Editörler : cihan27E.Kayı Han
11 Temmuz 2024 21:26

Memur maaşına kafayı takmış esnaf ve özel sektör çalışanı..
Son zammın kamuoyunda paylaşılmasından sonra gerek sosyal medyada gerek kendi hayatımda gördüğüm durumdur. Tweter da ,ekşi sözlükte hemen her gün memur maaşları masalarda meze oluyor. Don satan adam benim maaşımla kendi ticari zekasını (!) kıyaslıyor. Bakkal benim maaşımı soruyor. Mesela şu anda ekşi de berber kazancı ile hakim maaşı kıyaslanıyor. Ve çoğu yazar berberin daha fazla kazanması gerektigini söylüyor. Adamlar ipin ucunu öyle kaçırdılar ki günlerdir uzman doktor maaşı nasıl 120 bin olur diye birbirini gazlıyorlar. Daha yetmiyor hakaret ediyorlar. Kendilerince memur masabaşında akşama kadar yatıyor yaa diye aşağıliyorlar. Şimdi soruyorum bunlara kimsiniz lan siz? Kimsiniz oğlum? Sizi mahalle arasındaki eli zar zor makas tutan berberle devletin hakim-savcısını kıyaslamaya itecek kadar konuşacak ne yaşadınız? Bakın ben kimyagerim. Zor şartlarda okudum, kpss den derece yaptım. Lan 2 gün önce don aldığım adam pazarlık yaparken memur olduğumu öğrenince maaşımdan girdi, rahatlığımdan çıktı. Eminim kendi denkleminde benim en az 3 katım kadar kazanması gerektigini zihnine kodluyor. Çünkü ben ona göre torpili, akşama kadar yatarak para kazanan bir adamım. Bu arada kendi ticari riskler alarak, vatan-millet yararina iş yapan bir girişimci. Bugün yine Bakkalla ugrastim aynı şekilde. Ama yeter hakikaten yeter. Bunlara ne olduklarını hatirlatma vakti geldi. Bizler sustukca insaatda çalışan amele kendini kamudaki inşaat mühendisi ile kıyaslamaya başladı. Bre densiz ilkokulda kalın kafan yüzünden 3 yıl okuma yazmayı zor söken sen değil misin? Lise sınavlarında 2 tane matematik sorusuna mal mal bakan sen değil miydin? Kafan bir türlü soyut kavramlarını çalışmadigi için matematik, fizik, kimyadan hatta ana dili olan dilbilgisinden hiçbir şey anlamayan sen değil miydin? Bunları senden fersah fersah iyi yapan öğrenci okudu doktor oldu, hakim oldu, öğretmen oldu. Sen olamadın, beynin almadı, disiplinli degildin, caliskan degildin, azimli degildin. Bu yüzdendir ki elini attigin iş hep yarım yamalak, tembelsin Çünkü. Oto sanayiye gidin ortami görün hep bu seviyede insanlar. Işin düşsün memur olduğunu öğrenince arabanin tamir fiyatı 2 Katina çıkıyor. Hayırdır ya siz neyin intikamini aliyorsunuz? Ayrıca memur yatıyor diyene enlemesine gireyim. Hangi memurmus lan bu? Memur kimdir biliyor musun? Seni ananin karnindan çıkaran ebe, okuma yazmayı öğreten öğretmen, askere gittiginde emir aldığın komutan, evlenirken nikahini kıyan nikah memuru, evine hırsız girdiginde aradigin polis, suçluyu yargilayan hakim, hapislanelerdeki gardiyan, baban gecenin bi yarisinda kalp krizi gecirdiginde 5.kattaki asansörsuz evinden seni alan ve ilk mudahaleyi yapan paramedik, canını teslim ettigin doktor, yogun bakimda senin bile igrendigin,utandığın bokunu temizleyen hemşire, öldüğünde cenazeni yıkayan imamdır. Kısacası memur senin dogumundan ölümüne kadar her an yanıbaşındadır. Noldu? Yatıyor muymuş memurlar. Ulan 3 kuruş enflasyon farkı aldık diye adamlar krizlere giriyorlar.Hayir sanki hepsi birer Steve Jobs, Jeff Bezos.

beurak0000
Memur
11 Temmuz 2024 21:33

it ürür kervan yürür a aha orada kpss a ha orada torpil yapacak dayılar gitsin girsin kamuya

bravebey
Kapalı
11 Temmuz 2024 22:14

atasözü derki:

" kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş "

kardeş, ben iplemiyom artık böle tipleri son 3 yıldır , laf anlatmaya kalkılmaz böylelerine.

hased ve eziklik hissi:

kendisi nin adam akıllı mesleği ve uzmanlığı yok prof.u. ,kaymakamı ,hakimi küçük görüyo. cahilliğine veya hasedliğine ver geç.

hased ettiği ile kalırlar.

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: ?Hasetten sakının. Çünkü ateşin odunu yakıp tükettiği gibi haset de iyi amelleri yakar, bitirir.?

11 Temmuz 2024 22:54

Biz zamanında dirsek çürütür iken bu tipler sağda solda serserilik yapıyordu.

11 Temmuz 2024 22:56

Ben askerde bile hem askerlik yapıp hem de üniversite öğrencisi idim.. kamuflajimin cebinde tasirdim

r.diyojen
Genel Müdür
12 Temmuz 2024 08:29

Bunun sebebi torpille işe girip yan gelip yatanlardır. Torpil öyle ahlaksız bir şeydir ki sadece hakkını yediği kişiyi değil, tüm toplumu etkiler. Yukarıda ki problemin sebeplerinden biri de torpildir. Vatandaş bilse ki kamuya her giren bileğinin hakkıyla, söke söke giriyor, dil uzatmaya korkardı.

Ayrıca toplumda okumuş/eğitimli insana karşı olumsuz bir tavır var. Yıllarca uygulanan bazı siyasi politikalar bunu körükledi. bilen bilir.

cetek
Şube Müdürü
12 Temmuz 2024 09:36

Bir kere esnaf hiç konuşmasın. 22 yıllık bu hükümette tüm kıyaklar küçük esnafa yapıldı. Bedava krediler, vergi muafiyetleri, hibeler vs adamlar zengin oldu. Özel sektör çalışanı da maaşına zammı patronundan isteyecek devletten değil. Sen kalifiye elemandan sana asgari ücret veren adamla çalışmayacaksın. Birlik olacaksın.

fakir.adam
Şube Müdürü
12 Temmuz 2024 09:49

ben de onların uçuk karlarına, vergi kaçırmalarına, hırsızlıklarına, kısa zamanda kazandıkları mal varlıklarına, servetlerine taktım kafayı.

elit-a
Aday Memur
12 Temmuz 2024 11:21

Malesef memur ve emeklisi fala maaş algısı var.Kamudan emekli işçilerin 70 bin liraya varan maaşını

elit-a
Aday Memur
12 Temmuz 2024 11:24

Kamudan emekli işçinin70 bin maaşını görmüyorlar

Bankamatikmemur
Aday Memur
13 Temmuz 2024 02:47

Belediyelerde sds kaldırılırsa kimsenin sesi çıkmaz bazı yerler 10 bazı yerler 25 bin sds alıyor çift maaş gibi bunu duyan vatandaş belediyede yatanları görür genelde buda tepki doğuruyor

bravebey
Kapalı
13 Temmuz 2024 18:35

"2 gün önce don aldığım adam pazarlık yaparken memur olduğumu öğrenince maaşımdan girdi, rahatlığımdan çıktı."

mümkün mertebe paylaşmayın DEVLET memuru ya da KAMU görevlisi olduğunuzu.

araba tamircisine, berbere,oto yıkamacıya,halıcıya beyaz eşyacıya vs söylemeyin indirim değil kazık atmaya kalkabilir veya yorum yapabilirler.

mesela polisseniz güvenlik görevlisiyim,

drsanız hastanede çalışıyorum gibi şeyler söyleyebilirsiniz.

konuyu değiştirin polemiğe girmeyin.

ben özellikle 2 sened,r böyle yapıyorum. değişik değişik cahilane yorumlar gelebiliyor.

benim bi müdürüm vardı o da böyle yapardı memurum derdi geçerdi .taktir ederdim.

aynı şartlardaymış gibi kıyasa maruz kalırsınız.

hased ve nazar ihtimali de yüksektir. sizi antipatik bulacaklarından sizi tanıyan ortak kişilere de sizin hakkınızda menfi tavırlarda bulunabilirler.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi