Editörler : E.Kayı Han
10 Temmuz 2024 11:17

Duruşmada ibraz edilen evrak

Duruşma sırasında ibraz edilen evrak aslını dosyaya koymakla sorumlu olan kişi kimdir. Duruşmadaki katip mi mübaşir mi yoksa duruşmada olmayan kalem içi iş bölümü yapılan katiplerden numarasına denk gelen mi

10 Temmuz 2024 11:21

Mübaşirin sorumlu olduğu düşüncesindeyim.

E.Kayı Han
Editor
10 Temmuz 2024 11:21

Duruşmada ibraz edilmiş ise mübaşir evrakı ibraz eden kişiden alır, hakime verir, hakim;

Davacı / davalı vekili tarafından sunulan evrak alındı, okundu, dosyasına konuldu der ve evrakı dosyaya koyar.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
10 Temmuz 2024 13:32

hakim hariç herkes sorumludur o an görevde olan.

duruşma katibi ben duruşmama bakıyorum der

mübaşir ben tarafları çağırıyorum dosyada ne varsa takarım, başka şeye bakamam der

ara kararı yapan ben duruşma zaptının tamamını okumam der.

müdür hepsine soruşturma açar:))))

Muhammet1919
Kapalı
10 Temmuz 2024 22:23

çalışma ortamında böyle basit bir iş dahi tartışmalara sebep oluyorsa o kalemde çalışanların Allah yardımcısı olsun.
11 Temmuz 2024 08:38

aynen katibin görevi. önce arkasına döner başkanım bi sn evrak alacam der. ayağa kalkar avukatın yanına gider evrakı alır hakime havale yaptırır delgeç arar deler dosyasına koyar sonra masasına döner ve tamam başkanım devam edebilirsiniz der. mübaşir de izler. le havle..

OtuzŞubattagel
Yasaklı
11 Temmuz 2024 09:05

şekilde gördüğünüz gibi:)

ölene kadar sözleşme, 9 ay önce
aynen katibin görevi. önce arkasına döner başkanım bi sn evrak alacam der. ayağa kalkar avukatın yanına gider evrakı alır hakime havale yaptırır delgeç arar deler dosyasına koyar sonra masasına döner ve tamam başkanım devam edebilirsiniz der. mübaşir de izler. le havle..

yusuf132
Memur
12 Temmuz 2024 23:40

hakime birşey olmayacağı kesin :)

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 07:39

Tabiki mübaşirin görevi şüpheye mahal yok. Net mübaşirin görevi

Kriminal27
Şef
13 Temmuz 2024 17:07

o an kalemde olan katibindir. sen telefon vb birsey acarsin o kalemden kalkar gelir evragi alır. kalemde kimse yoksa durusma katibi durusmayi birakip evrağı alır. iş olduğunu bilseymis dünyaya gelmeyecek mubasirler var yemin ederim ya soruya bak

random1
Şef
13 Temmuz 2024 17:19

Evrakı sunan kişi sorumludur:)

mudara61
Aday Memur
27 Temmuz 2024 11:50

mübaşirin görevidir.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler