Editörler : Pangaea
09 Temmuz 2024 10:32

Hamile öğretmenin nöbet tutması

Merhaba arkadaşlar 30.haftamda müdür beni çağırdı ve geriye dönük 6haftalık ekdersimi bu ay keseceğini söyledi,24.haftadan itibaren hamile öğretmen nöbet tutamaz dedi..ben de dilekçe gerekmiyor mu ya da rapor hayır dedi..

Kalktım geldim şimdi ekdersim yatmış çok sinir oldum araştırdım epey ?benim istememem? halinde nöbet görevi verilmezmiş..Ama yine de sağlam bir şekilde öğrenip o maddeyi kendisine atıp söylemek istiyorum,tamam para gitti artık yatmaz ama bildiğimi bilsin istiyorum,lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun 🙏🏼

spock
Daire Başkanı
09 Temmuz 2024 11:00

6 hafta nöbet tuttun mu?

hazalozturk
Aday Memur
09 Temmuz 2024 11:08

Evet

spock, 10 ay önce

6 hafta nöbet tuttun mu?

berkaydal
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 11:15

Basit bir Google aramasında elde edilecek bilgiye dahi ulaşamayan adamları müdür yaparsan böyle olur. Hem resmi evrak hazırla, fiilen nöbeti tuttur hem de fiilen yapılmış bir görevi yanlış yolla kes.

Dilekçe vereceksiniz. Ek dersiniz geriye yönelik yapılacak. Param gitti diye bir şey yok. Hakkınızı alın.

2ven
Kapalı
09 Temmuz 2024 11:19

Doktorun rapor vermesi gerekiyor sizinde ben nöbet tutmak istemiyorum bu da doktor raporu diye talepte bulunmanız gerekiyor. Müdürünüz muhtemelen yalaka-sen aracılığıyla sendika faaliyetlerinin ödüllendirmesi olarak ite kaka yönetici yapılmış, en iş bilmez memur bile bu bilgiyi bilirken müdürün bilmemesi çok ilginç.

berkaydal, 10 ay önce

Basit bir Google aramasında elde edilecek bilgiye dahi ulaşamayan adamları müdür yaparsan böyle olur. Hem resmi evrak hazırla, fiilen nöbeti tuttur hem de fiilen yapılmış bir görevi yanlış yolla kes.

Dilekçe vereceksiniz. Ek dersiniz geriye yönelik yapılacak. Param gitti diye bir şey yok. Hakkınızı alın.

berkaydal
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 11:20

ç) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yılık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez.

Madde 91.

OGUZTURK
Aday Memur
09 Temmuz 2024 11:28

Tekrar ödeme yapar. Basitçe bir dilekçe yazıp kendisine takdim edin.

hazalozturk
Aday Memur
09 Temmuz 2024 11:33

Teşekkür ederim cevabınız için

Ben daha önce böyle bir durumla karşılaştığımı şahit olduğumu hatırlamıyorum ama o anda rapor veya dilekçe olması gerekir sanki dedim (biz bir gezi bile düzenlerken kaç tane resmi evrak hazırlıyoruz ordan yola çıkarak açıkçası aklıma geldi) hayır yok öyle bişey dedi..

Şimdi bu maddeyi atıyorum bakalım ne diyecek..🙏🏼

berkaydal, 10 ay önce

ç) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yılık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez.

Madde 91.

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
09 Temmuz 2024 11:46

Hocam hiç madde falan atmayın. " ç) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yılık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez. denmektedir. Nöbet tutmama yönünde kurumumdan bir talebim olmamıştır. Tarafınızca düzenlenen nöbet çizelgesinde belirtildiği şekilde .... tarihlerde nöbet görevimi yerine getirdim. Ancak yapılan ek ders ödemesinde nöbet ücretimin tarafıma ödenmediğini gördüm. ilgili ücretin yasal faizi ile birlikte ivedi olarak tarafıma ödenmesi hususunda gereğini arz ederim" mealinde bir dilekçe yazın bakalım paşam ne kadar yönetmelik biliyor?

berkaydal
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 11:46

Hamilelik 24 ve analık izni sonrası 2 yıl için rapora gerek yok. Dilekçe yazacak. Öngörülen doğum tarihi şudur. Buna göre hamileliğimin 24 haftasında olduğumdan mevzuatın 44 ya da 91 (hangi kademede ise) maddesi gereğince tarafına nöbet görevi verilmemesini istiyorum şeklinde Dilekçe yeterli.

2ven, 10 ay önce

Doktorun rapor vermesi gerekiyor sizinde ben nöbet tutmak istemiyorum bu da doktor raporu diye talepte bulunmanız gerekiyor. Müdürünüz muhtemelen yalaka-sen aracılığıyla sendika faaliyetlerinin ödüllendirmesi olarak ite kaka yönetici yapılmış, en iş bilmez memur bile bu bilgiyi bilirken müdürün bilmemesi çok ilginç.

ilker484
Şef
09 Temmuz 2024 12:08

Yine bir müdürün liyakatı gözlerimi yaşarttı. Verin dilekçenizi ödeyecek mecbur sonraki ay alırsınız ek ders zamanı.

2ven
Kapalı
09 Temmuz 2024 12:33

evet ama doktorun nöbet tutamaz demediği kadına müdür nöbet tutamaz diyemez, tuttuysa ücretini kesemez.

berkaydal, 10 ay önce

Hamilelik 24 ve analık izni sonrası 2 yıl için rapora gerek yok. Dilekçe yazacak. Öngörülen doğum tarihi şudur. Buna göre hamileliğimin 24 haftasında olduğumdan mevzuatın 44 ya da 91 (hangi kademede ise) maddesi gereğince tarafına nöbet görevi verilmemesini istiyorum şeklinde Dilekçe yeterli.

Pelinin1
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 12:43

Kusura bakma hocam ama sen hangi akla hizmet hamile hamile hiç araştırmadan nöbet tutuyorsun? Daha hamileliğinin başında ne zaman nöbeti bırakıcam diye araştırman gerek

Müdürün hatası neden yok çünkü insanlar senin kaçıncı haftan olduğunu takip edecek halleri yok, sen diyeceksin ben şu haftamdayım diye, kendin tatmayacaksın nöbet

Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin, nöbet parası dert edeceğiniz son şey bile olmasın, kafanıza böyle gereksiz şeyleri takmayın

Pelinin1
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 12:47

Kanunu kendinize göre yorumlamayın, doktor raporu veya istemekle ilgisi yok, 24. Haftadan sonra nöbet görevi verilemez

İstek kısmı doğumdan sonrası için geçerli bir durum

hazalozturk
Aday Memur
09 Temmuz 2024 13:01

Teşekkür ederim haklısınız hocam ama çok şükür iyi hissettiğim için hiç araştırmadım,nöbet tutamayacak durumdakilerin belirli bir haftadan itibaren tutmaması gerektiğini böyle bir haklarının olduğunu biliyordum ama hiç araştırmadım,detayını bilmiyordum evet,ihtiyacım olmadı iyiydim ondan mütevellit..

Sonra kendisi keseceğim yönetmelik böyle deyince itiraz etmeme rağmen diretince peki dedim 🤷🏻♀🤦🏻♀

Pelinin1, 10 ay önce

Kusura bakma hocam ama sen hangi akla hizmet hamile hamile hiç araştırmadan nöbet tutuyorsun? Daha hamileliğinin başında ne zaman nöbeti bırakıcam diye araştırman gerek

Müdürün hatası neden yok çünkü insanlar senin kaçıncı haftan olduğunu takip edecek halleri yok, sen diyeceksin ben şu haftamdayım diye, kendin tatmayacaksın nöbet

Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin, nöbet parası dert edeceğiniz son şey bile olmasın, kafanıza böyle gereksiz şeyleri takmayın

hazalozturk
Aday Memur
09 Temmuz 2024 13:13

Hocam yönetmelikte ?istememesi halinde? diye ibare var.

Pelinin1, 10 ay önce

Kanunu kendinize göre yorumlamayın, doktor raporu veya istemekle ilgisi yok, 24. Haftadan sonra nöbet görevi verilemez

İstek kısmı doğumdan sonrası için geçerli bir durum

alptug88
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 13:22

Hocam 6 hafta nöbeti tuttuysanız neye göre kesecek nöbet defterinde imzanız var mı? varsa hepsini resimleyip ilçe milli eğitime dilekçe verin ve ek dersinizi alın. Sonrada müdür beni bilgilendirmeği için hamile halimle nöbet tuttum diye şikayet dilekçesi verin

berkaydal
Şube Müdürü
09 Temmuz 2024 13:43

Aynı şeyi söylüyoruz zaten hocam.

2ven, 10 ay önce

evet ama doktorun nöbet tutamaz demediği kadına müdür nöbet tutamaz diyemez, tuttuysa ücretini kesemez.

spock
Daire Başkanı
09 Temmuz 2024 15:35

O parayı her türlü alırsın.

Hemen dilekçe. Dersin şu şu şu tarihlerde okulunuzda tuttuğum nöbetlerin ücretleri ödenmemiştir. Bir sonraki ek ders döneminde hesaplanıp tarafıma ödeme yapılması hususunda diye.

İşi mükemmel yapmak istiyorsan, nöbet yönetmeliğini, ek ders yönetmeliğini ilgi tutarsın. Nöbet defterinin ilgili sayfalarının fotokopilerini de dilekçene ek olarak eklersin.

Tuttuğun nöbetin parasını ödememek bildiğin hakkını gasp etmek oluyor. Konunun hamile olmakla da ilgisi yok. Nöbeti tutmuş muyum? İmzam var mı? Paramı verin kardeşim.

hazalozturk, 10 ay önce

Evet

spock
Daire Başkanı
09 Temmuz 2024 15:37

Müdürün öğretmeni bilgilendirme zorunluluğu yok. Her öğretmen haklarını ve sorumluluklarını bilmekle yükümlü. Hoca burada iyi niyetinden ve okulun işi aksamasın diye nöbetini tutmuştur muhtemelen.

alptug88, 10 ay önce
Hocam 6 hafta nöbeti tuttuysanız neye göre kesecek nöbet defterinde imzanız var mı? varsa hepsini resimleyip ilçe milli eğitime dilekçe verin ve ek dersinizi alın. Sonrada müdür beni bilgilendirmeği için hamile halimle nöbet tuttum diye şikayet dilekçesi verin

hazalozturk
Aday Memur
09 Temmuz 2024 15:55

Kendisine yönetmeliği attım ilgili maddeyi işaretleyerek..Hemen aradı ekimde değişmiş,bilgim yoktu kusura bakmayın,bi dahaki ekders ödemelerinde tarafınıza ödemeniz yapılır dedi.

spock, 10 ay önce

O parayı her türlü alırsın.

Hemen dilekçe. Dersin şu şu şu tarihlerde okulunuzda tuttuğum nöbetlerin ücretleri ödenmemiştir. Bir sonraki ek ders döneminde hesaplanıp tarafıma ödeme yapılması hususunda diye.

İşi mükemmel yapmak istiyorsan, nöbet yönetmeliğini, ek ders yönetmeliğini ilgi tutarsın. Nöbet defterinin ilgili sayfalarının fotokopilerini de dilekçene ek olarak eklersin.

Tuttuğun nöbetin parasını ödememek bildiğin hakkını gasp etmek oluyor. Konunun hamile olmakla da ilgisi yok. Nöbeti tutmuş muyum? İmzam var mı? Paramı verin kardeşim.

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi