

eğitim tayinimi bozup eski görev yerime gidebilir miyim eğer eşimi yanıma yollamazlarsa ben gidebilir miyim acaba
yilmaz7, 1 yıl önce

aynı sendikanın web sayfasında bulunan yönetmelik maddesi:

Mazeret durumu devam ederken eski görev yerine geri dönme (Md. 26-5.fıkra)

? Eğitim Durumu ile Eş durumu mazereti kapsamında atanmış olup mazereti devam ederken eski görev yerlerine geri gitmek isteyenler, mazeret durumuyla atandıktan sonra 5 yılını tamamlamamış olması ve talebi halinde bir defaya mahsus olmak üzere eski görev yerine veya eski görev yeri esas alınarak alt bölge tayin hükümlerine göre atanabilir.

herhangi bir süre kısıtlamasından bahsedilmemiş görünüyor.

s.k.s.k
Memur
29 Ocak 2025 20:21

Tayin durumunuz ne oldu acaba

yilmaz7, 8 ay önce

Kvsrruncll
Aday Memur
31 Ocak 2025 00:16

lütfen cevaplar mısınız eşim eğitim tayini ile gelip tekrar eski yerine döndü şimdi benim mazeretim ortadan kalktı eski yerime nasıl döneceğim hangi yolu izlemem lazım geleli 2 ay oldu bu arada benim
Svc16, 10 ay önce

evet bir kere eş durumu mazaretim sonlandı eş durumu atamam kabul edilmediği için eski görev yerime döndüm. tekrar başka ile eş durumu istedim şuan burda çalışıyorum. üç buçuk yıl oldu eski görev yerime tekrar dönebiliyor muyum mazaretim hala devam ediyor ama şehir değişikliği yapmak istiyorum ?

Kvsrruncll
Aday Memur
31 Ocak 2025 00:20

Yılmaz Bey bu madde yeni yönetmelikten sonra kaldırılmadı mı eski görev yerine bir defaya mahsus dönme maddesi ?
yilmaz7, 1 yıl önce

aynı sendikanın web sayfasında bulunan yönetmelik maddesi:

Mazeret durumu devam ederken eski görev yerine geri dönme (Md. 26-5.fıkra)

? Eğitim Durumu ile Eş durumu mazereti kapsamında atanmış olup mazereti devam ederken eski görev yerlerine geri gitmek isteyenler, mazeret durumuyla atandıktan sonra 5 yılını tamamlamamış olması ve talebi halinde bir defaya mahsus olmak üzere eski görev yerine veya eski görev yeri esas alınarak alt bölge tayin hükümlerine göre atanabilir.

herhangi bir süre kısıtlamasından bahsedilmemiş görünüyor.

Kvsrruncll
Aday Memur
31 Ocak 2025 00:22

5. ve 6. bölgeler hariçten kasıt yönetmelikte şu yazıyor talebiniz varsa eğer 5. ya da 6. bölgede iseniz kalırsınız talep etmezseniz o bölgede olsanız bile eski görev yerinize dönebilirsiniz
lDeimosl, 1 yıl önce

Ayrıca mazereti sona eren personel atanma talebinde bulunmaz. Bakanlık tarafından zorunlu olarak eski görev yerine gönderilir 5. ve 6. bölgeler hariç. 2 yıl yönetmelik kapsamında atanma talepleri için geçerli bir süre.

Kvsrruncll
Aday Memur
31 Ocak 2025 00:23

Yılmaz Bey dilekçeniz halloldu mu ekip üzerinden mi yüklediniz ?

Kvsrruncll
Aday Memur
31 Ocak 2025 00:40

kesinlikle yanlış çünkü İstanbul kocaeli bu iki il alt bölge tayinine kapatılmıştı o tarihlerde bu doğrudur fakat sizin dilekçenizi alt bölge olarak değerlendirmişler dediğiniz gibi ve baştan sona zaten yanlışlık var tekrar itiraz dilekçesi verin durumu belirtip
yilmaz7, 8 ay önce

yilmaz7
Memur
31 Ocak 2025 14:45

Sürekli farklı cevaplar ve her seferinde olumsuz karar verildiği için itiraz etmedim.

Kasim ayi sonunda yayınlanan yeni yönetmelikte de eski görev yerine dönüş maddesi kaldırılmıştı. Bakanlık personeline dert anlatmak deveye Hendek atlatmaktan daha zor. Bariz yordular yönetmeliğe uygun karar vermediler en sonunda yönetmeliği değiştirdiler.

2025 Ocak ayinda eşimin görev yeri belgesini yeniden verdim.

En yakin kurum içi atamaya başvurabileceğim tarih 2026 Ocak.

Bekliyoruz?

Kvsrruncll, 6 ay önce
kesinlikle yanlış çünkü İstanbul kocaeli bu iki il alt bölge tayinine kapatılmıştı o tarihlerde bu doğrudur fakat sizin dilekçenizi alt bölge olarak değerlendirmişler dediğiniz gibi ve baştan sona zaten yanlışlık var tekrar itiraz dilekçesi verin durumu belirtip

Yalcn19
Aday Memur
06 Şubat 2025 11:47

Arkadaşlar eşim Polis di Çorumda çalışırken eş tayini ile Bitlis e gittim sonra batıya Yozgat a döndük burda da boşanıyoruz şimdi diyolarki eski görev yerine gönderirler seni E ben zaten eski görev yerim olan Bitlis e de eş durumu ile gittim ben esasen Çorum a gitmek istiyorum nasıl olacak bilen var mi

ekml
Aday Memur
06 Şubat 2025 14:05

ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Yalcn19, 5 ay önce
Arkadaşlar eşim Polis di Çorumda çalışırken eş tayini ile Bitlis e gittim sonra batıya Yozgat a döndük burda da boşanıyoruz şimdi diyolarki eski görev yerine gönderirler seni E ben zaten eski görev yerim olan Bitlis e de eş durumu ile gittim ben esasen Çorum a gitmek istiyorum nasıl olacak bilen var mi

Kvsrruncll
Aday Memur
06 Şubat 2025 15:35

boşandıktan sonra 3 ay içerisinde ailenizin olduğu yere gidebiliyorsunuz
Yalcn19, 5 ay önce

ekml
Aday Memur
06 Şubat 2025 21:56

peki bu arkadasin orneginden gidersek es durumu mazereti sonlandi bu arkadas ilk gorev yeri coruma mi yoksa ilk es durumu yaptigi il olan bingole mi doner bilginiz var mi bu konuda
Kvsrruncll, 5 ay önce
boşandıktan sonra 3 ay içerisinde ailenizin olduğu yere gidebiliyorsunuz
Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi