Editörler : Pangaea
08 Temmuz 2024 15:16

Uzmanlık

Uzmanlık bu sene noldu bilen var mı yazabilir mi net bilgisi olan

Sevdim-Seni
Genel Müdür
08 Temmuz 2024 15:38

ÖMK mecliste,

resmi gazetede yayınlandığı gün bakacağız en altta sondan ikinci madedeye "Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer" diye yazarsa eylül ekimde eğitimler yapılır yılbaşında herkes uzman başöğretmen olur.

"Bu kanun 1.1.2025'te yürürlüğe girer" yazarsa bu sene hiç birşey yapılmaz, herşey 2025'e kalır. İlk maaşlarda 2026'ya.

Mduroy
Aday Memur
08 Temmuz 2024 16:21

Sanırım taslak aynı şekilde geçti komisyondan. Temmuz ayı içerisinde yönetmelik ve kılavuz yayınlanır. Ağustos, Eylül, Ekim aylarında başvuru ve eğitim süreci olur. Yeni yılda uzmanlık unvanı alınır.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
08 Temmuz 2024 19:15

Resmi gazetede yayımlanan hersey aksi belirtilmedikçe yayımlandığı gün yürürlüğe girer.Of ya yanlış bilgi düzeltmekten...

Sevdim-Seni, 10 ay önce

ÖMK mecliste,

resmi gazetede yayınlandığı gün bakacağız en altta sondan ikinci madedeye "Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer" diye yazarsa eylül ekimde eğitimler yapılır yılbaşında herkes uzman başöğretmen olur.

"Bu kanun 1.1.2025'te yürürlüğe girer" yazarsa bu sene hiç birşey yapılmaz, herşey 2025'e kalır. İlk maaşlarda 2026'ya.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
08 Temmuz 2024 21:34

kaybolma bir yere,

kanun resmi gazete yayınlanınca gösteririm sana sondan ikinci maddeyi...

her türlü yazacaklar yürürlük tarihini... belki hemen belki ileri bir tarih, belki bazı maddeler ileri bir tarih...

Memleketinogretmeni, 10 ay önce

Resmi gazetede yayımlanan hersey aksi belirtilmedikçe yayımlandığı gün yürürlüğe girer.Of ya yanlış bilgi düzeltmekten...

Seyyahh49
Aday Memur
08 Temmuz 2024 23:34

Meclisten gecip resmi gazeteden gectigi hafta klavuz yayinlanmak zorunda aksi takdirde aksi takdirde takvim asiri daralır.seneye uzama soylentileri ciddi hal alir

er_kk_an
Aday Memur
09 Temmuz 2024 09:12

Gerçekçi olalım ömk zaten öğretmen lehine olmadığını herkes biliyor. Uzmanlık bu sene muallakta. Herşey olabilir. Kimse birşey bilmiyor açıklama zaten yok umursamazlar öğretmeni. Bende geçen yıl az bir farkla kaçırmışım bu yılda vermezlerse canı cehenneme hepsinin. Gerçekten bıktırdılar yordular milleti. Ama halk buna layık hatta daha beterini hak ediyor. Ne yapsalar az bile

Sevdim-Seni
Genel Müdür
09 Temmuz 2024 12:07

zorunda değil, hatta önce yonetmelik bile yapalirler.

Kanunda "çikarilacak yönetmeliğe/kılavuza göre yapilir" derse bakanda yönetmeliği 2 sene çikarmasa kanunen hic bir sorumluluk yok.

Seyyahh49, 10 ay önce

Meclisten gecip resmi gazeteden gectigi hafta klavuz yayinlanmak zorunda aksi takdirde aksi takdirde takvim asiri daralır.seneye uzama soylentileri ciddi hal alir

ilker484
Şef
09 Temmuz 2024 12:28

Net bir bilgi yok hocam sanırım araya kaynayacağız. Hala bir umudum var ÖMK geçtikten sonra belli olur.

Mduroy
Aday Memur
09 Temmuz 2024 13:37

Geçici Madde 1. ) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Bakanlık Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve bu Kanun ile Akademiye verilen görevler 1/1/2025 tarihine kadar anılan Genel Müdürlük tarafından ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yürütülmeye devam edilir.

Bu sene uzmanlık alımı yapmasalardı bu maddeyi koymazlardı hocam. Rahat olun takvim sıkıştı ama geçte olsa yönetmelik, kılavuz, başvuru ve eğitim yapılacak ocak ayına kadar süre var.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
09 Temmuz 2024 14:53

(1) BuKanunun;

a) 7 nci, 8 inci, 9 uncu, 10 uncu, 11 inci, 12 nci, 13 üncü, 14 üncü, 15 inci ve 21 inci

maddeleri 1/9/2025 tarihinde,

b) 26ncı, 27nci, 28inci,29uncu,30 uncu, 31inci ve 32ncimaddeleri 1/1/2025 tarihinde,

c) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

Memleketinogretmeni, 10 ay önce

Sevdim-Seni
Genel Müdür
09 Temmuz 2024 14:56

meclise geldiği halini - muhtemelen aynısı geçer- görmek isteyen bu linkten indirebilir.

https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y2/T2/WebOnergeMetni/48b39fc1-3ada-4ff7-8ec9-4392eac77642.pdf

Whatsap91
Aday Memur
09 Temmuz 2024 22:16

Up

mıcheal owen
Daire Başkanı
09 Temmuz 2024 23:09

Arkadaşlar bu uzmanlık illa yıl başında mı verilmesi gerekiyor sınav kalktı denildi öğretmenin 10 yılı hangi ayda doluyorsa o ayda uzman olması gerekmez mi

erdem.k88
Genel Müdür
09 Temmuz 2024 23:24

bizim zamanımızda askeriyede mantik aranmaz denilirdi, şimdi artık meb de mantık aranmaz moduna girildi. Yapılan hiç bir çalışmada mantik yok ne yazık ki
mıcheal owen, 10 ay önce

Arkadaşlar bu uzmanlık illa yıl başında mı verilmesi gerekiyor sınav kalktı denildi öğretmenin 10 yılı hangi ayda doluyorsa o ayda uzman olması gerekmez mi

Sevdim-Seni
Genel Müdür
09 Temmuz 2024 23:27

eğitimler ve muhtemelen eğitimi tamamladığımıza dair tamamlama sınavı yapılacağı ve bununda yılda birkez yapılacağı için olmaz.

Eğitime başvurunun son günü itibarıyla 10 yılı tamamlamış olma şartı getirilir.

mıcheal owen, 10 ay önce

ibrahim98
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 23:46

Suat Özçağdaş Ömk yı mecliste resmen sildi süpürdü.

Türkçeci_7
Müsteşar
10 Temmuz 2024 01:23

ne yaptı yani ?

ibrahim98, 10 ay önce

Seyyahh49
Aday Memur
10 Temmuz 2024 02:21

Zaten bahsettigimde o yonetmeligin cikmama olasilgii su anda cikarmamasini kanuna baglayanlar icin demek istedim eger buna bagliysa kanun ciktigi hafta yayinlanmali ki tez dogrulansin demek istedim ki bu sene yapmama olasiliklarini ciddi goruyorum

Sevdim-Seni, 10 ay önce

zorunda değil, hatta önce yonetmelik bile yapalirler.

Kanunda "çikarilacak yönetmeliğe/kılavuza göre yapilir" derse bakanda yönetmeliği 2 sene çikarmasa kanunen hic bir sorumluluk yok.

ibrahim98
Şube Müdürü
10 Temmuz 2024 10:04

internetten izleyebilirsin.

Türkçeci_7, 10 ay önce

ne yaptı yani ?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
10 Temmuz 2024 13:58

35 yıllık siyaset izleme tecrübeme dayanarak söylüyorum; Herhangi bir muhalefet vekili meclis kürsüsü konuşmasında atomu parçalasın, hiç bir şey farketmez.

10 dakika sonraki oylamada iktidar vekilleri tam kadro atom parçalanamaz diye oy kullanırlar.

Muhalefetin hiç bir önergesi, kanun teklifi, konuşması v.s. dikkate alınmaz.

ibrahim98, 10 ay önce

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi