Editörler : Pangaea
10 Temmuz 2024 23:35

Sağlık özrü mazereti
İl içi sağlık mazereti dilekçesi bakanlığa gider mi yoksa vali mi karar verir? Kadrom yaklaşık 90 km uzaklıkta bir ilçede. Ben 1 yıllık bir aday öğretmenim. Adaylığım 1 Eylül itibariyle kalkacak. Bedensel engelli bir oğlum var tedavisi şehir hastanesinde devam ediyor. Yaklaşık 25 gün kadromun olduğu yerde çalışıp sonrasında istifa sonucu görevlendirme ile merkeze alındım. Bu süreçte oğlum hiç fizik tedavi alamadı ve ameliyat olup 45 gün alçıyla yatmak zorunda kaldı. yine aynı şeyleri yaşamamak için dilekçe yazdım tayinimi hastanenin olduğu yere alınması için. il müdür yardımcısı yok böyle görevlendirme devam et dedi. yani red yazacağını önceden söyledi. il milli eğitimden sorumlu vali yardımcısına sorup ( fakat kendisinin onayı ile vali karar veriyor ) red yazacak. Bu durumda ben ne yapmalıyım?

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
10 Temmuz 2024 23:47

Görevlendirme yapacaklarını söylemişler. Sorun ne onu amlamadim ben. Krizi fırsata çevirip kadroyu merkeze aldırma derdindesiniz gibi geldi

zor günlerdi
Aday Memur
10 Temmuz 2024 23:55

Hastalığın tedavisi merkezde olduğu için eninde sonunda buraya gelmem gerekiyor. Bu süreç çok yıprattı. Görevlendirme bittiği anda tekrar ilçeye gitmek zorunda kalıyorum. 1 haftalık bir seminer döneminde bile fizik tedavi almasak ,3 ay geriye gidiyoruz.
SorunCevaplayıN, 10 ay önce

Görevlendirme yapacaklarını söylemişler. Sorun ne onu amlamadim ben. Krizi fırsata çevirip kadroyu merkeze aldırma derdindesiniz gibi geldi

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
11 Temmuz 2024 00:10

Eninde sonunda tayin hakkiniz olunca gidebilirsiniz. Zaten sağlık durumunuz devam ettiği sürece yardım etmeleri gerekmekte. Görevlendirme bu işin doğru yolu. Kadro ile gittiğiniz zzman insanların hakkına girmis olacaksiniz

zor günlerdi, 10 ay önce
Hastalığın tedavisi merkezde olduğu için eninde sonunda buraya gelmem gerekiyor. Bu süreç çok yıprattı. Görevlendirme bittiği anda tekrar ilçeye gitmek zorunda kalıyorum. 1 haftalık bir seminer döneminde bile fizik tedavi almasak ,3 ay geriye gidiyoruz.

zor günlerdi
Aday Memur
11 Temmuz 2024 09:25

Yapmayın lütfen 5.5 yaşında engelli bir oğlum var . Serebnal palsi hastası. İş benim hak yememe gelene kadar dünya kadar yol var. Rica ediyorum bu başlığa yorum yapmayın siz!

Eninde sonunda tayin hakkiniz olunca gidebilirsiniz. Zaten sağlık durumunuz devam ettiği sürece yardım etmeleri gerekmekte. Görevlendirme bu işin doğru yolu. Kadro ile gittiğiniz zzman insanların hakkına girmis olacaksiniz

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
11 Temmuz 2024 11:40

Durumunuzu anlayabiliyorum ama siz hakkınız olandan fazlasını istiyorsunuz. Burası forum kimin nereye yazacağına siz karar veremezsiniz.

zor günlerdi, 10 ay önce
Yapmayın lütfen 5.5 yaşında engelli bir oğlum var . Serebnal palsi hastası. İş benim hak yememe gelene kadar dünya kadar yol var. Rica ediyorum bu başlığa yorum yapmayın siz!

zor günlerdi
Aday Memur
11 Temmuz 2024 12:13

Bakın buraya yazmadığım başka şeyler de var, ben görevlendirme almama rağmen tayin istiyorsam demekki bir sebebi var . mesela okul müdürünün mobbingi. Madem benim kadromdasın ve sürekli görevlendirme yapacaklar al kadronu da git demesi. Her karşılaştığımızda laf sokup hakaret boyutuna varan kelimeler kullanması. Benim derdim de kadromu alıp yeni atamayla boşalan kadroya yeni birinin atanması. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi çocuk bir hafta fizik almasa perişan oluyor mesela ben 9 günlük bayram tatilini 3 gün yapıp koşa koşa eve geldim. Neden çocuk yine aynı duruma düşmesin diye. Kısacası krizi fırsata çevirmiyorum böyle bir hakkım varsa yapmak istiyorum hepsi bu.

Durumunuzu anlayabiliyorum ama siz hakkınız olandan fazlasını istiyorsunuz. Burası forum kimin nereye yazacağına siz karar veremezsiniz.

spock
Genel Müdür
11 Temmuz 2024 12:35

mazeret zaten özür demek. :) nasıl hoca oluyor insanlar vay be. https://sozluk.gov.tr/?ara=mazeret

zor günlerdi
Aday Memur
11 Temmuz 2024 12:45

Evet nasıl bir hocaysam işte , Akademiye gitmedik ya hep ondan oluyor bunlar. Oysa bölümde 5. olarak atandım ama ösym kesin yanlış sıralamıştır.
spock, 10 ay önce

mazeret zaten özür demek. :) nasıl hoca oluyor insanlar vay be. https://sozluk.gov.tr/?ara=mazeret

11 Temmuz 2024 15:28

Sağlık özrü ile değildi çocuğunuz için çözger raporu alarak engelililk özrü ile başvuru yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıntılı bilgiye sahip değilim ancak durumunuz buna uygun gibi geldi bir araştırın isterseniz

zor günlerdi
Aday Memur
11 Temmuz 2024 15:37

çözger raporumuz var dilekçeme onu da ek yapıp öyle başvuru yaptım hocam.
Datdiriditdit, 10 ay önce

Sağlık özrü ile değildi çocuğunuz için çözger raporu alarak engelililk özrü ile başvuru yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıntılı bilgiye sahip değilim ancak durumunuz buna uygun gibi geldi bir araştırın isterseniz

11 Temmuz 2024 15:40

"Krizi fırsata çevirme" ifadesi son derece yakışıksız ve empatiden uzak bir ifade olmuş. Engelli bir birey olmayı yada engelli bir bireyin ebeveyni olmanın ne anlama geldiğini bilmeden yapılmış bencilce bir yorum.

Engelli bireyler için tanınan haklardan faydalanmak istemek gayet makul bir istektir.

zor günlerdi
Aday Memur
12 Temmuz 2024 15:10

Sözleşmeli öğretmenlikte istihdam MADDE 15- (1) Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar, bu Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d) ve (g) bentlerinde belirlenen şartları taşımak ve 7315 sayılı Kanuna göre güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olmak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilir. Bunların eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri 10 uncu maddenin üçüncü fıkrasına göre belirlenen atamaya esas başarı puanı esas alınarak tercihleri doğrultusunda yapılır. Tercihte bulunmayanlar ile tercihlerine yerleşemeyenlere boş kalan eğitim kurumları için yeniden tercih hakkı verilir. İkinci tercih döneminde tercihte bulunmayanlar ile tercihlerine yerleştirilemeyenler Bakanlıkça kura ile yerleştirilir. Yerleştirildikleri eğitim kurumlarında mazeretsiz olarak göreve başlamayanlar ile göreve başladığı halde mazeretsiz olarak görevlerinden ayrılanlar, hazırlık eğitimi sonunda aldıkları atamaya esas başarı puanıyla sözleşmeli öğretmenlik için yeniden başvuruda bulunamaz ve yerleştirildikleri tarih itibarıyla üç yıl süreyle hazırlık eğitimine alınmazlar. (2) Sözleşmeli öğretmenler, can güvenliği ve sağlık mazeretleri hariç olmak üzere, üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabidir. (3) Sözleşmeli öğretmenlikte istihdam ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. Yukarıdaki madde 15, 2. açıklamada sözleşmeli öğretmenin tayin durumu için zemin oluşturuldu diyebilir miyiz? Deneyimli hocalarım neler söylersiniz bu konuda?

Coolwind
Aday Memur
18 Temmuz 2024 22:48

Merhabalar, şu an sözleşmeli İngilizce öğretmeniyim Batman'da görev yapmaktayım. Sağlık mazeretinden İzmir'e tayinimi isteyeceğim. 12 yıldır kronik bağırsak rahatsızlığım var ve Ege üniversitesinde tedavi görmekteyim. Kullandığım ilaçlar sadece büyük şehirlerde bulunuyor İzmir'den getirtiyorum İzmir'de de her eczanede bulunmuyor tanıdık eczacı olduğu için başka yerlerden getirtiyor ve ilaçlar fitil olduğu için uzun yolculuğa dayanmıyor bunun yanı sıra rahatsızlığımdan kaynaklı sık tuvalete çıktığım için uzun yola çıkmakta zorlanıyorum ailemin yanına giderken zor oluyor,

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Doktora bu durumumu belirtirsem rapora ne yazması gerekiyor?

1. yılım olduğu için sağlık mazeretinden yararlanabilir miyim?

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi