Editörler : Pangaea
03 Temmuz 2024 07:47

DYS Kilitlendi. süre Uzatılır mı?

Zaten sistemde okudum ibaresine tıklayınca sistem gidiyordu.Çoğunu da bu yüzden okudum kısmına tıklamadan okudum..Şimdi ise sistem çöktü?

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
03 Temmuz 2024 09:43

idareciye açık. işlem yapabiliyoruz

asenptot
Aday Memur
03 Temmuz 2024 13:53

hala sorunlu.

03 Temmuz 2024 14:15

Bizim idareci de devamlı mesaj atıyor ama giremiyoruz

muscho
Aday Memur
03 Temmuz 2024 16:20

hocam idare ve öğretmenler için farklı sayfalar kullanılıyor.. dys.meb.gov.tr idare için dysweb.meb.gov.tr öğretmenler için.

fenogretmeniyim, 12 ay önce

idareciye açık. işlem yapabiliyoruz

RaSKaH
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 20:06

Okunmamış yazıların derdine neden düştünüz anlamadım. Dys den ebsy geçiş 5 temmuz olacak ancak dys kullanıma açık tutulacak deniliyor gelen yazıda. Bu süreçte okunmamış yazılarınızı okundu yapabilirsiniz.

muscho
Aday Memur
03 Temmuz 2024 20:19

hocam bize son okunma 4 temmeuz dedi idare..Ayrıca işin komik yanı ben o yazıları okudum ..çoğunu.. okundu olarak işaretlemedim..çünkü okunduya bastığımda sistem gidiyor ekran kayboluyordu.

RaSKaH, 12 ay önce

Okunmamış yazıların derdine neden düştünüz anlamadım. Dys den ebsy geçiş 5 temmuz olacak ancak dys kullanıma açık tutulacak deniliyor gelen yazıda. Bu süreçte okunmamış yazılarınızı okundu yapabilirsiniz.

RaSKaH
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 21:01

"

Şimdi üşenmedim baktım gelen yazıya. Yazı şöyle :

"Bakanlığımız Merkez, Yurt Dışı ve Taşra teşkilatında Elektronik Belge Yönetim Sistemi olarak kullanılan Doküman Yönetim Sisteminin (DYS) 04.07.2024 tarihinde evrak oluşturmaya kapatılarak sadece geçmişte oluşturulan evrakların görüntüleme olarak açık kalması ve 05.07.2024 tarihinden itibaren Belgenet Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda 04.07.2024 tarihinden itibaren DYS üzerinde aktif iş bırakılmayacak olup, tüm iş ve işlemler ise ekteki EBYS Uygulama Esasları doğrultusunda yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." Ekte verilen uygulama esaslarının 1. maddesi ise şöyle "1. EBYS?ye geçilmesiyle birlikte, Doküman Yönetim Sistemi'nde (DYS) evrak oluşturma, onaylama ve sayı alma işlemleri (üst yazı, olur vb.) yapılamayacaktır. Bu nedenle, yönetici, öğretmen ve diğer personelin DYS aktif iş listesinde bulunan tüm evrakları (büro kayıt, akış bitirme, okudum vb.) 04.07.2024 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir" Benim kanaatim yeni yazışma sistemine geçiş bir süreci kapsayacağından bu süre ya uzatılır ya da tamam biz hallettik okunmayanları gibi bir şey derler. Öğretmenler tatilde, yaylada, köyde.. Seçilen zaman yanlış.

muscho, 12 ay önce

hocam bize son okunma 4 temmeuz dedi idare..Ayrıca işin komik yanı ben o yazıları okudum ..çoğunu.. okundu olarak işaretlemedim..çünkü okunduya bastığımda sistem gidiyor ekran kayboluyordu.

Velocıraptor
Genel Müdür
03 Temmuz 2024 21:19

1000 tane var 1 tanesini bile okumayacağım. beni ilgilendirmeyen hiç bir yazıyı da okumam.

cesmiser
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 21:23

dys ye giriş yapılıp şu anda okundu diye işaretlenebiliyor mu

RaSKaH
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 21:25

Öğretmenlerin girişlerinde sorun var sanırım hocam. İdare olarak herhangi bir aksama yok henüz.

cesmiser, 12 ay önce

muscho
Aday Memur
03 Temmuz 2024 21:37

Yoğunluktan açılmıyor.

cesmiser, 12 ay önce

Dekemi
Memur
03 Temmuz 2024 21:55

Bu yazıdan öğretmenlerin kendilrrini ilgilendirmeyen yazıları okudum diye işaretlemeleri gerektiği anlaşılmıyor, sadece DYS Ile ilgili işin varsa hallet çünkü yeni sisteme geçiyoruz diyor

RaSKaH, 12 ay önce

"

Şimdi üşenmedim baktım gelen yazıya. Yazı şöyle :

"Bakanlığımız Merkez, Yurt Dışı ve Taşra teşkilatında Elektronik Belge Yönetim Sistemi olarak kullanılan Doküman Yönetim Sisteminin (DYS) 04.07.2024 tarihinde evrak oluşturmaya kapatılarak sadece geçmişte oluşturulan evrakların görüntüleme olarak açık kalması ve 05.07.2024 tarihinden itibaren Belgenet Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda 04.07.2024 tarihinden itibaren DYS üzerinde aktif iş bırakılmayacak olup, tüm iş ve işlemler ise ekteki EBYS Uygulama Esasları doğrultusunda yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." Ekte verilen uygulama esaslarının 1. maddesi ise şöyle "1. EBYS?ye geçilmesiyle birlikte, Doküman Yönetim Sistemi'nde (DYS) evrak oluşturma, onaylama ve sayı alma işlemleri (üst yazı, olur vb.) yapılamayacaktır. Bu nedenle, yönetici, öğretmen ve diğer personelin DYS aktif iş listesinde bulunan tüm evrakları (büro kayıt, akış bitirme, okudum vb.) 04.07.2024 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir" Benim kanaatim yeni yazışma sistemine geçiş bir süreci kapsayacağından bu süre ya uzatılır ya da tamam biz hallettik okunmayanları gibi bir şey derler. Öğretmenler tatilde, yaylada, köyde.. Seçilen zaman yanlış.

RaSKaH
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 22:06

Yazıda öğretmeni ilgilendiren ilgilendirmeyen yazı şeklinde bir ayrım yapılmamış, aktif iş olarak tanımlama yapılmış. X konusunda bir yazı sizi ilgilendirmiyor olabilir ancak okulda yazı dağıtımını yapan kişi "sizi ilgilendirmeyen yazıyı" size bilgi olarak geçtiyse o yazı sizi ilgilendirmese dahi aktif işlerinizde görünecektir. Dolayısıyla gelen yazıya göre sizi ilgilendirmeyen aktif işi de okudum olarak işaretlemek durumundasınız.

Dekemi, 12 ay önce

Bu yazıdan öğretmenlerin kendilrrini ilgilendirmeyen yazıları okudum diye işaretlemeleri gerektiği anlaşılmıyor, sadece DYS Ile ilgili işin varsa hallet çünkü yeni sisteme geçiyoruz diyor

Dekemi
Memur
03 Temmuz 2024 23:10

"..sizi ilgilendirmeyen aktif işi de okudum olarak işaretlemek durumundasınız.."

Böyle mantık dışı bir açıklsmayı neye dayanarak yazıyorsunuz? Bizi ilgilendirmeyen yazı bizi ilgilendirmiyordur ve onunla ilgili hiç bir işlem yapmak zorunda değiliz

RaSKaH, 12 ay önce

Yazıda öğretmeni ilgilendiren ilgilendirmeyen yazı şeklinde bir ayrım yapılmamış, aktif iş olarak tanımlama yapılmış. X konusunda bir yazı sizi ilgilendirmiyor olabilir ancak okulda yazı dağıtımını yapan kişi "sizi ilgilendirmeyen yazıyı" size bilgi olarak geçtiyse o yazı sizi ilgilendirmese dahi aktif işlerinizde görünecektir. Dolayısıyla gelen yazıya göre sizi ilgilendirmeyen aktif işi de okudum olarak işaretlemek durumundasınız.

RaSKaH
Daire Başkanı
03 Temmuz 2024 23:24

Gönderilen yazı ve ekte verilen uygulama esaslarına dayanarak yazıyorum. Yazıyı ve ekte verilen esasları ben yazmadım. İster okuyun ister okumayın. İster işlem yapın ister yapmayın banane :) Mantıklı- mantıksız orası beni ilgilendirmiyor.

Dekemi, 12 ay önce

"..sizi ilgilendirmeyen aktif işi de okudum olarak işaretlemek durumundasınız.."

Böyle mantık dışı bir açıklsmayı neye dayanarak yazıyorsunuz? Bizi ilgilendirmeyen yazı bizi ilgilendirmiyordur ve onunla ilgili hiç bir işlem yapmak zorunda değiliz

04 Temmuz 2024 02:27

Hiç umurumda degil, sisteme bile girmiyorum

muscho
Aday Memur
04 Temmuz 2024 08:55

Bizi ilgilendirmeyen çok yazı var.Ancak bize gönderilmişse okumak durumundayız ne yazık ki. :(

Dekemi, 12 ay önce

Velocıraptor
Genel Müdür
04 Temmuz 2024 09:35

bizim idareci arkadaşlar işaretlerseniz iyi olur dediler kimse kimseyi süre falan verip zorlamadı. haa zorlasalar da okumazdım. beni ilgilendirmeyen yazıdan sorumlu değilim hele de sistemin keyfi olacak diye ...

Dekemi, 12 ay önce

napalım kısmet
Aday Memur
04 Temmuz 2024 12:10

bu dys hiç açılmıyor.bugün son diyorlar.bi yaptırımı olur mu?

04 Temmuz 2024 13:27

Hiç girmedim, girmeyeceğim ne ceza verirlerse versinler

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi