Editörler : cihan27E.Kayı Han

historival
Aday Memur
17 Ağustos 2024 18:18

gene de için rahat etmiyo belli ki ben sana iban atayım

Kagiş
Müsteşar
17 Ağustos 2024 18:29

Tamam işte! Ben de diyorum ki ben fakirim arkadaş! Çevremde de yardıma muhtaç insanlar var. Sen de caiz olmayan promosyon ücretini gönder bize! Biz gerekeni yaparız, değil mi!? Hem bak sizi böyle bir yükten de kurtarmış oluyoruz! Alan razı, veren razı oh miss!

isyu, 8 ay önce

kaç kişinin yaptığını bir şey değiştirmez. Allah'ın herkesi helak etmeye gücü yeter.

Müslüman olmasa bile ev aile evlilik çocuk ahlaki sorunların hepsine olumsuz etki eden bu sömürü sistemine katkı sağlamaktır faiz.

Faiz haramdır. Bunu tüm müslümanlar kabul eder. Allah'ın yasakladığına haram dedikten sonra kişi günah işlese bile yine de müslümandır.

Promosyon ise fetvası verilmiş sorularla islamiyette

- Mümkünse maaşlarımızı faizli işlem yapmayan katılım bankalarına yatırıp oradan çekelim.

- Bunun mümkün olmadığı yerlerde ve şartlarda ise, verilen promosyonları alalım, ama -yoksul değilsek- bunu yoksullara verelim.

- Katılım bankaları faizsiz kurumlar olduğu için onlardan alınan promosyonun kullanılması caizdir.

Yani bankaya hiç bir şekilde bırakmayalım çünkü bu faizcilik yapan bankalar hem fakirliğe hem sömürüye hem ahlaksızlığa hem aile hayatına yani içinde bulunduğumuz bu kapitalist düzenin tüm pisliklerine katkı sağlıyorlar.

isyu
Aday Memur
17 Ağustos 2024 18:45

hem faiz alıyorum diyorsun hem fakirim diyorsun ben promosyon aldığım zaman aile babası çalışmayan bir aileye yardımcı olmuştum. ki zaten en yakından başlanır.

ayrıca dediğim gibi hem islami açıdan hem ahlaki açıdan faiz sistemi kabul edilebilir değil.

barınma sorunundan işsizlikten fakirlikten evlenemeyen adamdan tut insanın ev hayatında yaşadığı sorunlara karı koca arası uyumsuzluğa ülkelerin özgürce hareket edemesinden tut gençlerin eziklik kompleksine kadar hepsine katkı yapan şey faiz sistemi. bu sistemi beslemek asla kabul edilebilir bir durum değil.

yatırım yap altın al başka bir şey yap. ama ben sana faizden çıkmanı öneririm.

seni de beni de Allah faize muhtaç etmesin. Allah faizden de kazandırtmasın.

Kagiş, 8 ay önce

Tamam işte! Ben de diyorum ki ben fakirim arkadaş! Çevremde de yardıma muhtaç insanlar var. Sen de caiz olmayan promosyon ücretini gönder bize! Biz gerekeni yaparız, değil mi!? Hem bak sizi böyle bir yükten de kurtarmış oluyoruz! Alan razı, veren razı oh miss!

Kagiş
Müsteşar
17 Ağustos 2024 22:45

Evet doğru İslami açıdan kabul edilebilir bir şey değil, lâkin ahlâki açıdan aynı şeyi ileri sürerseniz faiz alan milyonları da ahlâksızlıkla itham etmiş olursunuz ki bu tartışma götürür bir konudur! Unutmayın ülkelerin ekonomi politikalarına geniş halk yığınları değil, büyük sermaye(kapital)sahipleri yön verir ve bunu da politikacılar aracılığıyla yaparlar! Bugün siz en ufak bir faturanızı bile ödemeyi geciktirdiğinizde süreç yasal faiziyle işliyor değil mi!?))) Şu içinde yaşadığımız dünya, yöneten ve yönetilenler ekseninde bu şekilde inşa edilmiş ve böyle de gidiyor! Düzen değişmez dostum! Haa siz istiyorsanız bunun dışında kalmayı düşünebilir ve uygulayabilirsiniz! Ama bir noktadan sonra ipin ucunun yavaş yavaş kaçmaya başlayacağı da aşikâr olacaktır. Ben bu konulara kafa yormuyorum artık zira geldik geçiyoruz! Size kolaylıklar diliyorum.

isyu, 8 ay önce

hem faiz alıyorum diyorsun hem fakirim diyorsun ben promosyon aldığım zaman aile babası çalışmayan bir aileye yardımcı olmuştum. ki zaten en yakından başlanır.

ayrıca dediğim gibi hem islami açıdan hem ahlaki açıdan faiz sistemi kabul edilebilir değil.

barınma sorunundan işsizlikten fakirlikten evlenemeyen adamdan tut insanın ev hayatında yaşadığı sorunlara karı koca arası uyumsuzluğa ülkelerin özgürce hareket edemesinden tut gençlerin eziklik kompleksine kadar hepsine katkı yapan şey faiz sistemi. bu sistemi beslemek asla kabul edilebilir bir durum değil.

yatırım yap altın al başka bir şey yap. ama ben sana faizden çıkmanı öneririm.

seni de beni de Allah faize muhtaç etmesin. Allah faizden de kazandırtmasın.

elektronik49
Şube Müdürü
18 Ağustos 2024 12:54

İhtiyacı olana helal,ihtiyacı olmayana haram

elektronik49
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 13:41

Promosyonlar artırılarak guncellenmeli

maviyedair
Şef
19 Ağustos 2024 15:38

promosyon parası ile annemi umreye gönderdim haberi yok günah mı gardaş ciddi soruyorum

Katre52
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 16:52

suudilere giden her para haram yetim doyursa daha sevap

maviyedair, 8 ay önce
promosyon parası ile annemi umreye gönderdim haberi yok günah mı gardaş ciddi soruyorum
Toplam 228 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi